به گزارش خبرنگار ایرنا مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان در این باره گفت: برگزاری جشنواره های محلی به توسعه گردشگری میانجامد و باعث رونق حضور گردشگران و سرمایه گذاران در نقاط کمتر شناخته شده استان می شود.
«علی مالمیر» با اشاره به جشنواره ۲ روزه سیر و موسیر سولان افزود: در استان نقاط بسیار زیادی وجود دارد که می توان با برگزاری برنامه های مدون و مستمر مانند جشنواره های سالانه و یا فصلی باعث رونق گردشگری در آنها شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از این نقاط روستای سولان و دیگر روستاهای همجوار و مسیر امامزاده محسن در استان همدان است که میتواند با قابلیت کشت متمایز سیر و موسیر برای جذب گردشگر داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی همدان ادامه داد: به غیر از حضور گردشگران حضور موثر فعالان اقتصادی و بخش خصوصی میتواند زمینه توسعه دیگر بخش ها را در این مناطق فراهم کند.
مالمیر توسعه گردشگری روستایی را در استان همدان ضروری خواند و افزود: در این راستا حمایت از ایجاد بوم گردی و دیگر زیرساختهای خدمات رسان به گردشگران و اطلاع رسانی جامع و کامل میتواند نقش ویژهای در آن داشته باشد.
مالمیر اظهار امیدواری کرد: در سالهای آینده این جشنواره به صورت گستردهتری برگزار شود تا تحول اقتصادی منطقه هم در کنار دیگر بخش ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: توسعه بومگردی برای ایجاد انگیزه در اقامت گردشگران در این منطقه و معرفی و عرضه فرآورده های محصولات از سیر و حتی برداشت و معرفی ویژگیهای بارز سیر میتواند به عنوان اصلی ترین محصول این منطقه را از جمله اهداف این جشنواره در سالهای آینده باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان ادامه داد: این روستا مرکزیت تولید، توزیع و پخش محصولات کشاورزی را در منطقه دارد، با توجه به اینکه عمده محصول کشاورزی این روستا سیر است، برنامهریزی برای برگزاری جشنواره این محصول در سالهای اخیر انجام شد.
میزبانی سیر سولان با یک جشنواره و چند برنامه جانبی از مردم
مدیر اجرایی جشنواره نیز گفت: جشنواره سیر سولان با هدف معرفی ظرفیتها و قابلیتهای روستای سولان از امروز به مدت ۲ روز در این روستا برگزار میشود.
«محمدمهدی فتحی» با بیان اینکه این روستا مرکزیت تولید، توزیع و پخش محصولات کشاورزی را در منطقه دارد، افزود:
در نمایشگاههایی که به بهانه جشنواره سیر سولان دایر شده، علاوه بر سیر غرفههایی نیز برپا شده که در آن از محصولات صنایع دستی و گردشگری و حتی غذاهای سنتی و محلی برای ارائه به مردم استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این جشنواره مسابقه بزرگ آشپزی نیز در نظر گرفته شده که مردم در غذاهایشان که از محصول سیر استفاده می کنند ارائه داده و آنها را به رقابت بگذارند و به برگزیدگان این رویداد جوایزی نیز اهدا شود.
فتحی افزود: در این جشنواره غرفههایی برپاست که در آنها محصولات مرتبط ارائه میشود و این محصولات شامل سیر، موسیر، سیرترشی است.
وی همچنین به برنامه مسابقه آشپزی در جشنواره اشاره کرد و گفت: تعدادی غرفه هستند که به برنامه آشپزی اختصاص داده شده و در این مسابقات غذاهایی که با سیر تهیه میشوند شرکت کردند.
گفتنی است سولان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان همدان است که مردم این روستا به زبان فارسی با گویش همدانی صحبت می کنند.
در این روستا کشت اکثر مردم سیر می باشد و همین محصول باعث اشتغال زایی فصلی اکثر مردان روستا شده
و حتی در زمان کاشت، داشت و برداشت از روستاهای اطراف نیز کارگر استفاده میکنند.
سومین جشنواره سیر روستای سولان سال ۱۳۹۸ برگزار شد که در چند سال اخیر و به دلیل شیوع ویروس کرونا این جشنواره برگزار نشده است.
چهارمین جشنواره سیر و موسیر به مدت ۲ روز در روستای سولان برگزار میشود.
گفتنی است، سیر تولیدی در کشور در ۲ سال گذشته ۱۳۳ هزار تن بوده که ۵۱ هزار تن از آن یعنی ۴۰ تا ۵۰ درصد تولید کشور به استان اختصاص دارد.
سال زارعی گذشته ۴۲ هزار تن سیر خشک در چهار هزار هکتار سطح زیر کشت در استان تولید شده است و هشت هزار و ۳۰۰ تن نیز سیرتر برای مصرف تازه خوری تولید شده است.
نظر شما