به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، بهمن تقی پور در جمع خبرنگاران افزود: این سوگواره استانی در سه بخش «تئاتر میدانی و تعزیه و آئین های نمایشی» و «نمایشهای صحنهای» و «بخش ویژه تجربه» اجرا میشود.
وی بیان کرد: بخش تئاتر میدانی شامل گونههای تئاتر خیابانی؛ با هدف ترویج تئاتر دینی و گسترش ارتباط سازنده اینگونه نمایش ها با مخاطبان و بخش تغزیه، تکریم پیرغلامان و صیانت از این نمایش ملی و بخش تجربه شناخت استعدادها و تربیت و تشویق و حمایت از آنها می باشد.
رییس انجمن نمایش های آیینی و مذهبی تبریز با بیان اینکه موضوعات و شرایط بخشهای سوگواره، تعزیه و شبیه خوانی، نقالی و پردهخوانی، بخش صحنه ای، بخش تجربه، تاثیر عاشورا بر فرهنگ اسلامی ایرانی و روحیه مقاومت، ترویج نهضت قیام امام حسین(ع) و تاثیر آن بر سایر ملتها است، افزود: هر کارگردان میتواند در هر بخش یک اثر به دبیرخانه سوگواره ارسال کند.
وی ادامه داد: اولویت انتخاب آثار در این بخش با نمایشهایی است که با بهره گیری از انواع گونه های تئاتر محیطی، کم حجم و با بیانی هنرمندانه و پرهیز از نگاه سطحی، به موضوعات سوگواره پرداخته باشند.
تقی پور با تاکید بر این که بخش تعزیه و آیین های نمایشی محرم این سوگواره مربوط به اجرای مجالس تعزیه و آیین های نمایشی مربوط به سوگواری حضرت اباعبدالله حسین(ع) و یاران باوفای ایشان است، بیان کرد : ستاد برگزاری سوگواره تعهدی در قبال تأمین دکور، لباس و وسایل صحنه نمایش ها نخواهد داشت.
وی ادامه داد: کلیه متقاضیان می توانند در صورت تمایل و آماده بودن گروه، به صورت زنده نمایش خود را برای بازبینی آماده کرده و یا در غیر این صورت به صورت یک نسخه لوح فشرده (DVD) یا فایل اجرا در فلش حاوی فایل تصویری اجرای کامل اثر نمایشی و تعزیه مورد نظر را به همراه مشخصات گروه نمایشی به امضای سرپرست گروه به همراه درخواست شرکت در سوگواره به دبیرخانه ارسال کنند. لازم به ذکر است نمایشنامه ها باید دارای مجوز رسمی از صاحب اثر باشند.
تقی پور یک از اهداف جشنواره را ساماندهی گروه های نمایشی آیینی- نمایشی و نیز جلوگیری از بدعت گذاری اعلام کرد.
وی با اعلام شرایط عمومی جشنواره افزود: نمایشنامه یا طرح به صورت مکتوب و کامل و تایپ شده به همراه مجوز نویسنده در سه نسخه به دبیرخانه ارسال شود.
رییس انجمن نمایش های آیینی و مذهبی تبریز اظهار کرد: سوگواره به صورت رقابتی برگزار میشود و برای نمایش های صحنه ای و خیابانی به برگزیدگان اول بخش کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه و لباس و موسیقی نمایش، دیپلم افتخار، تندیس سوگواره و وجه نقد اهدا می گردد و در بخش تعزیه و شبیه خوانی رقابت بین موافق خوانان و مخالف خوانان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این سوگواره تا ۲۵ تیرماه ۱۴۰۱ می باشد.
آیین افتتاحیه بیستم مرداد، زمان برگزاری از ۲۱ تا ۲۵ مرداد و آیین اختتامیه ۲۷ مرداد در شهر تبریز خواهد بود.
علاقه مندان به شرکت در این سوگواره می توانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره واقع در تبریز، چایکنار، اول سربالایی ولیعصر، مجتمع سینمایی ۲۲ بهمن (سینما-ناجی) کانون مرکزی بسیج هنرمندان کلانشهر تبریز و یا شماره واتساپی دبیرخانه ۰۹۹۳۴۰۰۷۹۷۴ ارسال کنند.
نظر شما