تنها راه برون رفت از مشکلات به میدان آمدن مردم است

تهران - ایرنا - رئیس فراکسیون سازمان‌های مردم نهاد مجلس شورای اسلامی گفت: دولت درگیر مباحث اقتصادی تورم و رفع گرانی ها و بدهی های به جا مانده از دولت های گذشته است که همه این ها موجب ایجاد مشکلاتی معیشتی شده و تنها راه برون رفت از این مشکلات به میدان آمدن مردم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا زهره الهیان روز شنبه در گردهمایی روز ملی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی که در وزارت کشور برگزار شد، افزود: دولت دکتر رئیسی  در زمینه های رفع مشکلات مردم شعارهای خوبی را داده اند اما باید این شعارها در عمل نیز محقق شود .

وی ادامه داد :بر این اساس اولین باری است که در این دولت مردمی دستیار ویژه مردمی سازی دولت منصوب کرده اند که این کمک بسیار بزرگی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود :در روز گذشته دولت سی و یکمین سفر استانی خود را در طول یک سال که از عمر این دولت می گذرد انجام دادند و رئیس‌جمهور اعتقاد دارند که باید وارد میدان شوند و از نزدیک با مردم دیدار کنند چرا که رویکردهای دولت در محرومیت زدایی است.

وی ادامه داد: با توجه به رویکرد دولت در بحث محرومیت زدایی می توان بخشی از طرح ها را به سازمان‌های مردم نهاد واگذار کرد چرا که این سازمان ها بی ادعا هستند و با کمک مردم کارهای بزرگی را انجام می‌دهند و بخشی از مشکلات دولت نیز در این زمینه حل می شود.

 وی با اشاره به اینکه حل اینگونه مشکلات توسط دولت به تنهایی کافی نیست، تاکید کرد: در چنین زمانی که در شرایط تحریم هستیم و در این دور از مذاکرات هم شاهد بودیم که آمریکا و غرب بنا ندارند که حق ایران را به حق بشناسند و در حین انجام مذاکرات هم تحریم های جدید را وضع می کنند بنابراین دولت درگیر مباحث اقتصادی تورم و گرانی و بدهی‌های دولت های گذشته است که موجب  مشکلات معیشتی شده است که تنها راه برون رفت از آن به میدان آمدن مردم است .

مشارکت‌های مردمی در ادبیات دیرینه مردم ما بوده است
 الهیان تاکید کرد: فعالیت مشارکت‌های مردمی در ادبیات زیر دیرینه ما شکل گرفته است و بوده است چرا که هیئت‌ها و خیریه ها همواره کمک کردند و بعد از چهار دهه از انقلاب هم هزاران تشکل شکل گرفت که برخی از آنها ظرفیت‌های بالایی دارند و شاید برخی از آنها کارهایی انجام دهند که بسیاری از دستگاه‌های دولتی نتواند آنها را انجام دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در فراکسیون سازمان‌های مردم نهاد مجلس درصدد تقویت تعامل بیشتر بین مردم و مسئولین هستیم و شبکه‌ای از تشکل ها را ایجاد کرده ایم که  تشکل هایی که تخصصی شناخته شده و دارای فعالیت در سطح ملی هستند بتوانند در کمیسیون های تخصصی مجلس شرکت کنند و این یک نحوه قانونگذاری مشارکتی است.

 الهیان گفت :نمایندگان مجلس  به تشکل ها دید مثبت دارند و کاملاً مشکلات آنها را درک می‌کنند از آنها حمایت می‌کند و قانونی را در این زمینه تصویب می‌کنیم.
 
این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود به برخی از نکات در زمینه فعالیت تشکل‌های مردمی  نیز اشاره کرد و گفت: تعدادی از این تشکل ها مشکلاتی در بحث مالیات دارند که ما کمک خواهیم کرد که این مشکلات آنها حل شود و این موضوع را در مجلس پیگیری می‌کنیم.

 وی ادامه داد :مشکل بعدی در زمینه صدور مجوزها برای تشکل‌های مردمی است که این موضوع نیز باید تسهیل شود .

وی افزود: تشکل‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد می توانند در پروژه های کلان شرکت کنند و این موضوع را می توان با آنها به اشتراک گذاشت و بنابراین باید موانع در این زمینه برداشته شود.
 
وی ادامه داد :همچنین می توان خدمات عمومی بهداشتی عمرانی و آموزش و توانمندسازی را به خصوص در مناطق محروم به سازمان های مردم نهاد و تشکل های مردمی واگذار کرد و یکسری موانع در این خصوص وجود دارد که باید با کمک مجلس برداشته شود.
 
رییس فراکسیون سازمان‌های مردم نهاد مجلس با اشاره به مشکلات پیش روی سازمان های مردم نهاد و تشکل های مردمی گفت :باید به فرمانداران آموزش داده شود تا شناخت کافی از تشکل ها و زمینه های فعالیت و آنها را داشته باشند.

وی ادامه داد : در بحث قانون نمی توان منکر وجود قانون در مورد تشکل ها شد اما وجود نظم در این حوزه بسیار مهم است و باید حمایت شود و باید به سمت رفع مشکلات و نیازهای قانونی قانون گذاری مشارکتی رفت.

 وی ادامه داد :کمیسیون شوراها در این زمینه پیگیر قانون مورد نظر است و پیش نویس آن در مرکز پژوهشهای مجلس آماده شده است و ما آمادگی داریم که نظرات را در این خصوص از تشکل‌ها دریافت کنیم و در پیش نویس در صحن علنی مجلس این نظرات را لحاظ کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha