۳ شهریور ۱۴۰۱، ۷:۳۴
کد خبرنگار: 1053
کد خبر: 84865270
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شاخص توسعه عمران روستایی قزوین در دولت سیزدهم

قزوین - ایرنا - رشد شاخص فعالیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قزوین به عنوان متولی امر روستاها در بخش های عمران روستایی و مسکن شهری و روستایی طی یک سال گذشته از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده تا جایی که ارایه آمارهای موجود حکایت از این مساله دارد.

به گزارش حوزه استان های ایرنا: یک سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است. 

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

استان قزوین ۸۴۴ روستای دارای سکنه می باشد که براساس بند ف ماده ۱۹۴ قانون برنامه پنجم و جزء ۵ بند الف ماده ۲۶ قانون برنامه ششم توسعه، بنیاد مسکن موظف به اجرای طرح هادی برای تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار است که تعداد روستاهای حایز شرایط برای این موضوع در استان قزوین ۶۹۱ روستا می باشد.

در بخش صدور اسناد روستایی و شهری در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، قیر رایگان، ارایه تسهیلات روستایی برای مقاوم سازی و در نهایت تامین مسکن برای محرومان و همچنین متقاضیان در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر در قالب نهضت ملی مسکن نیز اقدامات موثر و قابل قبولی در سطح استان برداشته شده است.

به بهانه فرا رسیدن هفته دولت و در پایان نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم ایرنای استان قزوین نگاهی به مهمترین دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در روستاها و شهرهای تحت پوشش فعالیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین داشته است.

شاخص توسعه عمران روستایی قزوین در دولت سیزدهم

اجرای طرح هادی در قزوین حتی برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار

اصغر گونجی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین گفت : در راستای افزایش سطح توسعه، هدایت فیزیکی و عمران روستاها، هم اکنون این استان دارای یک هزار و ۳۰۰ طرح هادی می باشد که برخی از آنها به صورت بازنگری بوده اما ۶۰ روستای زیر ۲۰ خانوار نیز به لحاظ اهمیت و قابل توجه بودن نیز دارای این طرح هستند.

وی ادامه داد: به لحاظ جلوگیری از بروز هرگونه نابسمانی در کالبد روستاها و همچنین ضرورت اصلاح و بهسازی بافت های روستایی، طرح هادی همواره مورد حمایت دولت ها قرار گرفته تا جایی که این مساله در دولت سیزدهم از جایگاه ویژه تری قرار داشته و به همین خاطر از زمان روی کار آمدی دولت جدید طرح هادی ۲۳۶ روستای استان قزوین در دستور کار این نهاد قرار داده شد.

گونجی اضافه کرد: از این تعداد تاکنون اجرای عملیات در ۱۵۰ روستای استان قزوین پایان یافته و اجرای طرح در ۸۶ روستا نیز آغاز و در دستور کاری جدی این نهاد قرار دارد.

گونجی به تهیه طرح هادی نیز اشاره کرد و گفت: انجام تهیه طرح هادی در حوزه عمران روستایی نیز مورد توجه دولت سیزدهم بوده تا جایی که تهیه این طرح طی یک سال گذشته برای ۱۷۰ روستا در دستور کار بنیاد مسکن قزوین قرار گرفت و تاکنون برای ۱۰۵ روستای این طرح تهیه، تصویب و به پایان رسیده و برای ۶۵ روستای دیگر نیز تهیه این طرح ادامه دارد.  

به گفته وی، برای اجرای طرح هادی روستاهای استان قزوین ۱۱۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و ۲۰۰ میلیارد ریال نیز از محل مشارکت دهیاری های استان هزینه شده و برای تهیه طرح جهت ۱۷۰ روستا نیز ۵۳ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی تخصیص داده شده است.

صدور اسناد مالکیت روستایی و شهری، تفاهم با اداره اوقاف جهت تعیین و تکلیف اراضی موقوفه استان  

گونجی در خصوص صدور اسناد روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با مشارکت و همکاری سازمان ثبت و اسناد طی یک سال گذشته یک هزار و ۸۸۴ جلد سند روستایی و شهری صادر و به متقاضیان ارایه کرده که از این تعداد، یک هزار و ۳۸۷ جلد سند روستایی و ۴۹۷ جلد سند در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر بوده است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه امسال با تفاهم نامه مشترک منعقد شده بین بنیاد مسکن و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، در بخش تفکیک اراضی اوقاف روستایی تصمیمات خوبی صورت گرفته است، افزود: برای آزادسازی آن دسته از اراضی موقوفه روستایی که سهم زیر سه دانگ اوقافی دارند، نیازمند همکاری روستاییان هستیم.

وی ادامه داد: روستاهای با اراضی موقوفه براساس تفاهم نامه یاد شده برای آزادسازی می توانند به ازای اراضی خود زمین بدهند تا به طرح روستا الحاق شود و یا اینکه متقاضیان زمین موقوفه خود را تبدیل به احسن کنند.

این مسوول با اشاره به اینکه در استان قزوین اراضی حدود ۲۰۰ روستا موقوفه می باشد، تصریح کرد: در صورت همکاری روستاییان و آزادسازی اراضی روستایی از موقوفه صدور اسناد مالکیت روستایی از سرعت قابل قبولی برخوردار خواهد شد.

وی به صدور اسناد تملکی نیز اشاره و یادآور شد: به منظور جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از اراضی دولتی و به نمایندگی این نهاد، از ابتدای تشکیل بنیاد مسکن ۶۰۰ هکتار از اراضی استان مستندسازی و برای آنها سند صادر شد که ۷۰ هکتار آن تنها مربوط به یک سال گذشته بوده است.

ارایه خدمات فنی و مهندس و بهره مندی روستاییان در دولت جدید  

مدیرکل بنیاد مسکن استان قزوین ادامه داد: این نهاد برای اجرای وظایف قانونی خود در حوزه ساخت و ساز و مقاوم سازی مسکن روستایی، اقدام به راه اندازی دفاتر خدمات فنی و مهندسی به منظور نظارت فنی در احداث، تهیه نقشه، صدور پروانه و در نهایت پایان کار کرده است.

گونجی اضافه کرد: در همین راستا و در دوره فعالیت دولت سیزدهم ۱۴ هزار و ۴۰۰ فقره خدمات از سوی دفاتر یاد شده و در حوزه های مختلف از جمله طرح هادی، اخذ ضوابط ساخت و ساز و موارد مربوط به حوزه مسکن در اختیار متقاضیان قرار داده شده است.

وی اضافه کرد: در همین راستا، سامانه سراسری راهبر راه اندازی شده تا متقاضیان روستایی بدون مراجعه حضوری به بنیاد مسکن و به صورت یکپارچه درخواست مربوط به ضوابط فنی ساختمان، مراحل تهیه نقشه، خلافی، صدور پروانه و حتی پایان کار را ارایه داده و پاسخ آن را نیز دریافت کنند. 

این مسوول امور روستایی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ دفتر و 250 طراح و ناظر فنی روستایی در سطح استان قزوین فعالیت داشته و بر روند ساخت و سازها و مقاوم سازی بناهای روستایی نظارت کامل دارند.

شاخص توسعه عمران روستایی قزوین در دولت سیزدهم

رویای خانه دار شدن در دولت سیزدهم با اجرای طرح نهضت ملی مسکن  

گونجی ادامه داد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و ارایه طرح نهضت ملی مسکن، ۳۰ هزار و ۴۷ متقاضی این پروژه در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند و تاکنون نیز سه هزار و ۳۵۱ متقاضی احراز شده وجه لازم خود را نیز واریز کرده اند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان قزوین تاکید کرد: از سال گذشته تاکنون عملیات ساخت ۵ هزار و ۶۶۰ واحد در ۱۱ شهر استان از سوی این نهاد آغاز شده و میزان پیشرفت فیزیکی واحدهای یاد شده نیز از ۳ تا ۴۵ درصد می باشد.

وی با اشاره به اینکه اعتبار این طرح از محل اعتبارات تخصیص یافته دولتی، منابع تسهیلات بانکی و همچنین آورده متقاضیان تامین شده است، گفت: سه هزار و ۵۰۰ واحد این پروژه در ناحیه شهری مهرگان و مابقی واحدها نیز در سایر شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر احداث می شود.

گونجی ادامه داد: طی یک سال گذشته همچنین از طریق طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن اعتباری، ساخت ۲ هزار واحد مسکونی در دستور کار این نهاد در استان قرار گرفت که ۹۰۰ واحد آن قابل بهره برداری در هفته دولت امسال خواهد بود و از مجموع این ۲ هزار واحد، ۴۴۱ واحد با استفاده از تسهیلات بانکی و کمک های بلاعوض برای محرومان و اقشار کم درآمد فاقد مسکن که بیشتر افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزییستی و افراد ۲ معلول می باشند در سطح روستاها احداث شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین یادآور شد: در بخش قیر رایگان نیز از سال گذشته تاکنون با تخصیص این موضوع، عملیات آسفالت ۱۸۰ روستا به مساحت ۷۸۰ هزار متر مربع و با ۵۹۰ میلیارد ریال اعتبار به انجام رسیده است.

رهاورد:

ارایه خدمات مختلف از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف از جمله خدمات فنی و مهندسی، تسهیلات مسکن روستایی، تهیه و نظارت بر اجرای طرح هادی، به همراه بازنگری آن، صدور اسناد مالکیت و سایر خدمات تنها در راستای رفاه و توزیع عادلانه صورت می گیرد و این خدمات طی یک سال گذشته ملموس تر نیز بوده است.

در سفر هفتم اردیبهشت ماه سال جاری رییس جمهور و اعضای هیات دولت به استان قزوین ۱۱۵ میلیارد تومان برای تهیه و اجرای طرح هادی استان که ۵۵ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات استانی، ۲۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه ، ۳۰ میلیارد تومان از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ۱۰ میلیارد تومان از سوی وزارت نفت تخصیص داده شد که بدون شک با اجرای آن شاهد رونق و شکوفایی هر چه بیشتر روستاهای استان در بخش های مختلف  خواهیم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha