هواشناسی برای سه ماهه آینده مازندران ۱۷۸ میلی‌متر بارندگی پیش‌بینی کرد

ساری - ایرنا - مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور برای سه ماهه منتهی به پایان مهرماه سال ۱۴۰۱ استان مازندران ۱۷۸ میلی‌متر بارندگی پیش‌بینی کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مطابق جدول پیش‌بینی فصلی  مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ،میانیگن بارش باران در مازندران طی سه ماهه آینده در مجموع ۱۷۸ میلی‌متر  است که در صورت تحقق  ، ۳۹ میلی متر بیشتر از مدت مشابه پارسال خواهد بود.

طبق اعلام رسمی هواشناسی مازندران در سه ماهه منتهی به مهرماه پارسال یعنی از در مرداد ماه ۴۹.۳ میلی متر ، شهریور  ۳۸ میلی متر و در مهر ماه پارسال ۵۲.۱ میلی متر بارندگی به ثبت رسیده است.

مطابق جدول پیش بینی هواشناسی برای مرداد ماه امسال ۲۶ میلی متر ،شهریور۵۶ میلی متر و مهرماه نیز ۹۶ میلی‌متر باران پیش‌بینی شده است.

بر اساس این جدول دو شهرستان رامسر و نوشهر در غرب مازندران بیشترین بارندگی را خواهند داشت ،رامسر در مقایسه با دیگر شهرهای مازندران با ثبت ۴۴۴ میلی‌متر باران، پربارش‌ترین شهر مازندران خواهد بود که از این مقدار برای مردادماه ۵۲میلی متر ،شهریورماه ۱۴۱ و برای مهرماه نیز  ۲۵۱ میلی‌متر باران پیش‌بینی شده است و پس از آن میزان بارندگی در سه ماه آینده با ۴۳۱ میلی‌متر باران در نوشهر اتفاق خواهد افتاد که از این مقدار ۴۹ میلی‌متر باران برای مردادماه، ۱۴۱ میلی‌متر برای شهریور و برای مهرماه نیز ۲۴۱ میلی‌متر باران پیش‌بینی شد.

مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، سومین شهر پربارش مازندران در سه ماه آینده را بابلسر معرفی کرد و نرمال بارش باران در این شهر از مردادماه تا مهرماه امسال را در مجموع ۲۶۳ میلی‌متر اعلام و پیش‌بینی کرد که از این میزان ۴۴ میلی‌متر باران برای مردادماه، ۸۷ میلی‌متر در شهریورماه و ۱۳۲ میلی‌متر باران نیز در مهرماه اتاق خواهد افتاد.

هواشناسی برای سه ماهه آینده مازندران ۱۷۸ میلی‌متر بارندگی پیش‌بینی کرد
نرمال بارش ایستگاه‌های هواشناسی مازندران طی ماه‌های مرداد تا مهرماه 

مطابق این جدول برای سه ماه آینده شهر ساری مرکز مازندران نیز در مجموع ۱۸۵ میلی‌متر باران پیش‌بینی شده است که از این مقدار، ۲۸ میلی‌متر مربوط به مردادماه، ۵۲ میلی‌متر مربوط به شهریورماه  ۱۰۵ میلی‌متر نیز مربوط به مهرماه است.

کمترین میزان بارش نیز در سه ماهه آینده مربوط به بلده است به گونه‌ای که نرمال بارش باران در این منطقه طی مردادماه امسال ۱۳، در شهریور و مهرماه نیز هر کدام ۱۸ و در مجموع ۴۹ میلی‌متر باران پیش‌بینی شده است و پس از آن سیاه بیشه با ۶۲ و کجور با ۷۴ میلی‌متر باران در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

براساس خروجی های مدل اقلیمی پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش باران در مازندران در نیمه اول مردادماه در محدوده نرمال، از نیمه مرداد تا نیمه شهریور کمتر از نرمال، نیمه شهریور تا نیمه مهر در محدوده نرمال و از نیمه مهر تا نیمه آبان نیز کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است.

بنابر این گزارش میانگین بارش ۱۰ ماهه سال زراعی جاری استان مازندران منتهی به تیر ماه امسال نیز  ۴۸۰ میلی اعلام شد که این میزان نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که حدود ۵۶۴ میلی متر بوده حدود ۱۵ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته که ۴۵۶ میلی متر بوده، حدود پنج درصد افزایش داشته است.

سال زراعی از اول مهر شروع می شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد. وضعیت آبی مناطق مختلف کشور برای برنامه ریزی کشاورزی بر اساس میزان بارندگی در سال زراعی ارزیابی می شود و به همین دلیل هم میزان کاهش یا افزایش بارندگی برای کشاورزان و متولیان این بخش دارای پیام خاصی است.

طبق اعلام رسمی مرکز ملی خشکسالی هواشناسی کشور، میانگین بارش تیر ماه امسال مازندران هفت میلی متر بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۳۷ میلی متر بود، ۸۰ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۹ میلی متر بوده،  حدود ۷۶ درصد کاهش داشته است.

بر اساس جدول داده های آماری هواشناسی ، مازندران در تیر ماه امسال نیز همانند خرداد ماه با خشکی مواجه بود یعنی کمترین بارندگی ها در ۱۰ ماهه فصل زراعی جاری مربوط به ۲ ماهه خرداد و تیر است که در هر یک از این ۲ ماه هفت میلی متر بارندگی به ثبت رسیده است. بیشترین میزان بارش ۱۰ ماهه سال آبی جاری مربوط به ماه آبان با ۱۲۲ میلی متر بود. میزان بارندگی در ماه مهر پارسال ۵۳.۱ میلی متر و در آذر ماه سال گذشته نیز ۳۷ میلی متر و در دی ماه نیز ۷۴ میلی متر بود.

طبق اعلام رسمی هواشناسی مازندران ،میانگین بارش فروردین ماه امسال استان نیز ۲۰ میلی متر ،اردیبهشت ماه  ۴۷ میلی متر بوده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha