به گزارش خبرنگار ایرنا، در پیام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که شامگاه سهشنبه توسط علی تمنایی سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان قرائت شد، آمده است: عاشورا تجلیگاه دلدادگی و جانفشانی و تابلو بزرگ حماسه و ایثار برای درسآموزی و عبرتگیری همه بشر در ادوار گوناگون است.
این پیام میافزاید: واکاوی ابعاد قیام عاشورای همیشه جاوید و آنچه اشتیاق و علاقه عمومی شیعیان به این ساحت مقدس و معنوی شکل گرفته است. ضمن یادکرد و شناساندن پشتوانهها و پیشینههای این باورمندی و مناسک شکل گرفته پیرامون آن، فرصتی برای مرور و تعمیق نقش و موفقیت تشکلهای مردمی عاشورایی و هیاتهای مذهبی در جامعه و زیست بوم ماست.
در پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین آمده است: منطقه فرهنگی کاشان یکی از خاستگاههای اولیه و اصیل تشیع در ایران بوده است و کاشانیان از دیرباز به انجام و اجرای آیینها و مناسک اسلامی مشهور و در آنها پیشرو بودهاند.
"در این میان آیینهای عاشورایی به عنوان مرکز ثقل مناسک دینی در این منطقه باشور و شوقی وصفناپذیر و با مشارکت گسترده و تقریبا همگانی مردم این دیار پیوسته برگزار میشده است."
در این پیام اضافه شده است: تدقیق و تحقیق در بنمایهها و کارکردهای دیروز و امروز آیینهای عاشورایی میتواند محملی برای درس آموزی و عبرتگیری از این حماسه جاوید، بررسی دلایل ماندگاری و استقبال و اشتیاق گسترده از این آیینها، تحلیل جلوهها و نمادهای هنری و ماهیتشناسی آنها در حوزههای اسلامی و ایران بازشناسی و کارکرد و رسالت آیینها در زندگی و جامعه کنونی و غیره باشد و در این میان تقدیر از موسپیدان و عاشقانی که سالها با اعتقاد و اشتیاق به صورت خودجوش و مردمی در بارگاه حسینی خدمت و فعالیت کردهاند، انگیزهای برای تکریم ایشان و ترویج فرهنگ اصیل هیاتهای و اجتماعات حسینی است.
در پایان پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: فرصت را مغتنم شمرده و مراتب احترام و اکرام خود را نسبت به همه پیرغلامان و فعالان درگاه حسینی ابراز داشته و از زحمات برگزار کنندگان این رویداد و عاشورایی تقدیر و تمجید مینمایم.
همایش تجلیل از پیرغلامان حسینی به همراه اجرای نواها و نغمههای عاشورایی شامگاه سهشنبه در دانشگاه کاشان برگزار شد.
سنجزنی، نخلگردانی، ذوالجناحگردانی، تعزیهخوانی و سقاخوانی، چاوش عزا و نوحهها و نواهای سقایی از جمله برنامههای این همایش بود.
کاشان که به دلیل سبقه فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و مردمان متدین از دیرباز به دارالمومنین مشهور است، در زمره شهرستانهای با ظرفیتهای متعدد در حوزههای مختلف و نگاه ویژه حاکمیت به شمار میرود.
این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.
منطقه عالمپرور کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان، به عنوان نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک با پیشینه بیش از هفت هزار سال به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان در حوزههای میراث فرهنگی و گردشگری محسوب میشود.
نظر شما