به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود شالویی عصر یکشنبه در همایش بزرگداشت شیخ اشراق در سهرورد افزود: گام هایی که سهروردی در حکمت اشراقی خود برداشت، حرکت از درون به سوی جهان برون بود که با نور اندرونی امکان دارد، آنچه که ظلمت دنیای امروز سخت در هراس است از آنکه نور همه جا را فرابگیرد که گرفته است و اگر خدا در نزد عده ای به پنهانی گراییده است به خاطر این است که او از زیادی نورش پنهان شده است.
وی ادمه داد: اینکه شیخ اشراق ما را به نور فرا می خواند می دانست دنیا در زمانی در بدبختی و فلاکت فرو می افتد که از نور و روشنی فاصله می گیرد، آن وقت حقایق بر انسان پنهان می شود.
شالویی اظهار داشت: شیخ اشراق در جرات و جسارت برای بیان آنچه شنیده است، با سایر عارفان متفاوت است، شیخ اشراق نمی توانست شهودها و دریافت های خود را پنهان کند.
وی خاطرنشان کرد: سهروردی در واقع شیخ جهان بشری است و به دنبال این است که همه دست همه بشر را بگیرد و به عالم بالا ببرد، او مثل دیگر عارفان در کنج عزلت ننشسته است.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شیخ اشراق عقل را مانعی برای رسیدن به حقیقت نمی بیند بلکه بر این باور است که می توان ذوق و عقل را در کنار یکدیگر قرار داد.
به گزارش ایرنا سهروردی از برجسته ترین حکیمان و فیلسوفان مسلمان و مؤسس یکی از مهمترین مکتب ها و جریان های فلسفی در اسلام با عنوان «حکمت اشراق» است، او زندگی کوتاه اما پر ثمری داشت و با حیات ۳۸ ساله خود، حیاتی دوباره به حکمت ایرانی بخشید.
حکمت اشراق که از سویی به تصریح موسس آن (شهاب الدین سهروردی) احیای حکمت نوری ایرانیان باستان است بیشترین سنخیت را با تعالیم بلند و آموزه های شیعی دارد و از این جهت از طرف حکما و متکلمان شیعی مورد توجه و استقبال قرار گرفته است.
رساله ها و داستان های رمزی، بخش مهمی از آثار سهروردی است که شماری از آنها به زبان فارسی و برخی نیز به عربی است؛ از جمله آثار میتوان به 'عقل سرخ'، 'آواز پر جبرئیل'، 'صفیر سیمرغ'، 'لغت موران'، ' روزی با جماعت صوفیان '، 'فی حقیقة لعشق'، 'غربةالغربیة'، 'هیاکل النور' و 'کلمة التصوف' اشاره کرد.
در برخی منابع تعداد آثار برجای مانده از شیخ اشراق را ۵۰ مجلد ذکر کرده اند، فهرستی از این آثار را شاگرد و مرید او در 'نزهة الارواح' آورده است.
'حکمت الاشراق 'مهم ترین و معروف ترین کتاب سهروردی است. او در این کتاب که به زبان عربی است به تبیین و تشریح آرای خود پرداخته است. سهروردی در مقدمه این کتاب خواندن آن را به کسانی که تنها جویای حکمت بحثی و استدلالی هستند توصیه نمی کند. او بهره مندی از تابش بارقه های الهی را از شرایط خوانندگان کتاب 'حمکت الاشراق' عنوان کرده است.
'تلویحات'، 'المقاومات' و ' المشارع و المطارحات ' هم از دیگر کتابهای مهم سهروردی به زبان عربی است.
هشتم مردادماه در تقویم کشور به نام حکیم سهروردی رقم خورده و روز بزرگداشت شیخ اشراق نامگذاری شده است.
نظر شما