سلامت عمومی را به قربانگاه بی‌توجهی نبریم

اردبیل - ایرنا - عید سعید قربان، مناسبتی مذهبی برای ابراز خلوص و بندگی به آستان خداوند رحمان است و ذبح انواع دام و توزیع گوشت قربانی از رسم‌های نیکوی این روز است اما با نادیده گرفتن هشدارهای کارشناسان در خصوص احتمال شیوع بیماری‌های مشترک انسان و حیوان، نباید سلامت عمومی را به خطر بیانداریم.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ فروش دام برای روز عید قربان از روزهای گذشته در میدان های عرضه دام شهرهای مختلف استان اردبیل مشهود بود و روز گذشته بازار عرضه و تقاضای دام، با وجود کاهش نسبت به سال های گذشته به اوج هیجان خود رسیده بود.

میدان های عرضه دام در شهرها شاهد چانه زنی دامداران و عرضه کنندگان دام و خریداران بود و دام هایی که به قصد قربانی یا از سوی برخی خانواده ها به هدیه عید قربان نوعروسان خریداری شده بود، امروز صبح ذبح شدند و طبق رسم دیرینه، بخشی از گوشت های قربانی در جمع خانواده ها پخته و صرف می شود و بخشی نیز برای جلب رضای خدا در میان فقرا و نیازمندان توزیع می شود.

در این میان، بهداشت و سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است و جامعه انسانی که هنوز از خطر کرونا به طور کامل رهایی نیافته است، می تواند به علت بی توجهی به هشدارهای کارشناسان بهداشت، آبستن مشکلات و بیماری هایی شود که علاوه بر شخص بیمار، سلامت عمومی را تهدید می کند.

اداره کل دامپزشکی استان اردبیل برای ارتقا سطح سلامت و بهداشت عمومی در روز عید قربان، ۷۱ ناظر بهداشتی را در قالب  ۱۳ تیم ثابت و ۲۲ تیم سیار ناظر در کشتارگاه های دام مستقر کرده است و علاوه بر آنها ۹ روحانی نیز همراه با ناظران بهداشتی بر ذبح شرعی و بهداشتی دام نظارت می کنند.

دکتر بهلول تکلوی مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تاکید کرده است که شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ و سامانه ارتباط مردمی ۱۵۱۲ برای دریافت گزارش های مردمی فعال است و شهروندان گوشت تازه را به مدت ۲۴ ساعت و هر گونه فرآورده دامی را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری نموده و سپس مصرف نمایند.

خطر شیوع کرونا و بیماریها مشترک انسان و دام

بی توجهی به بهداشت فردی و عمومی گاه سبب بروز امراضی می شود به طوری که معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی اردبیل از مردم خواسته است با توجه به روند افزایش مبتلایان به کرونا و بیماری‌های مشترک انسان و حیوان، رعایت دستورالعمل های بهداشتی را بخصوص در اماکن عمومی جدی بگیرند.

به گفته دکتر محمد جعفرزاده خطر شیوع بیماری‌هایی از قبیل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت و وبا وجود دارد و روند ابتلا به کرونا در کشور در چند روز گذشته افزایشی نسبی داشته است و بنابراین باید مردم، با خودداری از عادی انگاری شرایط، همچنان به مراعات توصیه های بهداشتی ملزم باشند و برای دریافت دز یادآور واکسن کرونا مشارکت کنند.

وی از انجام واکسیناسیون کرونا درهمه مراکز خدمات جامع سلامت، خانه ها و پایگاه های بهداشت استان در وقت اداری خبر داد و گفت: امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل آمادگی دارد در صورت شلوغی مراکز، برای واکسیناسیون در نوبت عصر نیز برنامه ریزی کند.

از سوی دیگر رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل با توجه به سفرهای تابستانی مردم، آئین های روز عرفه و عید قربان و در پیش بودن ایام بازگشت حجاج بیت الله الحرام و همچنین برنامه های ماه محرم نظیر پیاده روی اربعین و بازگشایی مدارس، رعایت بهداشت بخصوص استفاده از ماسک در اماکن عمومی و سربسته و دریافت واکسن یادآور را ضروری دانسته است.

علی محمدیان اردی خیز کرونا در دنیا، کشور و استان اردبیل را محتمل دانسته و گفته است: باید برای پیشگیری از این خطر برنامه ریزی و از ظرفیت رسانه های استان برای آگاهی و همراهی مردم استفاده کنیم.

محمدیان اردی اضافه کرد: در شرایط کنونی لازم است کلیه گروه‌های سنی واجد شرایط که بیش از ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن آنها گذشته است، به دریافت دُز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل تصریح کرد: این استان با تزریق ۹۹.۸ درصد نوبت اول واکسن کرونا برای جامعه هدف، در رتبه نخست و با تزریق ۹۰ درصد نوبت دوم واکسن در جایگاه دوم کشور قرار دارد.

محمدیان اردی ادامه داد: ۳۷ درصد از جامعه هدف در استان اردبیل نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و این استان در این راستا در جایگاه ششم کشور قرار دارد و شهروندان برای دریافت نوبت یادآور اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، در جریان ۶ موج شیوع کرونا در استان اردبیل در مدت ۲۶ ماه گذشته، ۲ هزار و ۸۰۲ نفر از اهالی این استان جان خود به خاطر ابتلا به این ویروس از دست دادند.

بر اساس آخرین آمار، تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار دُز واکسن نوبت اول، دوم، سوم و یادآور در استان اردبیل تزریق شده است.

تجربه دو سال مقابله و مبارزه با کرونا نشان داد که ریش و قیچی شیوع این ویروس در اختیار جامعه انسانی است و هر زمان در مراعات توصیه های بهداشتی، دقیق بوده ایم، بیماری فروکش کرده اما هر وقت به ساده انگاری و سستی در برای آن تن داده ایم، شعله های شیوع ویروس دامنگیر جامعه شده است.

بنابراین لازم است در روز عید قربان نیز که به علت شلوغی کشتارگاه ها و رواج توزیع گوشت قربانی نذری و حضور مردم در فضاهای سربسته، احتمال شیوع ویروس کرونا و بیماری های مشترک انسان و دام وجود دارد، مثل روزهای اوج و پیک کرونا به توصیه های بهداشتی عمل کنیم تا با افزایش موارد ابتلا، سلامت عمومی به خطر نیفتد.

استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha