به گزارش ایرنا، محمدصادق معتمدیان عصر پنجشنبه در جمع اعضای سازمانها و تشکلهای مردم نهاد منتخب آذربایجان غربی افزود: یکی از مهمترین معضلات در کلانشهرها بویژه ارومیه، حاشیه نشینی است که دهها معضل را نیز بدنبال دارد.
به گفته وی، برای جلوگیری از اثرات این مشکل شهری، طرح شنبههای محرومیت زدایی در این شهرستان برنامه ریزی و اجرایی شد.
وی با اشاره به اینکه محرومیت زدایی از اولویت های دولت سیزدهم به شمار میرود، اضافه کرد: در قالب این طرح درصدد هستیم تا عقب افتادگی ها در مناطق کم برخوردار شهر ارومیه و استان را شناسایی کرده و با تلاشی همه جانبه و تعامل همه دستگاهها، آنها را جبران کنیم.
معتمدیان ادامه داد: اولین اقدام که در این خصوص انجام شد، مناطق رشادت، لاله، سالار و دین پرست به عنوان منطقه هدف برگزیده شده و طی فقط چند هفته، نقصان مهمی از این منطقه رفع شده و موضوع آب آشامیدنی این مناطق هم به زودی رفع میشو علاوه بر آن، در حوزه فاضلاب هم کارهای بسیار مهمی برای رفع مشکل مردم و خانوادههای ساکن در این مناطق اجرایی شده است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه پس از آن هم مناطقی نظیر کشتارگاه و دیگر مناطق در دستور کار قرار دارد، گفت: این موارد، اقدامات سخت افزاری برای بهبود وضعیت این منطقه بود.
وی یادآور شد: در کنار آن، باید اقدامات نرم افزاری نظیر آموزش های مختلف، اجرای طرحهای اشتغال زا و محرومیت زدا در قالب مشاغل خانگی و خرد در دستور کار باشد که در این خصوص، نقش سازمانهای مردم نهاد بسیار موثر است.
معتمدیان دیگر برنامه ریزی صورت گرفته در راستای محرومیت زدایی در آذربایجان غربی را توجه به بهبود وضعیت فضای آموزشی استان، شهر ارومیه و به ویژه مناطق محروم این شهر عنوان کرد و افزود: در این باره نیز نیازمند نهضت ملی هستیم که استفاده از همراهی و همکاری خیّران و سازمانهای مردم نهاد فعال در این حوزه بسیار ضروری به نظر میرسد.
وی، ایجاد زمینه برای مهاجرت معکوس به روستاها را از دیگر رویکردهای دولت سیزدهم و مدیریت ارشد آذربایجان غربی دانست و تاکید کرد: در این باره نیز سعی داریم با رفع مشکل مسکن و اشتغال جوانان، خانوادهها را به سمت روستاها و ایجاد مهاجرت معکوس سوق دهیم تا بسیاری از مشکلات با این اقدام رفع شود.
معتمدیان بر توجه ویژه در آذربایجان غربی به حوزه سیاسی بویژه اجتماعی تاکید کرد و ادامه داد: به همین منظور، معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی به ۲ معاونت امنیتی، انتظامی و سیاسی، اجتماعی تفکیک شد تا یک معاونت مستقل در حوزههای مهم فرهنگی و اجتماعی با همه توان وارد شود و اقدامات لازم را مدیریت کند.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: این تغییر ساختار میتواند موجب تمرکز بیشتر به حوزه اجتماعی شده و عقب افتادگیها را جبران کند.
معتمدیان افزود: البته تغییری هم در ساختار اداره کل فرهنگی و اجتماعی استانداری داده شده و معاونت فرهنگی به این بخش اضافه شد تا بیشترین تمرکز لازم به حوزه فرهنگ صورت گیرد؛ امری که در گذشته وجود نداشت.
وی با تاکید بر اینکه دولت امکانات محدودی برای اجرایی کردن برنامه ها دارد، اضافه کرد: در راستای کمک به دولت، سمن ها میتوانند بدون واسطه آگاهی های لازم را در خصوص مشکلات و مطالبات مردم ایجاد کرده و در مساله شناسی و تدوین راهکارها از ظرفیت آنها استفاده شود.
معتمدیان به موضوع دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و یادآور شد: در این خصوص نیز پروژههای سخت افزاری به سرانجام خواهد رسید ولی تمرکز لازم باید بر روی موارد نرم افزاری و کاهش مصرف آب در بخشهای مختلف بویژه بخش کشاورزی باشد.
استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: در بخش کشاورزی با همراهی سمنهای فعال در این بخش باید به سمت کاهش مصرف و البته تغییر الگوی کشت به سمت اقلام کم آب بر حرکت کنیم که در اقدامات آموزشی و ترویجی این بخش، سمن ها اثرگذاری بسیار زیادی خواهند داشت.
معتمدیان همچنین توسعه گردشگری، توجه به جایگاه استان در این بخش و فعال کردن زمینه های لازم برای استفاده بهینه از این ظرفیت ها، توجه به بخش حمل و نقل به ویژه در حوزه هوایی و ریلی و کاهش هزینه های مردم استان با استفاده از حمل و نقل ریلی بار به استان، توجه ویژه به ظرفیتهای مرزی و جذب مسافر از این طریق و همچنین توجه به بهبود سخت افزاری مرزها در کنار بهبود مرز تمرچین به عنوان یکی از مبادی خروجی از کشور به سمت عتبات عالیات و زیارت اربعین را از موارد مورد توجه مدیریت ارشد آذربایجان غربی دانست و تاکید کرد: سمن ها در همه این زمینه ها می توانند یاریگر مدیران باشند.
وی همچنین از انتساب مشاور امور سمن ها در استانداری آذربایجان غربی در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش ایرنا، در این جلسه مدیران سازمانهای مردم نهاد بخشهای مختلف به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
توجه ویژه به سمن های حوزه هنر، همکاری استانداری آذربایجان غربی برای برگزاری هفته فرهنگی استان در تهران، توجه به فعالان سازمان های مردم نهاد در حوزه آسیب های اجتماعی به ویژه فعالان در مناطق محروم و کم برخوردار شهر، توجه ویژه به سازمان های مردم نهاد حوزه مبارزه و مقابله با اعتیاد و مبارزه مستمر با این بلای خانمان سوز، توجه ویژه به خیران عرصه سلامت استان و رفع مشکلات در راستای اجرای هرچه بهتر طرح های این بخش به ویژه رفع مشکل مالیات بر ارزش افزوده ساخت و سازها و تجهیزات استفاده شده در مراکز خیرساز، توجه به همه سازمان های مردم نهاد به ویژه در حوزه کمکهای اعتباری، ساماندهی و پالایش سمن های فعال، نیمه فعال، راکد و غیرفعال و همچنین توجه به بخش گردشگری و استفاده از ظرفیت سمن ها در این بخش از جمله مواردی بود که نمایندگان تشکل های غیردولتی در این جلسه مطرح کردند.
نظر شما