به گزارش ایرنا سردار عبدالمحمد کوچک روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس در لشکر هفت ولی عصر(عج) خدمت کرده است، افزود: پس از ۳۳ سال خدمت در این حوزه و بازنشستگی، احساس کردم یک خلا در این حوزه وجود دارد که باید پوشش داده شود.
وی با بیان اینکه لشکر هفت ولی عصر(عج) اقدامات ارزشمندی در دوران دفاع مقدس انجام داده ولی گمنام مانده است، ادامه داد: به دنبال ثبت عملیاتهای لشکر رفتیم که این طرح مورد تایید قرار گرفت.
دبیر ستاد تدوین عملکرد لشکر ولیعصر(عج) خوزستان در دفاع مقدس هدف از ثبت عملیاتهای این لشکر را ثبت وقایع و آگاهی مردم دانست و گفت: مسوولان این لشکر برای ثبت عملیاتها دعوت شدند ولی اقدامی صورت نگرفت به همین منظور شخصا ورود کردم و عملیاتها را به ترتیب ثبت کردم.
وی با اشاره به آغاز ثبت عملیاتهای این لشکر از عملیات فتح المبین در مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول در فروردین ماه سال ۹۲ افزود: مصاحبه با ۱۵۳ نفر از رزمندگان این لشکر که در عملیات فتح المبین حضور داشتند، یکسال به طول انجامید.
سردار کوچک با بیان اینکه مطالب پس از ثبت وقایع و ویرایشهای انجام شده در ۲ جلد صحافی شدند، بیان کرد: کتاب "فاتحان سایت و رادار" مربوط به عملیات فتح المبین در سال ۹۳ چاپ و تصویر رزمندگان مصاحبه شونده در کتاب آورده شد.
وی افزود: پس از آن ثبت عملیات بیت المقدس یا آزادسازی خرمشهر آغاز و پس از مصاحبه با ۱۲۵ نفر از رزمندگان این لشکر، کتاب " فاتحان شلمچه" چاپ شد.
دبیر ستاد تدوین عملکرد لشکر ولیعصر(عج) خوزستان در دفاع مقدس با بیان اینکه تهیه و چاپ این کتاب یکسال به طول انجامید، گفت: بعد از آن برای ثبت وقایع عملیات رمضان با ۱۳۶ رزمنده مصاحبه و کتاب "دلاوران پاسگاه زید" در سال ۹۵ چاپ شد.
وی ادامه داد: برای تهیه و چاپ وقایع عملیات والفجر مقدماتی نیز با ۲۱۵ نفر از رزمندگان مصاحبه و کتابی با عنوان "نبرد در رملهای جنگل عمقر" به چاپ رسید.
سردار کوچک انجام مصاحبه با ۱۱۱ رزمنده دفاع مقدس برای چاپ کتاب عملیات والفجر یک را یادآور شد و گفت: پس از مصاحبههای انجام شده، کتاب "نبرد کلاسیک در شیار ۱۷۵" تهیه و چاپ شد.
وی افزود: سال بعد نیز کتابی با عنوان "نبرد در کمینهای پنجه گرگی" درخصوص عملیات خیبر چاپ شد که برای تهیه این کتاب با ۲۱۰ نفر از رزمندگان مصاحبه شد.
دبیر ستاد تدوین عملکرد لشکر هفت ولی عصر(عج) در دفاع مقدس اظهارداشت: سال بعد نیز وقایع عملیات بدر با مصاحبه با ۱۸۳ رزمنده ثبت و کتابی با عنوان "عبور از آبراههای صفین و نینوا " در سال ۹۷ چاپ شد.
وی ادامه داد: عملیات بدر نخستین عملیات آبی خاکی جمهوری اسلامی بود که رزمندگان حدود ۱۵ کیلومتر را در هورالعظیم با قایق طی کردند و با دشمن در خشکی در غرب دجله درگیر شدند.
سردار کوچک اظهارداشت: برای تهیه کتاب عملیات والفجر هشت یا عملیات فاو عراق نیز با ۱۸۷ نفر مصاحبه و کتابی با عنوان "فتح فاو" تهیه و چاپ شد.
وی افزود: یک کتاب نیز برای ثبت وقایع عملیات کربلای چهار پس از مصاحبه با ۱۸۴ نفر با عنوان "نبرد سنگین در جزیره سهیل" تدوین و چاپ شد.
دبیر ستاد تدوین عملکرد لشکر ولیعصر(عج) خوزستان در دفاع مقدس با بیان اینکه این لشکر ۱۴ عملیات در دوران دفاع مقدس انجام داده که برای ۱۲ عملیات کتاب نوشته شده است، گفت: ثبت بقیه عملیاتها و تهیه کتاب در این خصوص نیز در حال انجام است که صحافی شدند و در قالب کتاب چاپ خواهند شد.
وی با بیان اینکه از هریک از این کتابها یکهزار جلد چاپ شده است، افزود: هزینههای این کتابها توسط سپاه ولیعصر(عج) تامین شده ولی به صورت رایگان توزیع شدند.
سردار کوچک با اشاره به اینکه هدف از چاپ این کتابها درآمدزایی نبوده است، گفت: مصاحبه، ویراستاری، تیتربندی، ترسیم نقشههای عملیاتی و نظارت محتوایی این کتابها توسط بنده انجام شده سپس نویسنده مطالب را تبدیل به کتاب کرده است.
وی افزود: کتاب "شناسنامه لشکر ولیعصر در دوران دفاع مقدس" زیرنظر مرکز استاد دفاع مقدس سپاه را نیز در لابلای این کتابها چاپ کردیم که ۱۴ عملیات این لشکر با نویسندگی بنده در قالب کتاب چاپ شد.
دبیر ستاد تدوین عملکرد لشکر ولیعصر(عج) خوزستان در دفاع مقدس بیان کرد: همچنین "کتاب اطلس لشکر هفت ولیعصر در دوران دفاع مقدس" درخصوص نحوه تشکیل واحدهای لشکر با شرح هر عملیات و تصاویر مستند تهیه و چاپ شد.
وی افزود: تصاویر فرماندهان و جانشینان هر عملیات لشکر در کتاب فرماندهان چاپ شده که سند محکمی برای آیندگان و ثبت در تاریخ است.
سردار کوچک گفت: کار جدیدی نیز از ابتدای امسال انجام شده و اطلس غواصان لشکر خوزستان در دست تهیه است که حدود ۸۰ درصد این کتاب تصویری، تکمیل و تا پایان سال چاپ خواهد شد.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰۰ غواص در این عملیاتها داشتیم که تصویر آنها در این کتاب ثبت میشود، افزود: کتاب "اطلس غواصان دریادل بخش مرکزی دزفول" نیز با درج وصیت نامه غواصان طراحی و چاپ شد.
دبیر ستاد تدوین عملکرد لشکر ولیعصر(عج) خوزستان در دفاع مقدس اظهارداشت: برای تهیه این کتابها سفرهای درون استانی و برون استانی فراوانی برای مصاحبه با رزمندگان دفاع مقدس انجام و با ۲هزار و ۳۲۴ نفر در این خصوص مصاحبه شده است.
وی افزود: در حال حاضر نیز کتابی در خصوص ۲۷۳ شهید بخش مرکزی دزفول در دست تهیه است .
سردار کوچک گفت: سوژههای مختلفی در این کتابها وجود دارد که نویسندگان میتوانند از این کتابها فیلم تهیه کنند.
وی ادامه داد: تلاش میشود برای گروه سنی جوانان و نوجوانان نیز کتابهایی در حوزه دفاع مقدس تهیه و چاپ شود.
به گزارش ایرنا جوانان و نوجوانان دزفول در دوران دفاع مقدس در قالب لشکر هفت ولی عصر(عج) به جبههها اعزام شدند و افتخارآفرینی کردند.
دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد.
رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ ۷ و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد.
هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر فرو ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار دادند اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساختند.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
نظر شما