دانشمندان ایرانی خارج از کشور علاقه زیادی به همکاری دارند، با لحن خوب آنها را جذب کنیم

تهران- ایرنا- استاد ممتاز دانشگاه تهران و برنده جایزه کامستک ۲۰۲۱، با اشاره به فعالیت دانشمندان ایرانی عالی‌رتبه خارج از ایران گفت: این دانشمندان علاقه زیادی به همکاری با هم‌میهنان خود دارند؛ با لحن خوب، ایجاد زیرساخت‌ها و برقراری ارتباط می‌توان آنها را به همکاری بیشتر با داخل کشور ترغیب کرد.

جایزه کامستک (کمیته دائمی همکاری‌های علم و فناوری سازمان همکاری اسلامی) که به صورت دوسالانه به محققان مسلمان و مقیم کشورهای اسلامی اعطا می‌شود، سال ۲۰۲۱ دو دانشمند از ایران؛ یعنی دکتر علی‌اکبر موسوی‌موحدی استاد دانشگاه تهران را برای یک عمر تلاش در ارتقای رشته شیمی و دکتر اسمعیل قوانلو دانشیار گروه مهندسی مکانیک جامدات دانشگاه شیراز را برای تالیف کتاب مکانیک پیوسته محاسباتی ساختارهای نانوسکوپی (computational continuum mechanics of nanoscopic structures) به عنوان برگزیدگان خود در دو رشته شناخت.

جایزه‌ای که در مراسمی در وزارت علوم با حضور معاون پژوهش و قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، نماینده کامستک و نماینده‌ای از سفارت پاکستان در ایران همچنین مدیر عامل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) به این دو دانشمند ایرانی اهدا شد.

جوایز کامستک به صورت دوسالانه در ۹ رشته تخصصی شامل یک عمر تلاش در ارتقای رشته زیست‌شناسی، یک عمر تلاش در ارتقای رشته شیمی (و به صورت چرخشی یک عمر تلاش در ارتقای رشته ریاضی، یک عمر تلاش در ارتقای رشته فیزیک) جایزه محقق جوان، جایزه بهترین کتاب علمی، جایزه بهترین پتنت (ثبت اختراع) علمی، جایزه بهترین مقاله علمی در رشته زیست شناسی، جایزه بهترین مقاله در رشته شیمی جایزه بهترین مقاله در ریاضیات و جایزه بهترین مقاله در رشته فیزیک در حوزه علوم پایه و علم و فناوری برای قدردانی از محققان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اعطا می شود. هر جایزه شامل یک گواهی، مدال افتخار و جایزه نقدی است. مبلغ نقدی این جایزه در رشته‌های علوم پایه ۵ هزار دلار و در بخش فناوری ۳ و ۲ هزار دلار است.

دانشمندان ایرانی خارج از کشور علاقه زیادی به همکاری دارند، با لحن خوب آنها را جذب کنیم

دکتر علی‌اکبر موسوی‌موحدی (متولد ۱۳۳۱) استاد ممتاز دانشگاه تهران و رئیس موسسه بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، بنیانگذار رشته بیوشیمی فیزیک در ایران، دانش‌آموخته مقطع کارشناسی در رشته شیمی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد در دانشگاه میشیگان شرقی آمریکا و دکترای تخصصی در رشته بیوشیمی فیزیک از دانشگاه منچستر انگلیس است.

از افتخارات دکتر موسوی موحدی می‌توان به عضویت کمیته انتخاب اعضای آکادمی علوم جهان در زمینه شیمی، عضویت کارگروه صلاحیت علمی دانشکده مطالعات جهان، رییس اتاق فکر دیپلماسی و مرجعیت علمی، ریاست شاخه شیمی فرهنگستان علوم، عضویت در هیات ممیزه دانشگاه تهران، عضو کمیته تخصصی علوم پایه انتشارات دانشگاه، عضو کمیسیون انجمن های علمی کشور، عضو شورای سیاستگذاری و نوآوری آموزشی دانشگاه و عضویت وابسته فرهنگستان علوم اشاره کرد.

