۲۰ تیر ۱۴۰۱، ۱۷:۲۲
کد خبر: 84818207
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرماندار پاکدشت: ترویج فرهنگ ایثارو شهادت با زبان هنر

پاکدشت- ایرنا- فرماندار شهرستان پاکدشت گفت: امروز جامعه اسلامی برای مقابله با تهاجمات فرهنگی دشمنان قسم خورده نظام بیش از گذشته به فرهنگ ایثار و شهادت نیاز دارد و زبان هنر، بهترین راه برای بازگو کردن و ترویج این فرهنگ در جامعه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن اردستانی روز دوشنبه در جلسه مشترک با علیرضا افخمی، از کارگردانان سینمای ایران که در تدارک ساختن فیلمی از زندگینامه شهید حسن هداوندمیرزایی، از شهدای شهرستان پاکدشت است اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی بر اساس توجه به فرهنگ ایثار و شهادت در ایران مستقر و مردم ایران به واسطه این مهم در طول دوران هشت سال دفاع مقدس بر دشمنان تا بن دندان مسلح پیروز شده و بر تمامی توطئه‌ها فائق آمدند.

وی گفت: یکی از مهمترین عوامل ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، معرفی ابعاد مختلف زندگی شهدا است تا جوانان و آینده‌سازان ایران اسلامی بدانند که امنیت امروز کشور و اقتدار نظام به واسطه ایثار و از خودگذشتگی چه کسانی به دست آمده تا آنان نیز از این ودیعه الهی به درستی حراست کنند.

اردستانی  تصریح کرد: یکی از مهمترین راه‌های معرفی شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، استفاده از هنر است و در این میان ساخت فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی اثر بخشی بیشتری بر جامعه و مخاطبین دارد و تا کنون آثاری که در خصوص زندگینامه شهدا تهیه و پخش شده باعث گردیده تا مردم و به ویژه جوانان بیش از گذشته قدردان از خودگذشتگی شهدا باشند.

وی افزود: شهرستان پاکدشت مهد شهیدان بزرگی است که تا کنون به درستی به ابعاد مختلف شخصیت آنان پرداخته نشده و اگر از زبان همرزمان شهدا و خانواده آنان بتوان زندگی شهدا را به رشته تحریر درآورد به عنوان سوژه‌های قابل قبول به فیلم و یا سریال تبدیل کرد، می‌توان به اهداف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیش از گذشته دست یافت.

فرماندار پاکدشت گفت: امروز که از فیض حضور پدران، مادران، همسران، فرزندان و همرزمان شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم برخورداریم، لازم است تا زندگینامه شهدا جمع‌آوری شده و آن را در اختیار محققین، فیلم‌نامه نویسان و یا دانشجویان قرار داد تا از این اسناد مهم کشور، برای زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا استفاده کرد.

لازم است به ذکر است علیرضا افخمی در حال تحقیق در خصوص زندگینامه شهید حسن هداوندمیرزایی، از شهدای ارتش جمهوری اسلامی دوران هشت سال دفاع مقدس است تا از زندگینامه نظامی این شهید، فیلمی سینمایی به تهیه کنندگی داود هاشمی ساخته شود.

فرماندار پاکدشت: ترویج فرهنگ ایثارو شهادت با زبان هنر


شهید حسن هداوند میرزایی فرزند در سوم فروردین سال ۱۳۳۷ درروستای قشلاق کریم آباد از توابع پاکدشت دیده به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی خویش را در بخش کریم آباد با نمرات خوب به پایان برد و دوران متوسطه را در شهر جلیل آباد و منطقه پارچین ادامه  در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۳ موفق به اخذ دیپلم ریاضی شد.

به دلیل علاقه فردی و دارا بودن شرایط جسمی و روحی لازم، این شهید سرافراز در ۱۲ مهر سال ۱۳۵۵ وارد ارتش شد و پس از فارغ التحصیلی و طی دوره‌های تخصصی، در ۱۴ آذر سال ۱۳۵۸به لشکر ۲۳ نوهد منتقل گردید و در گردان ۱۵۴ مشغول خدمت شد.

شهید هداوند میرزایی با آغاز دوران هشت سال دفاع مقدس، عملیات‌های نامنظمی را هدایت می‌کرد و رهبری تیم خود را در عملیات تاخت موفقیت آمیز ۲۹ اسفند سال ۱۳۵۹ ارتفاعات میمک که منجر به انهدام تعداد زیادی تانک و تجهیزات و کشته شدن نفرات مزدور عراقی گردید و همچنین شرکت و هدایت تیم مربوطه در باز پس گیری کله قندی اسحاق میمک بر عهده داشت.

شهید هداوند میرزایی از سی‌ام فرودین سال ۱۳۶۰ تا هفدهم خرداد سال ۱۳۶۰ دوره چتربازی (هوابرد) را در لشکر ۲۳ نیروهای ویژه طی کرد و پس از طی دوره چتربازی به گردان ۱۹۲ ملحق و به مناطق عملیاتی کردستان منتقل گردید.

وی در کوران دوران هشت سال دافع مقدس به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شد و در عملیات‌های ویژه و رزمی و شناسایی محورهای سلماس، آبادان، خرمشهر، ایلام، گیلان غرب و ... حضور فعال داشت.
این شهید سرافراز مأموریت‌های متعددی در مناطق عملیاتی انجام داد تا این که در دوم خرداد سال ۱۳۶۱در عملیات بیت المقدس در منطقه شلمچه از ناحیه کتف مجروح شده و به اسارت دشمن در آمد و به اردوگاه صلاح الدین واقع در شهر تکریت عراق منتقل شد.

در مهر ماه همان سال نامه او از طریق صلیب سرخ به همسر و دو فرزندش فرستاده شد، وی همچنین نامه‌ای خطاب به امام راحل که در نامه از ایشان به عنوان پدربزرگ یاد کرده بود ارسال کرد که امام خمینی نیز از طریق خانواده پاسخ وی را ارسال کردند.

درجات سروانی و سرگردی این شهید هنگام اسارت و در غیاب وی اعمال گردید تا این که این شهید سرافراز در ۲۵ تیرماه سال ۱۳۶۹ در اسارت به شهادت رسید و در قبرستان کرخ الاسلامیه عراق به خاک سپرده شد.

در سال ۱۳۸۱ به دستور رهبر معظم انقلاب، قبر این شهید و دیگر شهدای مدفون در این آرمستان نبش قبر گردید و پیکر این شهید پس از ۱۲ سال بدون هیچ نقصی از دل خاک بیرون آورده شد و به همراه ۵۷۰ شهید اسیر دیگر که پیکر سرلشکر شهید عباس دوران هم در بین آنها حضور داشت به میهن اسلامی بازگردانده شد.

پیکر مطهر این شهید سرافراز وطن پس از انتقال به کشور، با برگزاری مراسمی با شکوه در امامزاده موسی (ع) روستای خلیف آباد از توابع شهرستان پاکدشت به خاک سپرده شد.
پاکدشت در طول دوران هشت سال دفاع مقدس ۴۴۰ شهید و هزار و ۱۰۰ جانبار تقدیم اسلام کرده  است.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha