به گزارش خبرنگار ایرنا ،«محمد حیدری» عصر چهارشنبه در نشست خبری با تشریح طرح های پیشنهادی سفر رییس جمهور در محل فرمانداری قصرشیرین، افزود: مطالبات شهرستان قصرشیرین یک بخشی مباحث عمرانی و اعتباری و بودجه ای هست که در واقع در مصوبات سفر پیشبینی شده که به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
وی اظهار داشت: فردا در سفر رییس جمهوری به استان کرمانشاه میزبان مشاور رییسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور در شهرستان قصرشیرین خواهیم بود و ایشان در این سفر از پروژه های بزرگ عمرانی ما بازدید کرده و سپس در جلسه شورای اداری قصرشیرین این پروژه های عمرانی و بودجه ای مرور خواهد شد و در نشست هیات وزیران با حضور رییس جمهور در کرمانشاه مصوب شده و ابلاغ می شوند.
وی ادامه داد: اما بخشی از مباحث جدید هم مطرح است که در واقع برای شهرستان قصرشیرین بسیار گره گشا بوده و مطالبات و پیشنهاد درچهار فصل دسته بندی شده تا به استحضار نماینده ویژه رییس جمهور در شهرستان رسیده و بعد از تایید ایشان به مصوبه های سفر هیات وزیران اضافه شود.
پیشنهادات مجوزی با ایجاد درآمدهای هنگفت برای استان و کشور
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: بخشی از طرح های پیشنهادی مجوزی هستند که در واقع هیچ اعتباری برای اجرایی و عملیاتی شدن آن نیاز نیست و تنها صدور مجوز می تواند منجر به تحقق آن ها شود و وقتی اجازه نامه این طرح ها از سوی دولت اخذ شود فعالیت ها را انجام می دهیم که از قبل آن ها درآمدهای هنگفتی برای اقتصاد استان و کشور ایجاد می شود.
حیدری یکی از این طرح ها را صدور مجوز برای راه اندازی سوآپ سوخت از اقلیم کردستان به افغانستان که منجر به ایجاد درآمد بسیاری برای استان و کشور می شود بیان کرد به گونه ای که نفت وارد قصرشیرین می شود و در تایباد نفت را تحویل دهیم و این منجر به سود هنگفتی خواهد شد چون قبلا تجربه تزانزیت سوخت را در این منطقه داشته ایم که هیچ خبر و برکتی برای استان کرمانشاه و قصر شیرین نداشته و منجر به مشکلات زیست محیطی و هزاران مساله دیگر شده است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از درخواستهای ما صدور مجوز ترانزیت کالا از مرز خسروی و پرویزخان است که هم برای ما و هم برای عراقی ها مهم است و در صورتی که تزانزیت کالا در مرزهای ما فعال شود نیاز به تخلیه و بارگیری کالاها در محل پایانه های مرزی نداریم و در امر صادرات تسهیل می شود.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: صدور مجوز حق آبه گرمسیری برای ۱۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی که اگر برای این ۱۲ هزار هکتار مجوز حق آبه را بگیریم علاوه بر وضع موجود انقلاب کشاورزی در قصرشیرین اتفاق می افتد چون کشاورزی رکن اصلی توسعه پایدار بوده و منجر به امنیت غذایی می شود و یک هزار و ۵۰۰ نفر شغل به صورت مستقیم نیز ایجاد می کند.
وی گفت: اکنون به واسطه بحرانی که در جهان اتفاق افتاده و جنگ اوکراین اثرمستقیمی بر روی معادلات غلات جهان گذاشته ما می توانیم به سمت خودکفایی و خود اتکایی پیش برویم.
وی ادامه داد: همچنین مجوز حق آبه از محل طرح گرمسیری برای اجرای آبزی پروری در ۲ هزار هکتار از اراضی که اکنون آماده است و منجر به اشتغالزایی ۳۰۰ نفر خواهد شد و علاوه بر این نیز مجوز صادرات آبزیان به کشور عراق چون هم کامیون سردخانه ای و شرایط صادرات آن در قصرشیرین مهیا است تنها نیاز به مجوز دارد، اکنون آبزیان ما به خرمشهر منتقل شده و از آنجا به عراق صادر می شود و نتحقق این مجوز یک ریال برای دولت هزینه ندارد.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: یکی دیگر از درخواستهای ما برای واردات ماشین آلات راهسازی است که اکنون کشور به شدت نیاز به ماشین آلات راهسازی دارد و به دلیل گمرکات سنگینی که در جنوب کشور می گیرد ما می توانیم از طریق اقلیم کردستان ماشین آلات استوک را وارد چرخه کشور کنیم و این از قبل منطقه آزاد تجاری قصرشیرین ممکن است.
حیدری ادامه داد: مجوز ورود خودروهای سواری برای ۷۵ هزار دستگاه خودرو به کشور صادر شده که با توجه به ظرفیت منطقه آزاد تجاری قصرشیرین ما نیز درخواست ورود خودرو سواری و اختصاص تعدادی از این سهمیه را برای واردات از مرزهایمان داریم.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: محوز در جاسازی روستا و بازگشت مردم به روستاهای نوار مرزی چون اکنون ۲۴ روستای دارای سکنه داریم و اگر این اتفاق بیفتد و دولت اجازه دهد مردم در مناطق خود مستقر شده و منجر به آبادی زمین های کشاورزی و اشتغالزایی خواهد شد و سیاست تجمیعی که قبلا برای این روستاها دنبال شده موفق نیست اما درجاسازی توسط مردم می تواند موفق عمل کند.
حیدری همچنین از دیگر درخواست های پیشنهادی را تردد زائران عتبات عالیت در طول سال بیان کرد و گفت: این مهم تنها مختص به اربعین نباشد چون اربعین یک کنگره عظیم جهانی است که در یک محدوده زمانی خاصی اتفاق می افتد اما ما می خواهیم زائر در طول سال در قصرشیرین تردد داشته باشد.
وی تبدیل فرمانداری قصرشیرین را به فرمانداری ویژه و همچنین ارتقای ادارات جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و آموزش و پرورش به ادارات کل با تغییر فرمانداری شهرستان به ویژه از درخواست های پیشنهادی عنوان کرد که نیاز به پول و اعتبار ندارند ولی صدور مجوز آن ها منجر به پویایی قصرشیرین می شود.
پیشنهادات تکلیفی
حیدری اضافه کرد: یک سری پیشنهادات داریم که تکلیفی هستند که دولت دیگران را مکلف به انجام آن کند و این هم برای دولت هزینه ندارد به عنوان مثال پیشنهاد کردیم که بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و بنیاد برکت مکلف در کنار طرح های سرمایهگذاری مکلف به اجرای مسوولیت های اجتماعی شوند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین ادامه داد: یکپارچه سازی و مدیریت واحد در مرز چون اکنون دستگاه های مختلفی در مرز هستند و در صورتی که این مدیر واحد مستقر شود همه تابع این مدیریت خواهند بود و این مدیریت در استان شخص استاندار و در شهرستان با توجه به اینکه فرمانداری دستگاه اجرایی نیست و منتفع از این مرز نبوده و حاکمیتی است فرماندار باشد.
وی گفت: یکی دیگر از تکالیف بسیار مهم دستگاه های اجرایی، اعمال سیاست های جذب جمعیت است و ما باید کاری کنیم که شهرستان جذب جمعیت کند و مهاجرت در آن اتفاق نیفتد و در این راه بست های تشویقی و واگذاری زمین و امتیازهای مختلف برای ساکنان قصرشیرین و قصرشیرینی هایی که در قصرشیرین مستقر شوند و به قصد زندگی کردن در شهرستان می تواند راهگشا باشد.
پیشنهادات اعتباری
وی افزود: همچنین طرح هایی هستند که اعتبار نیاز دارند و در مصوبه های ارایه شده به هیات وزیران نیست که یکی از آن ها تامین اعتبار آزادراه کرمانشاه به خسروی است یعنی از کرمانشاه تا خسروی آزاد راه و جاده تراتزیتی و بین المللی شود و پیشنهاد دیگر نیز اعتبار پروژه خط آهن کرمانشاه به خسروی است که این طرح سالیان سال در دست اقدام اما هنوز به مرحله تکمیل نرسیده و اکنون تعطیل شده است.
وی ادامه داد: این ها ۲ پروژه ملی هستند و نیاز به اعتبار در سطح ملی دارند و طرح دیگر تامین اعتبار برای تکمیل ساختمان فرمانداری قصرشیرین است که اکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مدت ۲ سال است که تعطیل شده است.
پیشنهاد طرح های تاسیسی
وی در بخش دیگری از سخنان خود ایجاد فرودگاه کوچک مقیاس در قصرشیرین را برای صادرات محصولات کشاورزی با توجه به ظرفیت مرکبات، خرما و انواع صیفی و سبزی که نیاز به صادرات به کشورهای همسایه دارد بیان کرد و گفت: با تاسیس این فرودگاه محصولات کشاورزی و باغی در کمترین زمان ممکن از طریق پروازها به کشورهای همسایه صادر می شود.
تمامی اعتبارات اربعین امسال در قصرشیرین هزینه می شود
سرپرست فرمانداری قصرشیرین ادامه داد: طرح های مصوب پیشنهادی زیادی داریم که بعد از سفر و ابلاغ به اطلاع مردم می رسد اما همین جا این نوید را به مردم می دهم که با عنایت استاندار تمامی اعتبارات اربعین امسال که به استان ابلاغ شده و رقم شاخصی است در قصرشیرین هزینه خواهد شد.
حیدری اظهار داشت: پروژه های مختلفی در این رابطه تعریف شده و نیاز است که توسط دستگاه های اجرایی این اعتبارات جذب و در قصرشیرین صرف ایجاد زیرساخت ها و دیگر طرح های برنامه ریزی شده شود.
به گفته ی نماینده عالی دولت در قصرشیرین در مجموع با اعتبارات سفر ریاست جمهوری و اربعین و اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان قصرشیرین متحول خواهد شد و امید است شاهد پویایی و نشاط و تحول در این منطقه باشیم.
وی گفت: امروز هم عملیات اجرایی پیاده رو سلامت آغاز شد و قرار است در شهریورماه به بهره برداری برسد ضمن اینکه با توجه به اهمیت شورا و مشورت و تاکید صریح قرآن در این باره یکی از خیابان های قصرشیرین به نام شورا نامگذاری شد.
وی همچنین از آغاز عملیات چندین هزار متر مکعب روکش آسفالت راه های روستایی شهرستان خبرداد و گفت: به طور یقین ما پیگیر محقق شدن مطالبه های به حق این شهرستان که منجر به پیشرفت و توسعه آن شود، هستیم.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور به همراه ۱۰ تن از وزرای دولت سیزدهم در بیستوهشتمین سفر استانی دولت روز پنجشنبه ۲۳ تیرماه به منظور بررسی مشکلات و مسایل استان کرمانشاه به این خطه سفر میکند.
دیدار با مردم شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه و دیدار با اقشار مختلف مردم استان در ورزشگاه حضرت امام (ره) کرمانشاه از برنامه های رییس جمهور در این سفر یک روزه است.
اعضای هیات دولت که در این سفر رییس جمهور را همراهی می کنند، به نمایندگی از آیت الله رییسی در شهرستان های مختلف حضور می یابند و مشکلات مردم را در حوزه های مختلف بررسی می کنند. نتایج این بررسی ها در شورای اداری استان کرمانشاه که به ریاست رییس جمهور تشکیل می شود، مطرح و برای رفع آنها اعتبارات مناسب مصوب می شود.
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.
نظر شما