محمدباقر حاج کاظمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین سیاست دامپزشکی حفظ و ارتقای سلامت عمومی و بهداشتی همه مردم در سطح جامعه است.
به گفته وی، هر یک از کشتارگاه های استان زنجان دارای یک دامپزشک و یک کاردان دامپزشک از بخش خصوصی، یک ناظر شرعی و یک دامپزشک از بخش دولتی در مراحل قبل از کشتار، حین کشتار و بعد از کشتار دام های سبک و سنگین نظارت ویژه ای دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۷ هزارو ۳۰۶ راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه های این استان ذبح شد.
حاج کاظمی یادآوری کرد: بیشترین دام ذبح شده به ترتیب مربوط به گوسفند و بره با ۱۱ هزار ۵۶۹ راس، گاو و گوساله با پنج هزار و ۳۴۷ راس، بز و بزغاله با ۳۹۰ راس بوده است.
وی ادامه داد: شهروندان در استفاده از فراودههای خام دامی اطمینان خاطر داشته باشند، چرا که کشتاردام و طیور با نظارت ناظران و ذابحان شرعی انجام می شود و دامپزشکی استان زنجان هم نظارتی مستقیم بر کشتارها دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: به منظور جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه از طریق کشتار غیر مجاز دام، بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان زنجان به صورت مداوم نسبت به بازرسی از مراکز عرضه فرآورده خام دامی فعالیت دارند.
حاج کاظمی تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه موارد غیربهداشتی از فرآورده های خام دامی بدون هیچ اغماضی نسبت به تشکیل پرونده و معرفی متخلفان بهداشتی به مراجع قضایی طبق ضوابط بهداشتی اقدام می شود.
وی از شهروندان خواست، هنگام خرید گوشت دقت کنند که لاشه دام کشتاری در محل قصابی ها دارای برچسب مشخصات تولید و مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد.
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندان برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف بهداشتی فرآورده های خام دامی اعم از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، شیر خام و عسل موارد تخلف را با سامانه ۱۵۱۲ با دامپزشکی این شهرستان در میان بگذارند.
به گزارش ایرنا، بروسلوز، هاری، سیاه زخم، تب کریمه کنگو، سل و کیست هیداتید جزو بیماری های مشترک بین انسان و دام است که بیشتر از دام به انسان سرایت می کند و کشتار غیرمجاز دام های سبک و سنگین و خارج از نظارت ناظران بهداشتی یکی از راه های انتقال این بیماری به انسان است.
نظر شما