این شاعر کرمانشاهی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کتاب «رنگ بیان» شامل سی و هفت قطعه شعر مثنوی کوتاە و بلند است که بین سالهای ١٣٧٠ تا ١٤٠٠ خورشیدی سروده شده است. هر قطعه از این شعرها داستان خاص خود را دارد، قطعه نخست آن به نام رنگِ بیان که نام کتاب از آن گرفته شده است نسبت به بقیه شعرها کمی طولانی تر شامل حدود ١٢٠٠ بیت است.
کاکایی که پیش از این کتاب «سوار نخست» را منتشر کرده با اشاره به اینکه داستان آن از آغاز خلقت شروع و با نظمی روان آفرینش را بیان کرده و سپس به داستان خلقت آدم پرداخته و در ادامه حکایت نوح پیامبر را دنبال میکند و بعد از آن به پیام آور زرتشت سپیتمان پرداخته و چگونگی شکل گیری آیین یکتا پرستی در ایران باستان را بازگو می کند در ادامه گفت: بعد از آن با اشعار کوتاهی ابراهیم پیامبر را معرفی می کند و سپس بطور مفصل از ولادت موسی تا پیامبری او و همچنین تقابل تفکر او با فرعون و در نهایت انحطاط قوم یهود و سپس نجات آنها توسط کوروش بزرگ پرداختهایم.
وی توضیح داد: بعد از اتمام داستان موسی پیامبر به طور مختصر به تولد عیسی اشاره نموده و سپس پیام آوری مسیح را ذکر کرده ایم و بعد از آن به آیین اسلام پرداخته و هنگام شروع دعوت و شکل گیری هسته اولیه دین یکتا پرستی اسلام و همچنین از پیوند ناگسستنی مولا علی(ع) با عدل و توحید و معاد و پشتیبانی او تا پای جان از رسول خدا(ص) پرداخته و در نهایت با اشعاری پُر از ارادت خاص به ظهور سوشیانت (رهانندە) یا همان پادشاه زمان پرداخته ایم که امید است مورد پسند ایشان واقع بگردد.
نویسنده کتاب «پند تشتزر» افزود: در ادامه با گفتن ۳۶ قطعه شعر به مسائل اجتماعی و در عین حال عدالتخواهی و همچنین تقابل کلامی با ظلم و بی عدالتی پرداخته ایم. در یک قطعه از عدالت مولا علی سخن گفته و در قطعهای دیگر از مادر و جایگاه او در فرهنگ کهن ایران زمین سخن به میان آوردهایم. در قطعهای دیگر حکمت را بطور کامل بیان کرده و در جایی دیگر از زمین و چگونگی بهتر زندگی کردن بر روی آن سخن گفتەایم. در جایی دیگر افکار و رویاهای پاک انسانی را بیان کرده و در قطعهای دیگر از حلبچه و شنگال و ظلمی که بر آنها رفته است غافل نشدهایم و در بسیاری از اشعار از محبت و عشق پاک انسانی سخن به میان آوردهایم.
کاکایی با اشاره به اینکه ما برای اینکە بتوانیم آیندە درخشانی برای فرزندان این مرز و بوم بسازیم، بە شدّت نیاز داریم تاریخ کهن بە همراە آزادە بودن و انسانیت را بە فرزندانمان بیاموزیم تا جوانەهای فکری آنها همانند درختی سرافراز بر روی خاک وطن محکم و استوار رشد کردە و باعث شکوفایی اندیشە آنها بگردد و در نهایت مقدمات پیشرفتهای معنوی و مادی آنها را فراهم آوریم گفت: امید است با ارائه این اثر خدمتی هر چند اندک به جامعهی بشری نموده تا هیچگاه در هیچ نقطهای از زمین خاکی رسم انسانیت فراموش نشود و همواره ملاک بزرگی و ابهت انسان در مهرورزی و عشق و محبت نمودن به همنوعان خود باشد. امیدوارم ما انسانها به این بلوغ فکری برسیم که هدف تمام پیام آوران و مصلحان برقراری عدالت اجتماعی و مهرورزی در روی زمین خاکی و همچنین دوستی با خدا و خلق خدا بوده است. به امید روزی که صلح و انسانیت، عدالت و برابری، آزادی اندیشە و بیان در زمین برقرار شده و دیگر شاهد رنج هیچ انسانی بر روی این کرهی خاکی نباشیم.
کاکایی، زاده سال ۱۳۴۵ کرمانشاه است و در بازار مشغول به کار است. وی توانایی خارقالعادهای در سرایش شعر دارد، چنان که دارای اشعار بیشماری است که هنوز منتشر نشده است و تنها سه هزار بیت از آنها در قالب این کتاب چاپ شده است. پیشتر دو کتاب به قلم ایشان با نام سوار نخست و پند تشت زر منتشر شده است.
طراحی جلد این کتاب را فاطمه یزدانی فر و صفحهآرایی آن را هستی مرادی انجام داده است.
نظر شما