۱۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۴:۱۳
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 84811094
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶۴ گروه دامپزشکی بر ذبح دام قربانی در خراسان شمالی نظارت می‌کنند 

بجنورد- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: ۶۴ گروه ثابت و سیار دامپزشکی استان در روز عید قربان بر ذبح دام نظارت می کنند.

به گزارش ایرنا، حمید رمضانی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: ۸۸ نفر شامل ۲۹ نفر دامپزشک، بیش از ۵۰ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۳ نفر ناظر شرعی بر نحوه ذبح دام استان در روز عید قربان نظارت می کنند.

وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از ذبح دام خراسان شمالی در مناطق سنی نشین و شهرستان مرزی راز و جرگلان انجام می شود، افزود: خدمات دامپزشکی در روز عید قربان در تمام مناطق رایگان است و این گروه ها از ساعت اولیه صبح روز عید قربان برای خدمات رسانی آماده هستند.

رمضانی در بخش دیگر سخنان خود با ابراز نگرانی از کشتار دام در معابر عمومی افزود: کشتار دام در معابر عمومی و در هر مکان غیر از کشتارگاه ممنوع است اگرچه در روز عید قربان با توجه به فرهنگ و سنت مردم، برخی کشتار دام را در منزل انجام می دهند، ولی توصیه می شود که کشتار دام به کشتارگاه ها سوق داده و از کشتار دام در معابر خوداری شود.

وی ادامه داد: مردم در صورتی که دام را در منزل ذبح  می‌کنند به طور حتم از نظارت های رایگان کارشناسان و دامپزشکان استفاده کنند تا از بروز بیماری ها جلوگیری شود. 

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تدابیر لازم در این زمینه اندیشه شده است تا شهرداری ها نسبت به جمع آوری به موقع زباله و ضایعات کشتار دام اقدام کنند و شست و شوی معابر از خونابه ها هم برای جلوگیری از انتقال بیماری ها انجام شود. 

وی گفت: کشتار غیرمجاز خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را در پی دارد از این رو به مردم هشدار می دهیم که از کشتار غیرمجاز دام خودداری کنند و توصیه می شود تا برای جلوگیری از انتشار بیماری تب کریمه کنگو، دام را ۲ هفته پیش از ذبح و کشتار سمپاشی کنند. 

رمضانی با انتقاد از اینکه خدمات کشتار در کشتارگاه ها در روز عید قربان به صورت رایگان انجام نمی شود، گفت: خدمات بازرسی و نظارت بهداشتی و دامپزشکی در کشتارگاه ها رایگان است اما کشتارگاه ها برای ذبح دام بها دریافت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: این اداره کل استان در روز عید قربان سال گذشته بر ۲ هزار و ۳۹۰ لاشه بازرسی و نظارت کرد و این نظارت ها منجر به معدوم سازی ۸۰۰ کیلوگرم فرآورده خام دامی شد.  

هشدار نسبت به بروز تب کریمه کنگو

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی هم در این نشست با هشدار نسبت به احتمال بروز بیماری مشترک و خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در استان گفت: از مردم انتظار می رود که انجام اقدامات پیشگیرانه را جدی بگیرند،خوشبختانه در استان موردی از بیماری تب کریمه کنگو مشاهده نشده است.

حسن قاسمی فرد اظهار داشت: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیاز است رعایت نکات بهداشتی به ویژه در افرادی که با لاشه (گوشت) ارتباط دارند، جدی گرفته شود.

وی اظهار داشت: مردم از کشتار غیرمجاز دام و تماس با دام مشکوک و یا آلوده به کنه اجتناب کنند، همچنین گوشت استحصال شده باید دست کم ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی شامل دل، قلوه، جگر، کله و پاچه ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در بهار امسال سمپاشی ۲۲ هزار و ۸۳۰ راس دام و ۱۰۵ هزار و ۱۰۰ مترمربع جایگاه نگهداری دام علیه بیماری تب کریمه کنگو انجام شد. 

به گزارش ایرنا، تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF) یکی از بیماری های مشترک بین حیوان و انسان است که در کشور ما نیز دیده می شود.

آلودگی با ویروس عامل این بیماری در دام ها عوارض بالینی مهمی ایجاد نمی کند، اما  در انسان به شکل یک بیماری شدید با مرگ و میر بالا بروز می کند. 

کشتار غیرمجاز دام در منازل و معابر عمومی، مصرف گوشت و فرآورده های دامی تولید و عرضه شده خارج از زنجیره نظارتی دامپزشکی و رعایت نکردن تدابیر پیشگیرانه هنگام تماس با دام ها و اماکن نگهداری دام می تواند بیماری را به انسان منتقل کند.

خراسان شمالی در شمالشرق کشور واقع است و قطب دامداری و دامپروری محسوب می شود. در این استان بیش از ۲.۵ میلیون واحد دامی نگهداری و پرورش داده می شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha