به گزارش روز یکشنبه ایرنا، احمد حمزه زاده در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه طی دهه ۵۰ چندین طاق از راسته صادقیه بازار جهانی تبریز فروریخته و طاقهای شیشهای بهجای آنها جایگزین شده و منظر تاریخی آن را برهم زده بود، لذا احیای طاقهای این راستا در دستور کار این ادارهکل قرار گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی اظهار کرد: با برنامهریزی ادارهکل میراثفرهنگی استان، عملیات احیای طاقهای این راستا آغاز شد و هماکنون در حال اجرا است.
حمزه زاده با اشاره به اینکه پیش از این نیز عملیات مشابه موفق در مقابل مسجد ۶۳ ستون و همچنین دو طاق دیگر در راسته صادقیه داشتیم که باهدف همگونسازی نما و ساختار بازار اجراشده بود، گفت: با اتمام پروژه دوخت و دوز و اتصال کل طاقهای راسته به اتمام می رسد.
به گزارش ایرنا، مجموعه مسقف بازار تبریز با یک کیلومتر مربع وسعت در ۲۵ شهریور ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۹۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود پنج هزار و ۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راستهبازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه به عنوان اصلی ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته میشود.
نظر شما