محمد سرجوقیان، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال گذشته ۳۷۰ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن استان وصول و به خزانه کشور واریز شد.
حقوق دولتی به درآمد دولت ناشی از استخراج، بهرهبرداری و برداشت از هر ماده یا مواد معدنی گفته میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون و آیین نامهها ۱۵ درصد از مبالغ وصول شده حقوق دولتی معادن برای ایجاد زیرساخت های بخش معدن باید به استانها بازگشت داده شود، تصریح کرد: بر اساس اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت، در بودجه سال جاری ۱۵ درصد به حقوق دولتی معادن اختصاص داده شده است که هر سه ماه یک بار به خزانه استان واریز میشود.
رییس اداره امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت اصفهان اضافه کرد: مبالغ تعمیم یافته از حقوق دولتی معادن برای طرح های معدنی، راهها و زیرساخت های بخش معدن هزینه می شود.
وی با بیان اینکه در بیش از ۱۵ شهرستان استان معدن وجود دارد، اظهار داشت: قسمتی از وجوه این ۱۵ درصد نیز به شهرستانهایی که معادن در آنها وجود دارد، پرداخت خواهد شد.
سرجوقیان گفت: استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رُتبه نخست، تعداد کل معادن دارای مجوز پروانه بهرهبرداری رُتبه دوم، میزان ذخیره قطعی رُتبه سوم و میزان استخراج اسمی رُتبه پنجم کشور را دارد.
اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتیترین استان کشور بشمار میآید.
این استان یکی از قُطبهای معدنی و صنایع وابسته به آن در کشور به شمار میآید و ۸۲۸ معدن با اشتغال ۹ هزار نفر و سرمایهگذاری ثابت ۶۸۹ میلیارد تومان دارد.
سهم اصفهان در صنعت کشور ۱۱ درصد، سرمایهگذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی ۸ درصد و رُتبه این منطقه در طرحهای نیمهتمام صنعتی و تعداد معادن کشور، اول و از نظر ذخایر معدنی، سوم است.
نظر شما