به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سید محمد مقیمی در نشست شورای دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری اجلاسیه رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور با حضور شهردار تهران اظهار داشت: رابطه دانشگاه تهران با شهرداری در دوره جاری بسیار رابطه خوبی است و هیچ وقت به اندازه این دوره که دکتر زاکانی سکان شهرداری تهران را در دست گرفتهاند، روابط دانشگاه تهران و شهرداری تهران خوب نبوده است.
وی اقدام شهردار تهران در زمینه معرفی نماینده ویژه در امور دانشگاهها را گامی مثبت برای ارتقای تعامل مدیریت شهری با نهاد دانشگاه دانست و گفت: احداث موزه علم که در گذشته در زمینهای دانشگاه تهران جانمایی شده بود، با مشکلاتی مواجه شد؛ که اکنون با کمک شهرداری تهران در حال رفع موانع احداث این موزه هستیم.
رییس دانشگاه تهران افزود: رؤسای دانشگاههای بزرگ در دیدار از شهردار تهران درخواست کردند تا حمایتهای لازم از سوی شهرداری در زمینه احداث مسکن برای اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها با اولویت اعضای هیئت علمی جوان صورت گیرد. در این زمینه قرار است شهرداری تهران ضمن اینکه زمینهایی را در اختیار دانشگاه قرار دهد، نسبت به صدور مجوزهای لازم نیز اقدام کند.
مقیمی با ابراز امیدواری نسبت به کاربری بهینه زمینهای دانشگاه با کمک شهرداری خاطرنشان کرد: با بهینهسازی زمینهای دانشگاه، بخشی را برای احداث خوابگاههای متأهلی و یک بخش را هم برای احداث مسکن اعضای هیأت علمی و کارکنان اختصاص خواهیم داد.
وی درباره فعالیتهای زیرساختی برای تأمین مسکن دانشگاهیان، از گسترش تعاملات دانشگاه تهران با وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: در دیدار با وزیر راه و شهرسازی درباره دریافت تسهیلات ویژه جهت مسکن دانشگاهیان مذاکره کردیم؛ رئیسجمهور محترم نیز تاکید داشتند که حتماً این موضوع پیگیری شود و در اولویت دانشگاه قرار گیرد.
رییس دانشگاه تهران از ایجاد تعاونیهای مسکن اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران در آینده نزدیک خبر داد و ابراز امیدواری کرد: به زودی خبرهای عملیاتی درباره مسکن اعضای هیأت علمی و کارمندان دانشگاه که یک امر ضروری برای پیگیری بدون دغدغه فعالیتهای علمی و کاری است، داشته باشیم.
مقیمی از آمادگی دانشگاه تهران برای ایجاد شعبات بینالمللی در کشورهای دیگر خبر داد و اظهار کرد: بر اساس گفتوگویی که با وزیر امور خارجه کشور داشتیم، از تمایل دوستان برای ایجاد شعبهای از دانشگاه تهران در بیروت مطلع شدیم. در این راستا به وزارت امور خارجه اعلام کردیم که اگر منابع مالی لازم تأمین شود، برای ایجاد شعبه آمادگی داریم.
وی به اهمیت ایجاد شعبههای دانشگاه تهران در خارج از کشور بخصوص در کشورهای لبنان و عراق از منظرهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، روابط بینالملل و … اشاره کرد و گفت: البته در زمینه راهاندازی شعبه دانشگاه تهران در عراق و کردستان عراق نیز مذاکراتی داشتهایم. مقرر شده است تا عتبه مقدسه و دانشگاههای معتبر عراق، شریک اصلی دانشگاه تهران در توسعه شعب بینالمللی دانشگاه در عراق باشند.
رییس دانشگاه تهران افزود: البته مذاکراتی هم با سفرای ایران در عراق و کویت داشتهایم که در این مذاکرات مقرر شد تا در خصوص یک نهاد مشترک علمی بین دانشگاهی با محوریت دانشگاه تهران مطالعات لازم صورت گیرد. همچنین سفیر ایران در عمان مذاکراتی با دانشگاه قابوس برای همکاری با دانشگاه تهران جهت راهاندازی شعبه دانشگاه تهران در عمان داشته است. البته لازم است یک تقسیم کار مشخصی برای شعبات بینالملل دانشگاه تهران تعریف کنیم.
وی با تاکید بر اینکه هدفمان از ایجاد شعب بینالملل دانشگاه تهران فقط آموزش نیست، از ارمنستان به عنوان دیگر مقصد دانشگاه تهران برای گسترش فعالیتهای بینالمللی یاد کرد و گفت: توسعه روابط علمی دانشگاه تهران با مراکز علمی ارمنستان با محوریت توسعه همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با دانشگاه ایروان کلید خواهد خورد.
مقیمی با اشاره به دیدار با عادل عبدالمهدی، رئیس مؤسسه پیشبرد توسعه عراق گفت: دکتر عادل عبدالمهدی در این دیدار تاکید داشت تا در زمینه آموزش کارآفرینی و مهارتورزی به دانشجویان عراقی کمک کنیم. با توجه به توافقنامه دانشگاه تهران و سازمان فنیوحرفهای کشور، مقرر شده است امکانات و فضاهای دو شهرک صنعتی بسیار بزرگ در منطقه اشتهارد در اختیار دانشگاه قرار گیرد تا ظرفیت توسعه مهارتآموزی دانشگاه تهران ارتقا پیدا کند.
رییس دانشگاه تهران در ادامه از طراحی اقدامات زیربنایی و بلندمدت برای بهبود جایگاه دانشگاه تهران در رتبهبندیهای بینالمللی خبر داد و گفت: راهاندازی باشگاه دانشمندان سرآمد دانشگاه تهران را در دستور کار داریم که بر اساس بررسیهای اولیه، ۱۰۰ استاد دانشگاه تهران شرایط حضور در این باشگاه را دارا میباشند.
مقیمی به بحث تحول در نظام آموزش عالی و تعالیبخشی نظام آموزشی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: طرح عملیاتی برای تحول آموزش توسط معاونت آموزشی دانشگاه آماده شده است و دانشگاه تهران برای اجرای تحول در نظام آموزشی آموزش عالی پیشگام خواهد بود.
وی از بازنگری در ساختار آموزش کشاورزی در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: با بازنگری که در ساختار آموزش کشاورزی در دانشگاه تهران صورت گرفته و در دستور تصویب هیأت امنای دانشگاه تهران قرار دارد، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج و دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران در قالب یک نظام یکپارچه شامل سه دانشکده منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و دانشکده فناوری کشاورزی مدیریت خواهند شد. در واقع مجموعه ابوریحان از این پس با عنوان دانشکده فناوری کشاورزی فعالیت خواهد کرد.
رییس دانشگاه تهران همچنین با اشاره به تغییر رئیس مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی، گفت: سیاست ما این است که آموزش زبان فارسی در طیف گستردهتر و صرفاً متمرکز در مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی انجام شود و واحدهای دیگر دانشگاه در این زمینه ورود نداشته باشند و مراحل جامعهپذیری دانشجویان خارجی در قالب یک بسته فرهنگی و آموزشی مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما