به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی استان همدان، منصور خزایی روز شنبه اظهار داشت: کشت دوم پس از برداشت محصولاتی نظیر غلات آبی، سیر و سیب زمینی تابستانه ممنوع است و با کشاورزان متخلف بدون هیچگونه اغماضی برخورد می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خاص در سال زراعی جاری و کاهش شدید منابع آبی کشاورزان بایستی نسبت به برنامه ریزی کشت در هر سال زراعی برای کسب بیشترین درآمد با کمترین آسیب به منابع آبی وخاکی اقدام کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین گفت: اگر کشت دوم محدود نشود وضعیت منابع آبی شهرستان، به ویژه آبهای زیرزمینی، بحرانی بیش از پیش خواهد شد.
خزایی افزود: در جهت افزایش بهره وری، بایستی آبیاری با توجه به مراحل رشد فنولوژیکی گیاه و نیاز آبی کشت انجام شود لذا جهاد کشاورزی همواره با ارائه آموزشهای ترویجی درصدد افزایش میزان بهرهوری آب در بخش کشاورزی و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی نوین است و توصیه به محدود کردن کشت های پر آبر می شود.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از سیستم های نوین آبیاری نظیر نوار تیپ افزود: سطح اجرای آبیاری با نوار تیپ در این سال زراعی در شهرستان فامنین بیش از ۳۰۰ هکتار اعلام شد که ۱۰ هکتار از این سطح مربوط به آبیاری غلات با نوار تیپ است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین اظهار داشت: بیش از ۲۵۰ هکتار از کشت ذرت علوفه ای و دانه ای و کشت های زیر پلاستیکی نظیر هندوانه و خربزه با سیستم آبیاری نوار تیپ آبیاری می شوند.
خزایی گفت: میزان هدررفت آب در روش آبیاری بارانی در این شهرستان به ویژه در مواقع وزش باد بالا است لذا استفاده از سیستم آبیاری تیپ به عنوان جایگزینی مناسب باعث افزایش بهره وری مصرف آب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در صورت مشاهده کشت دوم توسط کارشناسان و همچنین گزارش های واصله، پس از بازدید و بررسی کشت، کشاورزان متخلف به اداره منابع آب شهرستان جهت پیگیری و برخورد قانونی معرفی می شوند افزود: تا کنون ۲۰ نفر از کشاورزان متخلف که بیشتر ذرت کار هستند به امور آب شهرستان معرفی شده اند.
به گزارش ایرنا، شهرستان فامنین با ۴۰ هزار نفر جمعیت یکی از شهرستانهای دهگانه استان همدان است که در شمال شرق این استان واقع شدهاست.
بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان همدان را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما