۲۰ تیر ۱۴۰۱، ۹:۵۲
کد خبر: 84817332
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بارقه‌های امید برای مهاجرت معکوس در راویز رفسنجان

کرمان- ایرنا- راویز، دهستانی است با توانمندی‌های بسیار که عنوان محروم را نیز یدک می‌کشد و اگرچه ایام تعطیل میزبان گردشگران بسیاری است که می‌آیند تا نفسی تازه کنند، طی سال‌های اخیر بسیاری از ساکنان آن به دیگر نقاط مهاجرت کرده‌اند.

دهستان راویز از توابع بخش کشکوئیه شهرستان رفسنجان در شمال غرب استان کرمان قرار دارد که انتشار گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) درباره مشکلات آن طی یکماه پیش، سفر مقام‌های شهرستانی به این منطقه را به دنبال داشت و حالا این مدیران خبرهای نسبتا خوشی از تصمیم گیری ها برای رفع محرومیت های زیرساختی این منطقه می‌دهند.

گازرسانی، نصب دکل های مخابرات و دیگر اقدامات در بخش های کشاورزی، راه و غیره از جمله خبرهایی است که مدیران شهرستان نوید می دهند و می گویند مقدمات اجرای آنها انجام شده است.

گزارش قبلی خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره مشکلات این منطقه و تلاش اهالی برای بقای حیات انسان ها در این دهستان را می توانید از طریق لینک زیر بخوانید:

رهاورد سفر فرماندار و اختصاص ۳۸ میلیارد ریال

سرپرست فرمانداری رفسنجان که اخیرا به این منطقه سفر کرده گفت: دهستان راویز از توابع محروم این شهرستان دارای ۴۵۰ خانوار است که برای رفع مسایل مختلف آن ۳۸ میلیارد ریال اختصاص یافت.

حسین رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نتایج سفر یک روزه خود به دهستان محروم راویز را تشریح و بیان کرد: راویز دهستانی دارای ۳۰ پارچه آبادی است که ۴۵۰ خانوار در قالب هزار و ۵۰۰ خانوار در آن زندگی می کنند.

بارقه‌های امید برای مهاجرت معکوس در راویز رفسنجان

وی افزود: این منطقه از مناطق بکر و خوش آب و هوایی است که ایام تعطیل افراد زیادی را به خود جلب می کند امّا از بسیاری از زیرساخت ها محروم است و به همین دلیل مهاجرت در آن صورت گرفته است.

رضایی بیان کرد: با فراهم کردن زیرساخت های این منطقه مهاجرت معکوس، رشد و توسعه اتفاق می افتد.

لایروبی قنات ها

وی ادامه داد: لذا برای رفع مشکلات این خطه تدابیری اندیشیده و تصمیماتی گرفته شد؛ با توجه به اینکه ۹۹ درصد آب کشاورزی در این منطقه از محل قنات ها تأمین می شود لایروبی قنات های ۲۰ روستای فاقد دهیاری با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده اختصاص یافته تا بحث کشاورزی آن رونق گیرد.

تغییر الگوی کشت

رضایی اظهارکرد: تغییر الگوی کشت می تواند به رونق منطقه، اشتغالزایی و کسب درآمد کمک کند؛ کشت های زعفران، زرشک، عناب و گل گاوزبان در این منطقه انجام می شود که با ارائه تسهیلات کم بهره می توان به توسعه این کشت ها نیز کمک کرد؛ این منطقه نیازمند اشتغال در حوزه مشاغل خرد است که پیگیری می شود تا اهالی بتوانند با مشاغل خرد درآمد کسب کنند.

جاده و باقی نیازها

سرپرست فرمانداری رفسنجان با اشاره به اینکه مسیر جاده ای راویز صعب العبور(سخت گذر) است و ارسال کودهای تغذیه‌ای به این منطقه مشکل است گفت: باید برای این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شود تا با هموار کردن مسیر مسایل تغذیه‌ای گیاهان کشاورزی هم رفع شود.

وی گفت: از محل اعتبارات حقوق تملکی مجلس شورای اسلامی هم ۱۰ میلیارد ریال برای حوزه های ورزش، راه، امور فرهنگی و دیگر مسایل اختصاص یافته که جذب و به کار گرفته می شود.

سرپرست فرمانداری رفسنجان خاطرنشان کرد: برای برق رسانی به این منطقه نیز پنج میلیارد ریال اختصاص یافته است.

نویدهای نماینده مجلس

بارقه‌های امید برای مهاجرت معکوس در راویز رفسنجان
بازدید نماینده(سمت چپ) از راویز

خبر سرپرست فرمانداری درحالی است که نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته درباره برخی مشکلات این دهستان و برنامه ها برای توسعه آن منطقه اطلاعاتی منتشر کرد؛ حجت الاسلام حسین جلالی گفت: مطالعات طرح گازرسانی به ۴۵۰ خانوار دهستان راویز از توابع شهرستان رفسنجان انجام شده و عملیات اجرای طرح در آذر ماه امسال آغاز می شود و آذرماه سال آینده به اتمام می رسد.

وی افزود: دکل مخابرات راویز و دره‌کردی تا پایان شهریور امسال نصب می‌شود و تجهیزات آن پس از نصب دکل به آن اضافه خواهد شد.

نماینده مجلس بیان کرد: همچنین مقرر شد یک باب مدرسه توسط اداره ورزش و جوانان تجهیز و خانه ورزش روستایی نیز در منطقه راویز ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: مقرر شد یک حلقه چاه تا ۱۷ مردادماه امسال حفر و انتقال و ایستگاه پمپاژ تا پایان سال توسط شرکت آبفا اجرا شود و نیز مقرر شد.

شهرستان رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha