سرپرست این گروه روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، افزود: این گروه ۱۶ نفره پس از ۷۰ ساعت پیمایش در شرایط نامساعد جوی موفق به صعود شدند.
محمود رحامیان به تشریح چگونگی صعود به بام ایران پرداخت و ادامه داد: بعد از گذر از منطقه بایجان و یک شب اقامت در روستای ناندل، عازم منطقه طبیعی گوسفند سرا شدیم و بعد از یک پیمایش پنج ساعته به پناهگاه تخت فریدون در ارتفاع ۴۳۸۰ متری رسیدیم.
وی اضافه کرد: بعد از یک ساعت استراحت، تا ارتفاع ۴۵۰۰ متری بالا رفتیم و در این نقطه از قله بعد از مواجهه با تغییر ناگهانی جوی و بارش تگرگ، راه فرود به پناهگاه تخت فریدون را در پیش گرفتیم.
این کوهنورد شیرازی که ۶۱ بار موفق شده به قله دماوند صعود کند، اضافه کرد: بعد از حدود یک شبانه روز با وجود آنکه هوای قله کاملا توفانی و توام با بارش برف و سرمای ۱۳ درجه زیر صفر بود با روحیه قوی صعود خود را دوباره آغاز کرد یم و پس از پشت سر گذاشتن اولین گُرده سنگی، در ابتدای بام برفی قرار گرفتیم و سپس به ارتفاع ۵ هزار و ۶۱۰متری قله با موفقیت صعود و پرچم ایران و بنر باشگاه را به اهتزاز در آوردیم.
رحامیان افزود: ماندانا رزمجویی، سوسن حمیدی،فتانه صفائیان ،افسانه رزمجو،فروغ جمالی، سحر حسین دخت، ترنج رزمجویی، فاطمه قاسمی، مهران صفائیان، پیمان حکمتی، محمد رضا مهیمنیان، حسین دشتی، ساسان صفائیان، محمد جواد سروستانی،علی اکبر گودرزیان و لیلا کریمی اعضای تیم کوهنوردی باشگاه را در این صعود تشکیل می دادند.
قله دماوند کجاست، جاذبه ها
به گزارش ایرنا ،قله دماوند با ارتفاع ۵ هزار و ۶۱۰ متر یکی از افتخارات طبیعی ایران به شمار می رود که در مرکز رشته کوه البرز و جنوب دریای خزر استان مازندران قرار گرفته است.
این قله به عنوان مرتفع ترین کوه ایران و مرتفع ترین کوه آتشفشانی قاره آسیا و خاورمیانه شناخته می شود که در تقسیمات کشوری در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران جای گرفته است.
نماد شکوه و عظمت ایران
این قله مرتفع برای ایرانیان نمادی از شکوه، عظمت، استقامت و پایداری و تاریخ کشور است، هر کجا نامی از ایران باشد، قله سر به فلک کشیده دماوند می درخشد و به عنوان دوازدهمین قله مرتفع دنیا شناخته شده است.
وجود آبشارهای یخ زده به ارتفاع هفت متر، یخچال های طبیعی، چشمه های آب گرم گوگردی، گونه زیادی از گیاهان، وجود جانورانی همچون روباه، شغال، گرگ، قوچ، میش، گراز ، خرگوش و پرندگانی همچون عقاب طلایی، کبک، تیهو، جغد و بلدرچین بر جذابیت های این کوه سر به فلک کشیده خاورمیانه افزوده است که حتی این جانوران تا ارتفاع ۴ هزار متری هم زندگی می کنند.
نخستین فردی که قله دماوند را در سال ۲۹۲ هجری قمری فتح کرد ابود دلف خزرچی بود که این جهانگرد در سفر نامه خود به صعود به قله دماوند اشاره کرده است.
این کوه به هنگام صاف و آفتابی شدن هوا از شهرهای تهران، ورامین، قم و همچنین کرانههای جنوبی دریای خزر قابل رؤیت است و درجه هوای این قله در فصل زمستان به ۶۰ درجه زیر صفر و در تابستان به ۲ درجه زیر صفر می رسد.
نظر شما