طالب خالویی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این آمار ۲۰ درصد هنوز دقیق نیست و احتمال افزایش عدد آن نیز وجود دارد افزود: بعد از جاری شدن سیلابها موضوع آبگیری سطح تالاب جازموریان دقیق بررسی و آمار مستندتری داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه از طریق تصاویر ماهوارهای موضوع آبگیری تالاب جازموریان تا حدی مشخص میشود ادامه داد: با توجه به خاصیت این تالاب و باتلاقی شدن آن در اثر سیلاب امکان نزدیک شدن به آن در این لحظه برای بررسی دقیقتر میزان آبگیری وجود ندارد.
فرشته خالقی با اشاره به اینکه ۵۱ درصد مساحت تالاب جازموریان در استان کرمان قرار دارد ادامه داد: قسمت قرار گرفته تالاب جازموریان در استان با ۲ شهرستان قلعهگنج و رودبارجنوب ارتباط دارد که در قسمت قلعه گنج بارندگی زیاد نبوده اما در قسمت رودبارجنوب بارش ها زیاد بوده است.
وی اشارهای هم به موضوع بینالمللی شدن تالاب جازموریان کرد و افزود: برای این منظور یکسری اطلاعات بسیار ریز مانند آنالیز آب رودخانه در سایت مربوط به این مهم با عنوان سایت رامسر باید ثبت شود که این موضوع نیز در حال انجام است.
تالاب جازموریان به عنوان یکی از تالابهای فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع به شمار می رود. خشک شدن این تالاب طی سال های اخیر، ایجاد کانونی برای ایجاد گردوغبار را به دنبال داشته و مسئولان یکی از مولفه های دخیل از ایجاد گردوغبار این منطقه را خشکی همین تالاب اعلام می کنند.
آبگیری تالاب جازموریان سبب رونق زندگی و خوشحالی ساکنانی می شود که زندگی آنان در بخش کشاورزی و دامپروری به حیات این تالاب بسته است.
نظر شما