به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف؛ جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه شریف از سال ۱۳۹۸ تحت عنوان شرکت «اتم کهکشان شریف» با نام تجاری «کوال» فعالیت خود را در زمینه پوشاک پیشرفته آغاز کردهاند. این شرکت که عضو پارک علم و فناوری دانشگاه است، توسعهدهنده و عرضهکننده پوشاک ضدتعریق برای نخستین بار در کشور است.
بیش از چهار درصد مردم در دنیا و به ویژه در ایران دچار معضل تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروزیس هستند. رد تعریق و بوی عرق همواره موجب دوری این افراد از اجتماع میشود و این موضوع علاوه بر تاثیر در میزان اعتماد به نفس افراد باعث بروز بیماریهای پوستی نیز می شود. برای حل این معضل روشهای مختلفی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به تزریق بوتاکس به ناحیه زیربغل یا جراحی غدد اشاره کرد که این روشها بسیار تهاجمی هستند و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد میکنند.
حالا پژوهشگران دانشگاه شریف با «طراحی پوشاک ضدتعریق» به دنبال روشی رفتند تا علاوه بر این که به عنوان روش غیرتهاجمی مانعی برای تعریق نباشد، موجب می شود فرد به صورت طبیعی عرق کند. گفته می شود نمونههای داخلی به صورت غیرتکنولوژیک هستند و صرفا از پلاستیک برای ممانعت نشت عرق استفاده میکنند که باعث کاهش طول عمر پوشاک، گرمای شدید و بو گرفتن پلاستیک در بلندمدت می شود.
قسمت داخلی پارچه کوال فابریک پوشاک، که با بدن در ارتباط است آبدوست بوده و باعث جذب عرق شده و لایه بیرون لباس آبگریز است و مانع از نشت عرق به لباس اصلی می شود همچنین این نوع پارچه تنفسپذیری بالایی دارد و هوا و بخار آب از آن به راحتی عبور میکند و فرد احساس گرما نمی کند. در طراحی این پارچه به خاصیت آنتیباکتریال بودن آن توجه شده است. در لایه داخلی این نوع پوشاک نیز سوپر جاذبهایی وجود دارد که بوی عرق را جذب میکند.
تمام مواد مصرفی به کار رفته در این پوشاک تولید داخل است. همچنین این محصول دانشبنیان به مرحله تجاری سازی رسیده و در حال حاضر شرایط صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس مهیا شده است که با تحقق آن شاهد ارز آوری برای کشور خواهیم بود.
نظر شما