به گزارش ایرنا، عباسعلی نوبخت روز سه شنبه در حاشیه در بازدید از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کانون ها و نقاط آلوده دچار آفت پروانه برگخوار سفید در جنگل های زاگرس کشور شناسایی شده و عملیات مبارزه به این آفت در دست اقدام است.
وی بیان کرد: نجات جنگل های زاگرس از آفت یکی از اولویت های دولت است و تمام تلاش خود را رفع این بحران انجام خواهیم داد.
نوبخت تصریح کرد: سطح جنگل های بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۸۷۴ هزارو ۱۶ هکتار می باشد که تاکنون ۲۶ هزار هکتار آن دچار آفت پروانه برگخوار سفید شده است.
وی اظهار داشت: بر اساس برآورد کارشناسان برای مبارزه با هر هکتار سطح آفت پروانه برگخوار سفید بیش از ۴۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است.
نوبخت گفت: برای حفظ و صیانت از عرصههای ملی از تمام ظرفیتهای این سازمان برای تقویت پوشش گیاهی جنگلها و مراتع با کاربری خاص خودشان استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: برای کنترل و ریشه کنی آفت جنگل های زاگرس تاکنون با همکاری دستگاه های متولی جلسات مختلفی را گذاشته تا بتوانند در مقابل طغیان این آفت مبارزات لازم را انجام بدهند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برای مبارزه با آفت جنگل های زاگرس کمیته ای تشکیل شده است.
وی گفت: آفت برگخوار درختان بلوط، یک آفت بومی است و از سالها قبل در عرصههای جنگلی زاگرس بوده، اما این آفت تحت تاثیر تنشهای اقلیمی، افزایش درجه حرارت و کاهش رطوبت طغیان کرده است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: یکی از مشکلات در زمینه آفت برگخوار بلوط چند نسل بودن آن است که در زمان کمی سطح وسیعی را آلوده میکند.
وی اظهار داشت: از تمام ظرفیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد برای مهار و کنترل آفت برگخوار بلوط استفاده خواهد شد و یک برنامه عملیات مشترک در جنگلهای مجاور ۲ استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس برای مبارزه با این آفت اجرا خواهد شد.
نوبخت از مردم خواست در پایش و اطلاعرسانی درباره کانونهای آلوده به آفت برگخوار کمک کنند.
وی تصریح کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با شرکتهای دانشبنیان برای تولید ترکیبات جدیدتر و موثرتر برای مبارزه با آفت برگخوار درختان بلوط همکاری خواهد کرد.
نظر شما