رعایت پروتکل‌های بهداشتی و کاهش بیماریهای گوارشی کودکان در دوران شیوع کرونا

مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بروز بیماری "گاستروآنتریت" یا اسهال و استفراغ ویروسی کودکان در دوران کرونا کاهش داشت، اما اکنون با کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در جامعه شاهد افزایش موارد این بیماری در بین کودکان هستیم.

دکتر بهاره ایمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماری گاستروآنتریت یا اسهال و استفراغ ویروسی کودکان یا التهاب معده و روده یکی از بیماریهای شایع کودکان در فصل تابستان است که مهمترین راه پیشگیری از این بیماری شست و شو و ضد عفونی کردن دست ها است.

وی بیان کرد: بررسی های انجام نشان داده است که الزام به رعایت پروتکل های بهداشتی در دوران کرونا در بین افراد جامعه و همچنین کودکان و والدینشان میزان شیوع بیماری اسهال و استفراغ ویروسی کودکان را کاهش داده است اما  آنچه مشخص است، اینکه اکنون تعداد مراجعان و میزان بستری‌شدگان ناشی از این بیماری در درمانگاه‌ها و بیمارستان فوق تخصصی کودکان دکتر شیخ مشهد رو به افزایش یافته است.

این متخصص کودکان و نوزادان اظهار کرد: مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری اسهال و استفراغ ویروسی کودکان،  شست‌و شو و ضدعفونی کردن مداوم دست‌ها و عدم استفاده از وسایل و اشیای آلوده در تماس با بیمار و پرهیز از ارتباط مستقیم با بیمار و عدم استفاده از وسایل شخصی به صورت مشترک است.

دکتر ایمانی اضافه کرد: همچنین برای پیشگیری از شیوع این بیماری باید به کودکان آموزش داده شود تا مرتب دستهایشان را شسته و ضد عفونی کنند و از لیوان، قاشق و بشقاب مشترک استفاده نکنند.

وی ادامه داد: همچنین افرادی که با نوزادان مبتلا به این بیماری در ارتباط هستند برای تعویض پوشک نوزاد حتما باید از دستکش استفاده و مرتب دست‌های خود را شسته و ضدعفونی کنند، چراکه این ویروس از طریق مدفوع دفع می‌شود و تماس با آن سبب انتقال این ویروس می‌شود.

مسوول کمپین "مامان پزشک" دانشگاه علوم پزشکی مشهد سن شیوع بیماری اسهال و استفراغ ویروسی کودکان را ۶ ماه تا ۶ سال عنوان کرد و افزود: همچنین از دیگر راه‌های پیشگیری از شیوع این بیماری جلوگیری از ارتباط کودکان سالم با کودکان مبتلا به این ویروس است.

دکتر ایمانی با بیان اینکه ویروس بیماری گاستروآنتریت از طریق دست، غذا یا اشیاء آلوده و از طریق دهان وارد دستگاه گوارش می‌شود، افزود: علائم این بیماری شامل استفراغ‌های مکرر در کودکان است که به دنبال آن با حالت تهوع و دل درد شدید شروع می‌شود و پس از آن ممکن است که در اکثر موارد اسهال نیز ایجاد شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: قدرت سرایت این بیماری بسیار بالا است، چراکه بیشتر کودکانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، خانواده آنها شامل پدر، مادر، خواهر، برادر و یا افرادی که به طور مستقیم با آنها و یا وسایل آلوده در تماس بودند، نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن افزون بر ۹ هزار دانشجو و حدود ۲۵ هزار کادر درمانی و بهداشتی و همچنین فعالیت حدود ۵۰ مراکز تحقیقاتی در رشته‌های مختلف پزشکی، هم اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha