شهرداری‌های اصفهان نباید رسیدگی به تخلفات ساختمانی را با جریمه مختومه کنند

اصفهان - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تاکید کرد: شهرداری‌های استان به هیچ وجه نباید پیگرد و رسیدگی به تخلفات ساختمانی در اماکن مسکونی و عمومی را به پرداخت جریمه ختم کنند.

منصور شیشه‌فروش روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: شهرداری‌ها باید در بررسی پرونده‌های تخلف ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ و ماده ۹۹ قانون باید طوری اقدام کنند که تخلفات مرتبط با پایداری و ایمنی ساختمان از روش‌های جدی دیگر و نه‌تنها بدون پرداخت جریمه جبران شود.

وی با تأکید بر اینکه درس‌آموزی از حوادث بسیار مهم است ، گفت: باید در کشور از حوادثی که اتفاق می‌افتد همانند حادثه پلاسکو و متروپل، تجربه کسب کنیم و مانع از بروز حوادث احتمالی دیگر شویم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: بر این اساس به‌تمامی شهرداری‌ها اعلام شد که کارگروهی به‌منظور شناسایی ساختمان‌های آسیب‌پذیر در برابر حوادث متشکل از عوامل شهرداری، نظام‌مهندسی و آتش‌نشانی تشکیل بدهند.

وی ادامه داد: عوامل این کارگروه باید ازنظر ایمنی تمامی ساختمان‌ها را بررسی و نواقص ایمنی آن را شناسایی کنند و پس از شناسایی ساختمان‌های ناایمن و پرخطر به‌صورت رسمی به مالک و یا مالکان آن نسبت به استفاده و بهره‌برداری از آن اماکن با تعیین مهلت مقرر برای رفع خطر اقدام کنند.

شیشه‌فروش افزود: طبق بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون، شهرداری‌ها مکلف‌اند پس از پایین مهلت تعیین‌شده و عدم اقدام مالک برای رفع خطر با هماهنگی مراجع قضایی برای جلوگیری از فعالیت بهره‌برداری از این قبیل ساختمان‌ها وارد عمل شوند.

وی یادآور شد: چندی پیش در راستای شناسایی سازه‌های پرخطر، گزارشی مبنی بر یک ساختمان چهار طبقه ناایمن در منطقه بهارستان با ۱۵ واحد مسکونی به این کارگروه اعلام شد که به علت نشت آب و ایجاد حفره‌ای بزرگ در زیر ساختمان به‌عنوان سازه‌ای ناایمن و پرخطر اعلام شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: در بررسی حفره موجود در زیر این ساختمان مشخص شد که  به دلیل مجاورت با قنات و نشت آب خطرپذیر شده است که بلافاصله توسط شهرداری و دستور دادستانی این ساختمان مهروموم شد و ساکنان از آن خارج شدند.

وی ادامه داد:  به‌فوریت جلسه مدیریت بحران در آن محل برگزار  و مصوب شد که شرکت عمران بهارستان باید نسبت به در اختیار گذاشتن محلی برای سکونت خانواده‌های ساکن در این ساختمان پرخطر اقدام کند.

شیشه‌فروش افزود: شهرداری هم موظف شد تا با همکاری نظام‌مهندسی،اساتید دانشگاه و گروه‌های تخصصی نسبت به علت‌یابی حادثه اقدام و مسیر عبور قنات‌ها را از شرکت آب منطقه‌ای دریافت کند.

به گفته وی درنهایت مقرر شد تا ظرف ۲ هفته مطالعات لازم انجام شود تا برای تعیین تکلیف این ساختمان و ساختمان‌های دیگری که در مجاورت قنات‌ها هستند چاره‌اندیشی شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در این راستا تأکید می‌شود که ساختمان‌سازی باید با رعایت اصول شهرسازی، مقررات ملی ساختمان و مسئولیت‌پذیری نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان صورت گیرد و از هرگونه تغییر کاربری و نقشه‌های تائید شده جلوگیری شود.

وی در ادامه یادآور شد: تاکنون بیش از ۴۳۰ ساختمان ناایمن در استان شناسایی‌شده که از این تعداد حدود ۳۰۰ سازه در شهرستان اصفهان است و بیشترین سازه‌های ناایمن شامل ساختمان‌های تجاری و خصوصی است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha