به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، «محمد خان» استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه بین المللی اسلامی در اسلامآباد (IIUI) در مقالهای به مناسبت سفرهای اخیر وزیر امور خارجه و رئیس کمیته ستاد مشترک نیروهای مسلح پاکستان به ایران با عنوان «روابط ایران و پاکستان» بر لزوم گامهای موثر طرف پاکستانی برای بهره برداری از ظرفیتهای کشور همسایه ایران برای تعمیق همکاریهای مشترک تاکید کرد.
وی در این مقاله که در روزنامه انگلیسی زبان «پاکستان آبزرور» منتشر شد، افزود: ایران همیشه آماده توسعه روابط با پاکستان بوده است اما موانع در مسیر این همکاریها همواره از سوی طرف پاکستانی بوده است.
این استاد پاکستانی با یادآوری حمایتهای ایران از پاکستان در شرایط دشوار، همکاریهای مشترک در مجامع منطقهای و بین المللی از جمله سازمان اکو و حمایت ایران از تلاشهای پاکستان برای دستیابی به قدرت هستهای، نوشت: ایران اولین کشوری بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت و پاکستان نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را به رسمیت شناخت و حتی یک هیات بلندپایه در زمان ژنرال ضیا الحق رئیس جمهور وقت از پاکستان به تهران اعزام شد.
وی تصریح کرد: پاکستان همواره حامی برنامههای هستهای ایران است و تاکید دارد که تهران در چارچوب ان پی تی حق مشروع برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای دارد.
استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه اسلامی پاکستان در ادامه تدوین راهبردهای بلندمدت در زمینههای مختلف را عاملی موثر برای تقویت روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: با توجه به سناریوهای منطقهای و بین المللی، تهران و اسلامآباد نیاز به تمرکز بر تحکیم روابط و پیگیری همکاریهای معنادار دارند.
محمد خان همچنین با تاکید بر اهمیت همکاریهای پاکستان با ایران در حوزههای اقتصادی، انرژی و توسعه تجارت مرزی، افزود: برای پیشبرد این روابط، اسلامآباد و تهران باید گروههای کاری متعددی متشکل از تکنوکراتها، اعضای جامعه تجاری، دانشگاهیان و اعضای اندیشکدهها با دو مأموریت گسترده شناسایی زمینههای همکاری دوجانبه و تدوین استراتژیهای گسترده برای اجرا را تشکیل دهند.
وی با حائز اهمیت دانستن سفرهای اخیر بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجه و ژنرال ندیم رضا رئیس کمیته ستاد مشترک نیروهای مسلح پاکستان به ایران، گفت: عملیاتی شدن تجارت تهاتر یکی از موضوعات مهم در دستور کار دو همسایه قرار دارد و برای این مهم نیاز است تا مرزهای دو کشور از طریق ایجاد مناطق اقتصادی و مبادله هیاتهای دانشگاهی و آموزشی امنتر و شکوفاتر شود.
استاد دانشگاه بین المللی اسلامی اسلامآباد در پایان با هشدار نسبت به تحرکات دشمنان روابط ایران و پاکستان و تلاش برای ایجاد سوء تفاهم میان آنان، تاکید کرد: تحکیم روابط و تمرکز بر همکاریهای معنادار دستاوردهای روشن به ویژه باعث جلوگیری از تحرکات ضدامنیتی در مرزها، کاهش تجارت غیرقانونی و قطع قاچاق موادمخدر و انسان خواهد شد.
نظر شما