به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، نسرین علیزاده روز یکشنبه اظهار داشت: هم اکنون ۱۰۰ درصد دانشآموزان دختر متوسطه اول و دوم استان زیر پوشش مکملیاری با آهن و ۱۰۰ درصد دانش آموزان پسر متوسطه اول و دوم استان نیز زیر پوشش مکملیاری با مگا دوز ویتامین "د" هستند.
وی افزود: دانشآموزان دختر دوره اول و دوم متوسطه در قالب طرح آهنیاری و مکملیاری ویتامین د و دانشآموزان پسر نیز در قالب طرح مکمل یاری ویتامین د پوشش داده می شوند.
علیزاده با اشاره به ضرورت اجرای این طرح عنوان کرد: ناکافی بودن آهن دریافتی از طریق رژیم غذایی، پیروی از الگوهای غذایی نامناسب، خونریزی در دوران عادت ماهیانه از عوامل موثر در ابتلا دانش آموزان دختر به کمخونی است.
وی یادآور شد: از عوارض ناشی از کمبود آهن و ویتامین د میتوان به کاهش قدرت یادگیری، کاهش تمرکز حواس، افت تحصیلی، خستگی زودرس، ضعف و سرگیجه، کاهش توان کاری و مقاومت بدن در برابر بیماریها اشاره کرد.
۱۸۶ هزار و ۶۵ دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۴ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.
در مجموع ۴۸ درصد دانش آموزان استان را دختران تشکیل می دهند و ۳۸ درصد دانش آموزان در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما