به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، علی فاتحی نیا گفت: در این زمینه ۱۲ اکیپ ثابت و ۱۵ اکیپ سیار شامل ۱۹ دکتر دامپزشک و ۲۶ بازرس بهداشتی از ساعت ۷ صبح لغایت ۱۳ در روز عید قربان جهت انجام نظارت بر ذبح بهداشتی دام در کشتارگاههای سنتی و صنعتی حاضر خواهند شد.
وی ادامه داد:تمهیدات لازم در خصوص نظارتهای بهداشتی در روز عید قربان اندیشه شده است؛ تا اجرای سنت حسنه قربانی به بهترین نحو انجام شود.
وی تصریح کرد: امسال به دلیل عدم زیرساخت مناسب و اهمیت سلامت مصرف کنندگان قربانگاه موقت در مرکز و شهرستان های استان یزد نخواهیم داشت.
وی افزود: در کنار ناظرین و بازرسان بهداشتی این اداره کل ، ۱۵ ناظر شرعی هم در محل کشتارگاه ها حضور دارند تا شهروندان از روند انجام ذبح شرعی دام اطمینان خاطر داشته باشند.
فاتحی نیا با اشاره به اهمیت کشتار دام در کشتارگاه ها گفت: قربانی کردن دام در معابر عمومی موجب انتشار انواع ویروسها و بیماری ها به ویژه در شرایط گرمای هوا و احتمال وجود بیماری تب کریمه کنگو میشود.
وی خاطرنشان کرد: ضروری است مردم از کشتار دام در حاشیه خیابان ها ،معابر شهری و روستایی اجتناب کنند و با سهل انگاری سلامت جامعه را به خطر نیندازند.
مدیرکل دامپزشکی یزد خاطرنشان کرد: به منظور حفظ سلامت مردم، ارتقاء بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه بیماری های خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت برنامه ریزی لازم با دستگاه های مرتبط صورت گرفته است، امیدواریم با اقدامات انجام شده به بهترین شکل، نظارت بر ذبح دام های نذری اجرا شود.
فاتحی نیا با بیان اینکه گوشت قربانی قبل از مصرف باید ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود، گفت: نگهداری گوشت تازه در یخچال انتقال عوامل بیماری زا را به حداقل می رساند که در این راستا از مردم درخواست می کنیم با مراجعه به کشتارگاه های دام در روز عید قربان و یا مراکز کشتار اضطراری در سطح استان، نسبت به کشتار دام نذری خود با نظارت کارشناسان دامپزشکی اقدام کنند.
وی با اشاره به آنکه سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی برای پاسخگویی به مردم در زمینه دام فعال است؛ از مردم خواست تا در صورت مشاهد هرگونه موارد غیر بهداشتی و تخلف با این شماره تماس بگیرند تا در اسرع وقت پیگیری لازم صورت پذیرد.
نظر شما