به گزارش ایرنا، در این کارگاه آموزشی ۴۴ نفر از از محققان، استادان دانشگاه، کارشناسان و کشاورزان از طریق مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل شرکت کرده و با آخرین یافتههای علمی، پژوهشی و عملیاتی حوزه تغذیه نوین گیاهان زراعی آشنا شدند.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را همافزایی و جلب مشارکت شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی برای تحقق کشاورزی دانشبنیان و افزایش ضریب نفوذ دانش در عرصه عملیاتی و واحدهای تولیدی بهرهبرداران ذکر کرد.
مقصود ضیاء چهره افزود: در این کارگاه آموزشی، مبانی تغذیه نوین گیاهی، نوع و خصوصیات محصولات شرکتهای دانشبنیان، نحوه اثر کودهای شیمیایی، نقش تغذیه گیاهی در افزایش مقاومت به تنشهای زیستی و غیرزیستی توسط استادان و محققان تشریح شد.
وی گفت: در جریان برگزاری این کارگاه آموزشی، مقرر شد که با همکاری شرکت دانش بنیان آراد شیمی سبز بنیان فعال در استان اردبیل داوطلب واحدهای الگویی تغذیه گیاهی در مزارع و باغات تولیدکنندگان به کارگیری شود.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: امنیت غذایی کشور به طور مستقیم به تولیدات موثر و پربازده بخش کشاورزی وابسته است و هرگونه اختلالی در روند تولید این بخش میتواند به طور مستقیم، امنیت غذایی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور را تهدید کند.
وی خواستار توجه بیشتر به توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی شد و گفت: بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور و همچنین در اشتغالمردم استان اردبیل دارد و با توسعه این بخش، می توان علاوه بر فراهم کردن زمینه اشتغال ، به تولید پایدار محصولات کشاورزی نیز دست یافت.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
این استان با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم، ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
محصول گندم با ۲۷۵ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
نظر شما