به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، محمدمهدی فداکار در کارگروه استانی سازگاری با کمآبی افزود: برداشتهای بیرویه و چاههای غیرمجاز، آبخونها را با مشکل مواجه کرده است.
وی بیان کرد: تقویت، کمک به حفظ آبخوانها و جلوگیری از فرونشست و شور شدن آب، امری کاملا ضروری است.
استاندار کرمان به اراضی بایر کشاورزی اشاره کرد و گفت: ۱۰ درصد آب مصرفی در این اراضی است که عملا هدر میرود. این زمینها به دلایل متعدد از حَیِز انتفاع خارج شدهاند و امکان کشت در آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد: مالکان برای اینکه زمینها از دستشان نرود، نسبت به آبیاری این زمینها اقدام میکنند در حالی که میتوان با صدور مجوز تغییر کاربری علاوه بر صرفهجویی در آب، اشتغال جدید ایجاد کرد.
فداکار گفت: برای توسعه استان به صنعت و آب نیاز داریم، مواردی انتقال آب ضرورت دارد و میتوان با حفظ مالکیت مردم، آب اراضی بایر برای صنعت آزاد کرد تا به دلیل صنعت افزایش برداشت نداشته باشیم.
به گفته مدیرعامل آب منطقهای استان کرمان، مصارف آب در استان کرمان شامل ۶۱۹ میلیون مترمکعب از منابع سطحی و ۶ میلیون و ۲۹۰ میلیون مترمکعب از منابع زیرزمینی است و بیشترین وابستگی برای تامین آب از منابع زیرزمینی را داریم.
علی رشیدی به ضرورت تدوین برنامه سازگاری با کم آبی در استان اشاره داشت و گفت: ۱۱ میلیون مترکعب در مصرف آب باید صرفهجویی شود تا به آب قابل برنامهریزی برسیم ویکهزارو ۹۸۰ میلیون مترمکعب سهم استان کرمان است.
کرمان- ایرنا- استاندار کرمان گفت: ۱۰ درصد آب مصرفی در زمینهای بایر هدر میرود، که با تغییر کاربری آنها میتوان بخش زیادی از منابع زیرزمینی را صرفهجویی کرد.
نظر شما