۱۶ تیر ۱۴۰۱، ۹:۳۱
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 84814290
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مروری بر مطبوعات و پایگاه‌های خبری زنجان

۱۶ تیر ۱۴۰۱، ۹:۳۱
کد خبر: 84814290
مروری بر مطبوعات و پایگاه‌های خبری زنجان

زنجان - ایرنا - رسانه‌ها و مطبوعات زنجان در هفته جاری موضوعات مختلفی را در سرخط اخبار و صفحات نخست خود انعکاس دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به اما و اگرهای مطرح شده در خصوص ادعای سرانه درآمدی ۱۸۳ میلیون تومانی کشاورزان استان و توقف کوه خواری در روستای پایین کوه به بهانه ساخت و ساز اشاره کرد.

روزنامه صدای زنجان در گزارشی با عنوان «ادعاهای آفتاب‌خورده»، به ادعای سرانه درآمدی ۱۸۳ میلیون تومانی کشاورزان استان پرداخت و نوشت: پس از اعلام سرانه درآمد سالانه کشاورزان استان به میزان ۱۸۳ میلیون تومان، تشکل‌های کشاورزی و نمایندگان کشاورزان نسبت به آن واکنش نشان داده و صراحتاً گفتند که آمار اعلامی جهاد کشاورزی جای اشکال دارد چراکه اگر این مبلغ اعلامی درست باشد دیگر نباید در روستاها، کشاورزی که مددجوی کمیته امداد باشد را بتوان پیدا کرد!

روح‌الله حسنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در آئین معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی و استانی بخش کشاورزی استان زنجان که صبح ۲۵ خردادماه برگزار شد، اظهار کرد که حدود ۱۸۳ میلیون تومان در سال، سرانه درآمد کشاورزان است.

اما عبدالرضا اعتمادیان، دبیر اجرایی خانه کشاورز استان زنجان می‌گوید این آمار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان دارای ابهاماتی است! اول اینکه درآمد سرانه به معنی میانگین درآمد مردم یک منطقه یا کشور در طول مدت مشخصی است و باید رئیس جهاد کشاورزی مشخص کند محاسباتش مربوط به کدام بازه زمانی است بر اساس آخرین سرشماری مربوط به سال ۱۳۹۵، که جمعیت روستایی (روستانشینان) حدود ۳۴۶ هزار نفر بود؟

اعتمادیان بابیان اینکه مبنای آمارهای کشاورزی هیچ‌گاه مشخص نشده است و مسئولان مربوطه به‌گونه‌ای آمار را بیان می‌کنند که گویا ما در عرصه تولید و تأمین محصولات خودکفا شده‌ایم درحالی‌که مشکل‌داریم!، اضافه می‌کند: طبق آمار ارائه‌شده اخیر از سوی سازمان جهاد کشاورزی، سالانه ۳ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌شود آیا آمار ارائه‌شده مربوط به سرانه درآمد کشاورزان بر اساس ۳ میلیون تن تولید اعلامی است؟ همه این محصولات که به مصرف نمی‌رسند! طبق آمارها ۲۵ تا ۴۰ درصد محصولات تبدیل به ضایعات می‌شود. اگر فرض کنیم ۲۵ درصد از ۳ میلیون تن محصول تولیدی تبدیل به ضایعات می‌شود تناژ واقعی تولید ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن می‌شود!

روح‌الله حسنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در پاسخ به منتقدان که خواستار ارائه مبنای آمار اعلامی هستند، عنوان می‌کند: میزان تولید محصولات کشاورزی در زیر بخش‌های تولیدات دام، طیور، آبزیان، زنبورعسل و باغبانی و زراعت به تفکیک محاسبه و با توجه به ارزش ریالی محصولات(قیمت محصولات در آن مقطع زمانی که آمار تهیه می‌شد)، ارزش ریالی کل محصولات کشاورزی به‌دست‌آمده است!

اما رسول بیات، دبیر اجرایی خانه کشاورز شهرستان زنجان در ادامه اظهارات «اعتمادیان» تصریح می‌کند: برای به دست آوردن سرانه ملی کشورها، میزان تولید ناخالص داخلی بر جمعیت کشور تقسیم می‌شود. درآمد سرانه کشاورز نیز به همین روش است. آیا در محاسبه جهاد کشاورزی استان زنجان اعضا و خانواده کشاورز که در تولید نهایی نقش دارند، در نظر گرفته‌شده است؟

بیات بابیان اینکه درمجموع آمار اعلامی درست نیست و جای اشکال دارد، اضافه می‌کند: به‌طور میانگین ۴۰۰ هزار نفر (کشاورز و اعضای خانواده کشاورز) در امر تولید نقش دارند که باید در محاسبات به آن توجه داشت. نمی‌دانم رئیس سازمان جهاد کشاورزی به‌خوبی نتیجه آمار احصا شده را اعلام نکرده‌اند یا این آمار به‌درستی منعکس نشده است!

پایگاه خبری آوای میهن نیوز از توقف کوه خواری در روستای پایین کوه زنجان با دستور دادستان خبر داد.  بر اساس گزارش این رسانه، مدت‌ها بود که اهالی روستای پایین کوه زنجان نسبت به کندن کوه این روستا اظهار نگرانی می کردند. اینک پس از پی گیری این مساله معاون دادستان زنجان با حضور در روستای پایین کوه و پس از شنیدن سخنان مدیران مربوطه و اهالی روستا دستورتوقف ساخت و ساز در کوه روستای پایین کوه را صادر کرد.

بیگدلو افزود: با توجه به ابهاماتی که در خصوص صحت واگذاری این اراضی از اداره کل منابع طبیعی به بنیاد مسکن و همچنین صحت واگذاری این قطعات و اراضی از بنیاد مسکن به اشخاص خصوصی مطرح شد این دستور صادر شد که کلیه ساخت و سازهایی که در این قسمت صورت می گیرد چه ساخت و سازهایی که توسط بنیاد مسکن انجام میشود و چه ساخت و ساز هایی که توسط اشخاص حقیقی و خصوصی انجام می گیرد تا اطلاع ثانوی متوقف شود.

وی اظهار کرد: دادستانی اراده جدی برای صیانت از حقوق عامه، اراضی ملی و بیت‌المال  دارد و هرگونه گزارشی در مورد نقض این مسائل به دادستانی ارسال شود با قاطعیت ورود پیدا خواهد کرد و مسئله را با جوانب رعایت ضوابط قانونی مورد بررسی قرار داده و تصمیم گیری خواهد نمود

پایگاه خبری سپهر روشن از پایش گسل‌های زنجان از طریق شبکه شتاب نگاری آنلاین خبر داد. مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، با بیان اینکه استان زنجان در حال حاضر ۲۷ ایستگاه شتاب نگار زلزله دارد، گفت: گسل‌های استان زیر ذربین شبکه شتاب نگاری آنلاین پایش می‌شود.   

مسعود بیات منش افزود: به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص استان زنجان که متاثر از حوادثی طبیعی چون زلزله، لغزش و رانش زمین می‌باشد، از میان عوامل فوق، زلزله به دلیل شرایط ویژه و عدم امکان پیش بینی و شناخت دقیق آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

پایگاه خبری همدلی زنجان از اتمام پروژه برق‌رسانی به فاز ۷ گلشهرکاظمیه شهر زنجان خبر داد. مدیر امور برق شمال زنجان با اعلام اینکه این پروژه از سال ۹۲ آغاز و به سبب مشکلات متعدد ناتمام مانده بود گفت: با پیگیری‌های انجام شده طرح نیرورسانی به این شهرک و فعالیت شبانه‌روزی همکاران امور برق شمال پروژه فاز ۷ گلشهر خوشبختانه اتمام رسیده و قابل بهره‌برداری می‌باشد.

وی از افزوده شدن بیش از ۲۵۰۰ مشترک جدید به شبکه توزیع برق زنجان با افتتاح این پروژه خبرداد وافزود: گلشهرکاظمیه بزرگترین شهرک اقماری استان و یکی از بزرگترین شهرک‌های منطقه شمالغرب کشور است که فاز ۷ آن با ۸۳۲ قطعه مسکونی و ۱۸ قطعه با کاربری عمومی با اعتباری بالغ بر ۱۱۱میلیاردریال برق‌دار شد و پیش‌بینی می‌شود حداقل سه مشترک جدید به ازای هر قطعه به مجموعه مشترکان برق استان زنجان افزوده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha