به گزارش ایرنا، سید رضا مرتضوی عصر پنجشنبه در گردهمایی فعالان فرهنگی، اجتماعی استان افزود: تشکلهای مردمی در برنامه ریزی و تصمیم گیریها باید بیشتر در کنار مدیریت استان باشند و در این زمینه نقش آفرینی خود را افزایش دهند.
وی با بیان اینکه استفاده از توان مردمی نگاه اعتقادی نظام و انقلاب اسلامی به شمار میرود، تصریح کرد: وقتی تعداد تشکلهای مردم نهاد کنونی را با قبل از انقلاب اسلامی مقایسه میکنیم به این نتیجه میرسیم که رویکرد انقلاب، مردمی و استفاده از توان همگان بوده است.
استاندار اصفهان با اشاره به برخی بحرانها در کشور نظیر وقوع سیل و کرونا خاطرنشان کرد: تشکلهای مختلف با رویکردهای گوناگون در این بحرانها یاریرسان مردم بودند و با فعالیت های مناسب بخش قابل توجهی از امدادرسانی و یاری رسانی را انجام دادند.
مرتضوی با بیان اینکه دیدگاه مردمی جزو سیاستهای بالادستی نظام به شمار میرود، گفت: بر همین اساس حمایت از مردم همواره وجود داشته و در دولت سیزدهم نیز با شعار دولت مردمی و تاکید همیشگی رییس جمهور وضعیت به همین گونه است.
وی اضافه کرد: امنیتیترین مقوله پس از انقلاب اسلامی، دفاع مقدس بود که آن هم با حرکتهای مردمی اداره شد و نیرو و حرکت مردمی پیروزی ایران در آن جنگ تحمیلی را به همراه داشت.
استاندار اصفهان با اشاره به اهمیت الگو (مدل)سازی در عرصههای گوناگون اظهارداشت: هر کجا زمینهای مدلسازی خوبی انجام گرفت و سپس توسعه یافت، نظام نیز به آن اعتماد کرد و سبب شد که در کل بدن کشور تسری یابد بنابراین مدلسازی موفق در مقوله تشکلهای مردمی نیز باید افزایش یابد.
مرتضوی تصریح کرد: قرارگاه محرومیت زدایی در استان اصفهان نیز برای همین موضوع تشکیل شد که مجموعه حرکتهای مردمی بتواند به طور ویژه در مناطق محروم معطوف شود و حاکمیت هم با حمایت از آنها بتواند در راستای محرومیت زدایی گام بردارد.
فعالیت ۱۸۰۰ مجموعه سازمان مردم نهاد در استان اصفهان
همچنین مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اصفهان در این گردهمایی گفت: در این استان یک هزار و ۸۰۰ مجموعه سازمان مردم نهاد مُشتمل بر خیریه و غیرخیریه فعالیت میکنند که ۷۵۰ تا ۸۰۰ مجوز آنها مربوط به خیریههاست.
مسعود مهدویانفر افزود: سه هزار مرکز فرهنگی اجتماعی، پنج هزار و ۵۰۰ تشکل دینی و مذهبی و سه هزار پایگاه بسیج بخشی از مجموعههایی هستند که با رویکرد مردمی فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: همچنین ۲ هزار و ۵۰۰ گروه جهادی و ۵۰۰ مرکز نیکوکاری با رویکردهای گوناگون خدمات مختلفی به جامعه ارائه میدهند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: در هفته مشارکتهای اجتماعی بیش از ۲۸ برنامه اصلی در شهرستانهای استان انجام شد که نشان میهد در مناطق دیگر به غیر مرکز استان نیز به مقوله تشکلهای مردمی اهمیت داده میشود.
مهدویانفر با بیان اینکه قانون ساختارمند کردن سازمانهای مردم نهاد در مجلس شورای اسلامی در حال تدوین است اظهارداشت: بر همین اساس نظرات تشکلهای مردمی اخذ شده و استان اصفهان نیز از جمله ارائه دهندگان نظر برای این قانون بوده است.
وی گفت: این قانون از جمله سیاستهای داده باز محسوب میشود به این معنا که سازمانهای مردم نهاد مختلف میتوانند در تدوین آن نقش داشته باشند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: رویکرد دولت سیزدهم حمایت از فعالیتهای مردمی است لذا در استان اصفهان نیز تسهیل در صدور و تمدید مجوزهای تشکلها جزو اقدامات اصلی به شمار میرود.
گردهمایی فعالان فرهنگی، اجتماعی استان عصر پنجشنبه به مناسبت نکوداشت هفته مشارکتهای اجتماعی در محل سالن کوثر اصفهان برگزار شد.
نظر شما