آیت الله کاظم صدیقی روز یکشنبه در همایش بین المللی عدالت از منظر امیرالمومنین ( ع) که در دانشگاه اراک برگزار شد ، افزود:عید غدیر رور تجلی حق، توحید، عدل ، معنویت و همه ارزشهای اسلامی است و ارزش و حقیقت عدل از دیدگاه امیرالمومنین جایگاه برجسته ای دارد.
رییس بنیاد بین المللی غدیر و اظهار داشت: عدالت تعریف فقهی دارد و عادل به همه فرایض ملتزم است و پرهیز از تمام بدیها، ظلم ، تجاوز به حقوق دیگران و قتل نفس که از گناهان کبیره است را در برمی گیرد.
وی وجود مقدس امام علی(ع) را بازتاب عدالت عنوان کرد و گفت: ثمره عدل، گشایش در امور است و احسان نیز باید در کنار عدل باشد چرا که بندگان خداوند با دو بال عدل و احسان، آسان به مقصد می رسند.
رییس بنیاد بین الملچلی غدیر عنوان کرد: عدل همه امور را در مسیر خود قرار می دهد و عادل ترین افراد کسانی هستند که صاحب قدرت هستند اما در اعمال قدرت منصفانه برخورد می کنند.
آیت الله صدیقی ضمن تاکید بر اینکه انصاف مرز نزدیکی با انصاف دارد تصریح کرد: خودسازی بالاترین گام در راستای عدالت اجتماعی است و این مهم از فرمایشات امام علی(ع) در نهج البلاغه است که باید مورد نظر ویژه قرار گیرد.
امام جمعه موقت تهران گفت: حکومت امام علی(ع) پس از رحلت پیامبر ( ص) انتخاب متن مردم بود و در دومین روز انتخاب خود در خطبه ای ایراد کردند که مردم آزاد هستند و امیرالمومنین برای حریت احرار آمده است و فرزندان ادم برده به دنبا نیامده اند.
آیت الله صدیقی با بیان اینکه حریت یک اصل است افزود: محور حرکت جامعه و محوری که جامعه باید حول آن تنظیم شود علم ، قدرت ، امانت و کاردانی است و قوای حکومت و لباس رهبری و امامت به تن همه افراد نیست.
رییس بنیاد بین المللی غدیر و گفت:امیرالمومنین عدالت سیاسی و اجتماعی را مطرح کردند و این اعتبار و سهم عمده ای است که برای مردم قائل هستیم در غیر اینصورت اسلامیت و جمهوریت ضربه می خورد.
آیت الله صدیقی تاکید کرد: حضور و خواسته و عطش مردم بود که به جمهوریت معنا داد و با حضور امت ، امام امامت می کند و باید اذعان داشت نقش مردم در صحنه اصل است و چنانچه خواهان معنویت و عدالت الهی هستیم باید مردم را کنار خود داشته باشیم.
وی ادامه داد: مردم عدالت و مبارزه با فساد را می خواهند و پشتیبان نظام هستند و زمانی که مردم کنار حکومتشان هستند خواهان ظلم ستیزی و فساد زدایی هستند و این مهم باید مورد توجه مسئولان باشد.
رییس بنیاد بین المللی غدیر بیان کرد: مناظر زشت که همان فاصله طبقاتی است روح امام علی (ع) را آزار می دهد و این امر تضاد با عدالت است و وجود مقدس امیرالمومنین این مهم را بیان می کند که ایجاد عدالت سیاسی و اجتماعی و قبول مسئولیت برای مسئولان علوی، کاهش فاصله طبقاتی و افزایش تامین و توزیع امکانات از جمله خواسته اقشار مختلف مردم است.
آیت الله صدیقی با اشاره به امر قضاوت نیز گفت: علم و عدالت شرط ضروری برای قاضی اما کافی نیست و امر قضاوت یک شم، مهارت و هنر است و هنر قاضی در آن است که با شیوه های روانشناسانه، باطن فرد را بروز و حقیقت را آشکار کند و این مهم باید مدنظر باشد که بر اساس فرمایشات امیرالمومنین از ناحیه قاضی ، مردم ضرری را متحمل نشوند و امید است خداوند متعال تمام ما را در تاسی از امام علی(ع) و عدالت اجتماعی راهنمایی کند.
نظر شما