به گزارش خبرنگار ایرنا، یدالله ملکی روز یکشنبه در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین و به مناسبت هفته صرفه جویی و مدیریت مصرف آب و برق، اظهار داشت: یکی از اساسی ترین چالش های کشور و استان در حال حاضر نحوه مصرف است که با توجه به اینکه کشور ما در ناحیه خشک و نیمه خشک قرار گرفته، متاسفانه در اکثر زمینه ها با مصرف بی رویه روبرو هستیم.
وی، یکی از مهم ترین راهکارها در حوزه مصرف را فرهنگ سازی دانست و افزود: متاسفانه در سطح استان مصرف بی رویه آب در هر سه بخش خانگی، کشاورزی و صنعتی مشاهده می شود و شهروندان بایدبدانند که در حال حاضر با چه شرایط سخت و دشواری روبرو هستیم و بی گمان نمی توان انتظار داشت که برای رفع مشکل آب به طور مداوم شاهد بهره برداری از پروژه های عمرانی در این زمینه باشیم.
به گفته وی، ۹۷.۴ درصد از آب های سطح جهان غیرقابل شرب بوده و از ۲.۶ دهم آب های شیرین موجود هم تنها ۱۴ هزارم آنها را آب های زیرزمینی و دریاچه های آب شیرین برای آب شرب انسان ها به مصرف می رسد که نشان می دهد تامین آب شرب با چه دشواری هایی همراه است.
ملکی میانگین بارش در سطح جهان را ۸۱۳ میلی متر خواند و گفت: متوسط میزان بارش در کشور ما ۲۲۰ میلی متر است که این مساله بیانگر آن است که باید در حوزه مصرف بهینه و مدیریت مصرف آب برنامه ریزی و آگاه سازی صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۹۲ درصد از آب های موجود کشور در بخش کشاورزی به مصرف می رسد در حالی که این میزان در سطح جهان ۶۷ درصد است، یادآور شد: توزیع نامناسب بارش ،کاهش میزان بارندگی ها،افزایش سرانه مصرف آب و خشک شدن رودخانه هایی نظیر ابهررود مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کرده که تنها راه مقابله با آن نیز مدیریت مصرف است.
این مسوول، تامین آب را در شرایط کم آبی از چالش های مهم برشمرد و گفت: باید تغییرات شرایط اقلیمی و کاهش کیفیت بارندگی ها،بهره برداری بی رویه از آب های زیرزمینی، مهار آب های سطحی و آلودگی منابع آبی و در بخش مصرف آب نیز بهره وری پایین آب در حوزه کشاورزی، سطح سواد بهره برداران، الگوی نادرست، قیمت یارانه ای آب کشاورزی،عدم تفکیک آب شرب از غیرشرب از جمله مباحثی هستند که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گفته وی، ۸۸ درصد از آب های موجود استان قزوین در بخش کشاورزی، هشت درصد در بخش خانگی و چهار درصد باقیمانده در حوزه صنعت به مصرف می رسد.
ملکی با اشاره به افت جدی آب در دشت قزوین،اظهار داشت: برای جلوگیری از فرونشست این دشت طرح های مختلفی را از جمله کاهش ۵۸۰ میلیون متر مکغبی از سوی بهره برداران منطقه، مسدود ساختن چاه های آب غیرمجاز و کنترل در میزان برداشت ها را مورد توجه جدی قرار داده ایم که تداوم دارد.
این مسوول با بیان اینکه سال گذشته ۹۰۰ حلقه چاه آب غیرمجاز در سطح استان مسدود شد که این موضوع هر روز پیگیری و رصد می شود،افزود: ۸۰ درصد از میزان برداشت های غیراضافه نیز با نصب کنتورهای هوشمند جلوگیری کرده ایم.
وی، نهضت در مسدود کردن چاه های آب غیرمجاز، آزاد سازی کانال های آبرسانی، اتمام پروژه های نیمه تمام آب، بهره برداری از سد نهب در سال جاری و آبگیری از سد بالاخانلو در سال آینده، تامین آب شرب شهرستان آبیک تا یک ماه آینده و تامین آب شرب ۱۴ شهر با هفت هزار میلیارد تومان را از جمله اقدامات مهم در دست اقدام این شرکت برشمرد.
نظر شما