۶۰ درصد زندانیان استان مرکزی شاغل هستند

اراک - ایرنا - مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی گفت: ۶۰ درصد زندانیان این استان با هدف کمک به معیشت خانواده و فراهم شدن فرصت کار، به حرفه‌ای اشتغال دارند.

« علی اسلام خواه» روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: این زندانیان در ۲۰ رشته شغلی در کارگاه‌های داخل و بیرون زندان به فعالیت تولیدی و صنعتی مشغول هستند.

وی با بیان اینکه، اشتغال زندانیان منحصر به جرایم کم خطر و غیرعمد تعیین شده و مشمول همه زندانیان نمی‌شود، اظهار داشت: اشتغال و فراهم کردن زمینه کار و فعالیت برای کمک به معیشت خانواده از اولویت‌های زندان به شمار می‌رود.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی گفت: برخی کارآفرینان با ایجاد کارگاه ویژه زندانیان زمینه اشتغال بری آنان فراهم می‌کنند که اکنون ۲ کارگاه فرش دستباف در ساوه و اراک با حدود ۱۰۰ دار قالی و یک کارگاه تولید رویه کفش از ظرفیت زندانیان استفاده می‌کنند.

اسلام خواه افزود: مونتاژ سازه فلزی، خط تولید فلاکس چای در خمین، مونتاژ قفل و تسبیح از دیگر کارگاه‌هایی است که زندانیان استان در آنها فعالیت تولیدی دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه استان مرکزی در مهارت‌آموزی زندانیان رتبه اول کشور را کسب کرده است، اظهار داشت: مهارت و حرفه‌آموزی از مولفه‌هایی است که در توانمندسازی زندانیان مورد توجه است و این مهم در استان ۱۷۵ درصد رشد نشان می‌دهد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی گفت: برای کمک به اشتغال زندانیان بعد از آزادی از زندان نیز تسهیلاتی در نظر گرفته می‌شود که سال گذشته ۱۰ میلیارد ریال به چهار زندانی پرداخت شد.

اسلام خواه افزود: به منظور تشویق به ایجاد اشتغال در زندان‌ها، برابر قانون بودجه ۱۴۰۱معافیت مالیاتی برای کارآفرینان در این مهم پیش‌بینی شده است.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی گفت: این استان در کاهش جمعیت کیفری در زندان‌ها رتبه برتر کشور را سال گذشته دریافت کرد که در ۲۳ مولفه رتبه استان در سال ۹۹ بیشتر شده است.

اسلام خواه افزود: در استفاده از مجازات جایگزین حبس یا پابند الکترونیکی نیز استان مرکزی رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده و اکنون ۲۱۰ زندانی استان پابند الکترونکی دارند.

وی اظهار داشت: امسال ۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در جشن گلریزان برای آزادی زندانیان استان کمک شد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی گفت: تاکنون ۷۳ زندانی جرایم غیرعمد استان با ۳۷۰ میلیارد ریال بدهکاری آزاد شدند که ۱۱ نفر از این تعداد در هفته قوه قضاییه به آغوش خانواده بازگشتند.

اسلام خواه افزود: انجمن حمایت از زندانیان استان که با حمایت خیران اداره می‌شود اکنون یک هزار و ۱۰۰ خانواده زندانیان را زیر پوشش خدمات خود قرار داده است.

رئیس سازمان قضای نیروهای مسلح استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۶ هزار عنوان آموزش پیشگیری از وقوع جرم برای نیروهای مسلح استان ارایه شده است.

«همت محمدی»، با بیان اینکه، جلوگیری از اطاله دادرسی برای مجموعه سازمان قضایی نیروهای مسلح اهمیت بسیاری دارد، افزود: ۶۰ تا ۷۰ درصد پرونده این مجموعه در جرایم سبک شکل می‌گیرد که در کوتاه‌ترین زمان در دادسرا رسیدگی و حکم آن صادر می‌شود.

وی اظهار داشت: سامانه دادرسی الکترونیکی در پنج استان راه‌اندازی شده و امید است این سامانه نیز به زودی در استان مرکزی راه اندازی شود.

رئیس سازمان قضای نیروهای مسلح استان مرکزی گفت: در طرح «بازگشت به سنگر» ویژه سربازان فراری که برای اولین بار از خدمت زیرپرچم خودداری کنند و خود معرف باشند، حکم معافیت از کیفر برای آنان صادر و در بار دوم مطابق جرایم نیروهای مسلح با آنان برخورد می‌شود.

۲۱۲ شعبه دادسرا، دادگاه و دادگاه های عمومی، ۱۳۷ شعبه حل اختلاف و ۱۷۰ موسسه داوری به جمعیت یک میلیون ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی خدمات قضایی ارایه می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha