۳ مرداد ۱۴۰۱، ۱۶:۲۱
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84833052
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جنگ غرب با روسیه و سیل کمک‌های نظامی به اوکراین

۳ مرداد ۱۴۰۱، ۱۶:۲۱
کد خبر: 84833052
جنگ غرب با روسیه و سیل کمک‌های نظامی به اوکراین

تهران – ایرنا – در حالی که جنگ بین نظامیان روسیه و نیروهای دفاعی اوکراین وارد ششمین ماه خود شده است، کشورهای سراسر جهان میلیاردها دلار کمک نظامی در اختیار کی‌یف برای یاری رساندن به اوکراینی ها ارائه داده اند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای دیفنس نیوز، از اوایل ماه مارس، گروهی از نظامیان آمریکا به همراه خدمه شرکای چند ملیتی مرکزی در مقر فرماندهی اروپایی آمریکا در شهر اشتوتگارت دایر کرده اند تا اطمینان یابند تجهیزات از کشور اهدا کننده به اوکراین می رسد.

این تیم علاوه بر نظارت بر روند انتقال محموله ها، ضامن این مساله هستند که اوکراینی ها از آموزش های لازم برای استفاده از تجهیزات دریافت شده برخوردار می شوند.

مقام های مربوطه گفتند که این بخش لجستیکی از دو تیم مجزا به رهبری نظامیان آمریکا و انگلیس تشکیل شده است.

اکنون این دو کشور، هسته مشترکی را رهبری می کنند که شامل متحدان و شرکا از سراسر جهان می شود.

دریاسالار دوک هاینز مدیر تدارکات در فرماندهای اروپایی آمریکا گفت: هدف ما حمایت از اوکراینی ها برای دفاع از حاکمیت شان است.

اندکی پس از حمله روسیه به اوکراین، ارتش آمریکا تمایل متحدان و شرکا برای تامین کمک های امنیتی به اوکراین را مشاهده کرد.

شمار زیادی از نظامیان از ۲۶ کشور عضو ناتو و کشورهای غیر عضو این ائتلاف به بخش هایی تقسیم شده اند که روی طرح ها، پشتیبانی و ارتباطات، تحرکات و عملیات ها کار می کنند.

شماری از افسران رابط خارجی از کشورهای مختلف نیز مشارکت دارند. یک نماینده نظامی اوکراینی نیز در کنار این تیم قرار دارد و درخواست‌ها از کی یف را شناسایی می‌کند.

مقام های مربوطه این فرآیند را شبیه به ثبت نام توصیف می کنند که در قالب آن اوکراین درخواست برای تجهیزات خاص را ارائه می دهد و کشورهای شرکت کننده بررسی می کنند که  کدام نیازها را می توانند تامین کنند و تا چه اندازه ای می توانند از پس آن برآیند.

به گفته مقام های غربی، این تیم چند ملیتی، ائتلافی از مشتاقان است که کمک ها، منابع آموزشی و اعتبارات مالی را فراهم می کنند.

از زمانی که گروه های آمریکایی و انگلیسی در هم ادغام شدند، عملکرد این شبکه تکامل یافته است.

ژنرال کریس کینگ مقام ارشد ارتش انگلیس گفت که در آغاز جنگ اوکراین، مرکز هماهنگی لجستیکی تا حد زیادی انتقال مهمات سلاح سبک و تجهیزات ضد تانک را حمایت می کرد.

وی افزود: سپس انتقال تجهیزات دوره شوروی آغاز شد که انتقال آن پیچیده تر بود، اما نیروهای اوکراینی با آن آشنا بودند.

با ورود تجهیزات پیشرفته تامین شده از سوی ناتو و سایر متحدان، این شبکه اکنون در مرحله ای است که نه تنها تحویل تجهیزات از سراسر جهان به آستانه اوکراین را رصد و هماهنگ می کند، بلکه همچنین سازمان دهی آموزش نیروهای مسلح اوکراینی برای راه اندازی و نگهداری تجهیزات ارسال شده را برعهده دارد.

به گفته هاینز، مساله این است که برنامه آموزشی با تحویل تجهیزات هماهنگ و منطبق شود.

این فرآیند همچنین چند ملیتی است. کینگ موقعیتی را تشریح کرد که در قالب آن انگلیس هویتزرهای ۱۰۵ میلی متری را به کی یف اهدا کرد.

از آنجا که نیوزیلند اوپراتور هویتزر است، اوکلند حمایت آموزشی به عمل آورد و قطعات لازم را تامین کرد در حالی که عملیات آموزش توسط انگلیس انجام شد.

ارتش آمزیکا نیز مهمات و وسایل نقلیه تاکتیکی برای یدک کش کردن هویتزرها را فراهم کرد.

آمریکا تا به امروز تقریبا یک هزار و ۵۰۰ نیروی مسلح اوکراینی را آموزش داده است.

در همین حال، سخنگوی لندن اعلام کرد که انگلیس متعهد شده است عملیات آموزشی بزرگ برای نیروهای اوکراین با پتانسیل آموزش به ۱۰ هزار نظامی در هر ۱۲۰ روز را ارائه دهد.

به گفته کینگ، این شبکه یاد شده تاکنون متحمل حمله سایبری یا شکل دیگری از اخلال گری از سوی روس ها نشده است.

هاینز نیز گفت که تیم وی هیچ گونه مانع تحرکی را در انتقال تجهیزات به مرزهای اوکراین تجربه نکرده است.

زمانی که یک کشور پیشنهاد ارائه کمک نظامی را مطرح می کند، شبکه فوق اقدامات پشتیبانی برای حفظ محموله ارائه شده از کشور اهدا کننده تا مرز اوکراین را هماهنگ می کند.

سه متحد هم مرز با اوکراین اجازه می دهند کمک های نظامی در مرزهایشان جای گیرند. دو کشور از این سه کشور هم مرز به اوکراینی ها اجازه می دهند به داخل کشور بیایند و تجهیزات را تحویل بگیرند.

هاینز در مورد نگرانی های موجود درخصوص افتادن تجهیزات نظامی به دست بازار سیاه گفت که این تیم با مقام های اوکراینی در مورد نیات و قصد استفاده از تجهیزات نظامی تامین شده آمریکا بسیار بی پرده و صادق بوده است.

تیم مزبور هماهنگی و نظارت بر انتقال ۷۸ هزار تن کمک نظامی، بیش از ۱.۴ میلیون کیلومتر حریم هوایی و ۴۵۰ هزار کیلومتر مسافت زمینی را عهده دار بوده است.

بیش از ۸۰۰ پرواز تجهیزات را به مرز اوکراین منتقل کرده اند. با این حال، مقام های مربوطه تاکید دارند اگرچه سرعت تحویل تجهیزات به اوکراین در ماه های گذشته ثابت مانده است، روش های انتقال تغییر کرده است.

هاینز گفت که در ماه مارس و آوریل (اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱)، پرواز با سلاح های سبکه و تجهیزات ضد تانک و ضد زرهی که کشورها در ابتدا تامین می کردند، آسان بود. اکنون، با گنجانده شدن تجهیزاتی چون تانک و هویتزر، روش های آبی و ریلی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: اما این جریان بی وقفه بوده است. حتی با وجودی که پارلمان های اروپایی تعطیلات تابستانی را آغاز می کنند و آمریکا برای انتخابات میان دوره ای در ماه های پیش رو آماده می شود، هیچ ترسی از کاهش محموله های ارسال در تابستان وجود ندارد.

مقام مزبور یادآور شد که جریان انتقال تجهیزات دوره شوروی رفته رفته شروع به کم شدن کرد، اما کشورهایی که این نوع تجهیزات را اهدا می کردند، اکنون مایلند آن سیستم های قدیمی را با تجهیزات نظامی خاص ناتو جایگزین کنند.

با رشد و تکامل ثبت کمک های نظامی کی یف در طول جنگ، هاینز تاکید کرد که این مساله را منتفی نمی داند که آمریکا دیگر انواع تجهیزات با کارایی بالا را ارائه دهد.

وی افزود: درگیری نسبت به سه ماه و نیم گذشته بسیار متفاوت است. اگر آن زمان از ما می پرسیدید، آیا هیمارس را به اوکراینی ها تحویل می دهید، احتمالا پاسخ من منفی بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha