کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز فصل برداشت عسل بهاره در این استان گفت: بر اساس پیشبینی انجام شده، امسال بیش از هفت هزار و ۳۰۰ تن محصول عسل در استان اردبیل برداشت میشود.
دهقان باقری اضافه کرد: زنبورداران استان هماکنون در مناطق ییلاقی استان مستقر هستند و پس از طی مدت دو ماه و قبل از کوچ به مناطق قشلاقی و گرمسیر، عسل تابستانه را نیز از اواخر فصل تابستان برداشت می کنند.
وی، ۹۹.۵ درصد از کندوهای پرورش زنبور عسل استان اردبیل را کندوهای مدرن اعلام کرد و افزود: امسال ۴۶۰ هزار کندوی زنبور عسل در استان شناسایی شده که ۴۵۶ هزار مورد از آنها کندوی مدرن و چهار هزار مورد آنها نیز کندوی سنتی است.
کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، میانگین تولید عسل در کندوهای سنتی را ۴.۵ کیلوگرم و میانگین تولید محصول در کندوهای مدرن را ۱۶.۱ کیلوگرم ذکر و بیان کرد: تنها ۱۶ تن از محصول عسل استان در کندوهای سنتی تولید میشود.
باقری همچنین پرورش زنبور عسل را یکی از مهمترین بخشهای اشتغالآفرینی در حوزه کشاورزی استان برشمرد و گفت: هماکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در پرورش زنبور عسل در استان مشغول فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا، میانگین عسل تولیدی در هر کندوی زنبور عسل استان اردبیل بسته به شرایط آب و هوایی سال، حدود ۱۶ تا ۱۹ کیلوگرم است.
عسل تولید شده در این استان به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستانهای استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر میشود.
سرانه مصرف عسل در استان اردبیل یک کیلوگرم بوده و نیاز استان حدود یک هزار و ۲۰۰ تن برآورد شده است.
عسل از مهمترین سوغاتیهای اردبیل محسوب میشود و هر کیلوگرم آن بسته به کیفیت محصول، از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا چهار میلیون ریال قیمت دارد.
عسل تولید شده در استان اردبیل که به عسل سبلان معروف است، ثبت جهانی شده و شهرت ملی و جهانی دارد.
استان اردبیل رتبه سوم در تولید محصول عسل در کشور را دارد و به علت حضور پرشمار گردشگران در استان، علاوه بر صادرات، فروش عسل در داخل استان نیز با برند عسل سبلان رواج دارد.
نظر شما