به گزارش ایرنا، محمدجواد همت پناه روز چهارشنبه در همایش پیش بهسوی دیپلماسی اقتصادی کارآمد در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: باید بکوشیم تا مشکلات فعالان بخش اقتصادی کشور برطرف شود و با کمک این فعالان راهکارهایی در این زمینه بیابیم.
وی گفت : بدین منظور سه کار ویژه آموزش، اطلاعرسانی به فعالان اقتصادی و همکاریهای توسعهای در اداره اطلاعات اقتصادی و همکاریهای توسعهای وزارت امور خارجه وجود دارد که فعالیت هر سه بخش در این اداره از ۲ سال اخیر معطوف به کمک به فعالان اقتصادی شده است.
وی افزود: پایگاه اینترنتی در رابطه بااطلاع رسانی طراحیشده که اطلاعرسانی در مورد حضور کارشناسان اقتصادی در نمایندگیها و کشورهای هدف به فعالان عرصه اقتصادی کشور بهعنوان اولین وظیفه این پایگاه است.
رییس اداره اطلاعات اقتصادی و همکاریهای توسعهای وزارت امور خارجه گفت: اسامی و مشخصات کامل تماس کارشناسان اقتصادی نمایندگیهای وزارت امور خارجه در این سایت وجود دارد و بهراحتی میتوان به کارشناسان اقتصادی در ۲۰۰ سفارتخانه و سرکنسولگری در خارج از کشور دسترسی پیدا کرد.
وی اظهار داشت: اسامی این کارشناسان در کشورهای آسیای میانه، عربی، شرق آسیا و کشورهای آفریقایی که هدف فعالان اقتصادی قرار دارند و اطلاعات تماس آنها درجشده است و بهزودی شمارههای آنان برروی پیام رسان " واتس آپ" این کارشناسان هم اعلام خواهیم کرد تا فعالان اقتصادی بهراحتی بتوانند با آنها تماس برقرار کنند.
همت پناه ادامه داد: کارشناسان اقتصادی موظفاند پیامهای دریافتی را ظرف یک تا ۲ هفته پاسخ دهند در غیر این صورت فعالان اقتصادی میتوانند سؤالات خود را از طریق ایمیل از کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه پیگیری کنند.
به گفته وی، اتاقهای مشترک بازرگانی کشورهای مختلف هم در این سایت مشخصشده و فعالان اقتصادی میتوانند به تمام اتاقهای بازرگانی مشترک با کشورهای مختلف دسترسی پیدا کنند و اطلاعات تماس آنها را دریافت کنند.
وی بیان کرد: برنامه مناقصههای کشورهای مختلف در این سایت بارگذاری شده است و فعالان اقتصادی میتوانند به آخرین اطلاعات در این زمینه که هرروز بهروزرسانی میشود، دسترسی پیدا کنند.
رییس اداره اطلاعات اقتصادی و همکاریهای توسعهای وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی میتوانند با مراجعه به این پایگاه اطلاعات اقتصادی در مورد واردات و صادرات، نمایشگاهها، قوانین و مقررات واردات و صادرات و قوانین و مقررات سرمایهگذاری اطلاعات موردنیاز خود را به دست آورند.
وی با اشاره به نامگذاری سال جدید با عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» اضافه کرد: کمکهای توسعهای را به سمت حمایت از صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان سوق داده شدند و کمترین کمک توسعهای که با توجه به شرایط اقتصادی برنامههایی برای کمکهای توسعهای وجود دارد.
همت پناه اضافه کرد: کمکهای توسعهای سال گذشته به سمت حمایت از صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان هدایت کردیم و با استعلام از سفارتخانهها در خصوص نیازهای کشورهای مختلف و بر اساس ارزیابی از نیازهای کشورهای مختلف دستگاه دیالیز و همو دیالز بهعنوان مهمترین نیاز این کشورها عنوان شد و این دستگاهها به کشورهای مختلف ارسال شد که در زمان حاضر هم سفارشهای دیگری در این زمینه از طرف کشورهای مختلف ارائهشده است.
وی افزود: همچنین برنامه مدونی درزمینهٔ آموزش از سال گذشته اجراشده است تا رایزنان اقتصادی بهصورت هدفمند کار اقتصادی را در کشورهای مختلف برای رفع نیازها و کمک به صادرات و صدور خدمات فنی و مهندسی و ارائه خدمات به تولیدکنندگان و فعالان عرصه اقتصادی کشور با آگاهی بیشتری اقدام کنند.
رییس اداره اطلاعات اقتصادی و همکاریهای توسعهای وزارت امور خارجه یادآور شد: این برنامههای آموزشی بهصورت تئوری و کارگاه عملی آموزشی با کمک وزارتخانهها و سازمانهای دخیل در بخش اقتصادی برگزار شد و پسازآن هم از عسلویه، استانهای مرکزی، قزوین و شرکتهایی که توان صادراتی درزمینه های پزشکی، صنعتی، اقتصادی داشتند، بازدیدهایی به عمل آمد که بسیار مؤثر بود.
وی با بیان اینکه وزارت خارجه با تمام توان برای همکاری با فعالان عرصه اقتصادی کشور از آمادگی کامل برخوردار است گفت: توفیق نصیب رایزنان اقتصادی وزارت امور خارجه شده که پیش از ماموریت خارجی، این بازدیدها را انجام دهند تا با آگاهی بیشتری به محل ماموریت اعزام شوند.
به گزارش ایرنا، همایش پیش به سوی دیپلماسی اقتصادی کارآمد روز چهارشنبه با هدف هم اندیشی فعالان اقتصادی استان اصفهان با رایزنان اقتصادی وزارت امور خارجه در اتاق بازرگانی صنایع و معادن اصفهان برگزار شد.
جمعی از رایزنان اقتصادی وزارت امور خارجه سه شنبه وارد اصفهان شدند و در سفری سه روزه با ظرفیتها و توانمندی های این استان در بخش های مختلف از جمله اقتصاد دانش بنیان و واحدهای صنعتی آشنا می شوند.
نظر شما