ایران از قدیم خدمات زیادی به مردم جهان کرده است

علی‌اکبر موسوی‌موحدی در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا گفت: دیپلماسی؛ یعنی دوستی بین کشورها. وقتی از دیپلماسی علمی صحبت می‌کنیم یعنی کشورها از طریق علم با هم نزدیک و دوست باشند. کشور ما از قدیم خدمات زیادی در توسعه علوم مختلف برای رفاه مردم جهان ارائه کرده است.

امروز هم مشکلی نداریم فقط دولت باید زیرساخت‌های همکاری‌های علمی را فراهم کند. در ایران دانشمندان و استادان بزرگی زندگی می کنند و بیرون از ایران هم دانشمندان ایرانی عالی‌رتبه هستند که علاقه زیادی به همکاری با ایران دارند.

این استاد دانشگاه تهران در مورد اینکه چطور می‌توان ایرانیان متخصص خارج از ایران را به همکاری داخل کشور ترغیب کرد، گفت: این کار فقط به لحن خوبی نیاز دارد، همه دل‌ها آماده است و همه ایران را دوست دارند. ارتباط باید برقرار شود و همکاری‌های علمی که ریشه پیشرفت هر کشور است، شکل بگیرد.

دانشمندان ایرانی خارج از کشور علاقه زیادی به همکاری دارند، با لحن خوب آنها را جذب کنیم
مراسم اعطای جوایز کامستک ۲۰۲۱ به دانشمندان ایرانی

ایران در رشته شیمی سرآمد است

وی در مورد مرجعیت علمی ایران در علوم پایه به خصوص رشته شیمی اظهار داشت: در رشته شیمی ایران در جهان سرآمد است. در رشته های بیوشیمی و بیوفیزیک نیز در منطقه رتبه اول را دارد و به طور کلی در جهان هم جزو سرآمدان بسیار پیشرفته به شمار می رود.

دکتر موسوی موحدی به عنوان توصیه‌ به دانشجویان جوان گفت: به دانشجویان می‌گویم قلب خود را برای خدمت به ایران و مغزشان را برای یادگیری در مدرسه و دانشگاه آماده کنند، تا ضمیر آنها از نظر علمی پُر شود. سواد داشته باشند؛ زیرا هر کس سواد داشته باشد نه مدرک، در ایران و جهان سرآمد است.

وی با اشاره به دستاورد دانش‌آموزان ایرانی در المپیادهای علمی سال جاری به ویژه رتبه نخست رشته زیست‌شناسی و رتبه پنجم رشته شیمی گفت: دانش‌آموزان و دانشمندان ایرانی در این رشته‌ها در جهان مطرح هستند و باید با صحبت و لحن درست، امکانات صحیح و پشتیبانی نخبه های ایرانی را در کشور نگه داریم.

به گزارش ایرنا، دکتر موسوی‌موحدی در مراسم تجلیل از مقام علمی برگزیدگان کمیته دائمی همکاری های علمی و فناوری سازمان همکاری های اسلامی (کامستک) هم پیشنهاداتی برای توسعه روابط علمی بین کشورهای عضو ارائه داد و اظهار داشت: پیشنهاد اول حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تشکیل کانون برگزیدگان ایرانی کامستک و پیشنهاد دیگر تشکیل دبیرخانه شورای علمی کامستک در صورت صلاحدید توسط این نهاد است.

موسوی موحدی خاطرنشان کرد: نهادهای علمی مانند بنیاد علمی و فناوری مصطفی (ص)، دبیرخانه توسعه علم و فناوری کشورهای اسلامی مستقر در دانشگاه تهران، دبیرخانه جشنواره های بین المللی خوارزمی، رازی و فارابی و موسسات نهادی علم در کشورهای اسلامی و منطقه ای می توانند از این پیشنهادات حمایت کنند.

برنده جایزه کامستک تاکید کرد: امکانات وسیعی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و منطقه وجود دارد که باید راهبرد سیاستگذاری علمی برای آنها تشکیل شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha