به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم نیک طبع عصر شنبه در جریان دیدار تعدادی از اصحاب رسانه یزد از یک واحد تولیدی محصولات صنایع غذایی فعال در زمینه روغن خوراکی گفت : نرخ روغن براساس قیمت جهانی و نوسانات نرخ ارز متغیر است و واحدهای تولیدی نقشی زیادی در تعیین قیمت این محصول در بازار ندارند.
وی با بیان اینکه این واحد تولیدی تاکنون از ارز ترجیحی یا دیگر حمایتهای دولتی برخوردار نشده و روغن خام را با نرخ آزاد تامین می کند ادامه داد: قانون منع صادرات روغن حتی در مورد این واحد که هیچگاه از حمایت های دولتی برخوردار نبوده نیز اعمال میشود و روغن باکیفیت این واحد که تا قبل از ابلاغ این قانون تنها صادرات روغن کشور به اتحادیه اروپا بود و میتواند ارزآوری برای کشور داشته باشد، اکنون صادر نمی شود.
نیک طبع ، حمایت دولت برای از سرگیری صادرات محصولاتی که ارزآوری برای کشور دارد را مورد تاکید قرار داد و افرود: اکنون سه طرح تحقیقاتی در مورد تولید روغن با دانشگاه آزاد اسلامی یزد و ۲ طرح مطالعاتی نیز با دانشگاه علوم پزشکی استان در دست اجرست.
موسس این واحد تولید روغن نیز گفت: روغن خام خریداری شده قبل از هر چیز در واحد کرواتوگرافی گازی(GC) این واحد تولیدی از نظر میران خلوص مورد ارزیابی قرار میگیرد و معمولا ۳۰ درصد از محولههای خریداری شده به دلیل خالص نبودن، مرجوع میشود.
محمدرضا احمدی با بیان تولید ۱۸ نوع روغن در این واحد صنعتی گفت: در این واحد براساس نتایج مطالعات و تحقیقات که عمدتاً با همکاری دانشگاهها انجام میشود، ترکیب انواع روغن ها با رعایت میزان ارزش غذایی و ماندگاری بیشتر تولید میشود.
این واحد تولیدی روزانه ۲۰ تن روغن تولید و روانه بازار مصرف می کند و مدیرعامل این شرکت به عنوان بانوی برگزیده صنایع غذایی کشور معرفی شده است.
در استان یزد سه هزار واحد صنعتی با اشتغال ۱۰۰ هزار مشغول به فعالیت هستند.
نظر شما