به گزارش خبرنگار ایرنا، علیمحمد زنگانه عصر سه شنبه در جلسه قرارگاه جهادی پیشرفت همه جانبه روستاهای استان مبتنی بر مدل حکمرانی مردمی و توسعه و پیشرفت ۱۱۰ روستای گلستان اظهار داشت: انتظار داریم قبل از اجرایی شدن ۱۱۰ روستا برای ۳۰ روستا مطالعات و بررسیهای لازم انجام گیرد تا بتوانیم گام بلندتری برای حداقل نیمی از روستاهای استان در جهت توسعه روستا محور برداریم.
وی بیان کرد: روستاهای توسعه یافته استان چند ویژگی مشترک دارند که از جمله آنها میتوان به دارا بودن اراده کار از پایین به بالا و تغییر بُعد فرهنگی با داشتن رهبران اجتماعی و نیز تشکیل شورای پیشرفت در محلات اشاره کرد.
زنگانه خاطرنشان کرد: اگر سلسله مراتب از سطوح پایین به بالا باشد، بسیار جوابگو خواهد بود و دستگاههای اجرایی بهتر است به جای دخالت، تسهیلگری و حمایت و پشتیبانی بیشتری از توسعه روستا محور داشته باشند.
استاندار گلستان گفت: مردم کشور افراد باشعور و بامعرفتی هستند و ما نباید به جای آنها تصمیمگیری کنیم زیرا در غالب موارد تصمیمگیری جای مردم معکوس جواب داده و ما باید در تسهیلگری امور مردم تاکید داشته باشیم.
زنگانه اضافه کرد: سیاستگذاریها خوب است اما مداخلات کار بسیار غلط و شاید منطبق با نیاز مردم و تشخیص کارگران نباشد.
وی ادامه داد: توانمندی اجتماع محور با قادرسازی جوامع محلی و نیازسنجی جوامع باید مطالعه و بررسی شود.
وی تصریح کرد: همچنین باید از طرحهای موازی که به عنوان سازمَن از آن یاد میشود جلوگیری کنیم و معتقدم کارها باید سازمانی، شبکهای و ائتلافی صورت گیرد.
استاندار گلستان گفت: درک درست از توسعه روستا محور در واقع کار درست و توسعه را به همراه خواهد داشت و هر چه محله محوری در دستور کار قرار گیرد، مشارکت و توسعه بیشتر خواهد بود.
زنگانه اضافه کرد: استفاده از مشاور، کار خوبی است اما نظر نهایی پس از بیان مزیتهای نسبی باید از سوی مردم ارائه شود.
وی تاکید کرد: کیفیت و پیشرفت پایانی ندارد و گلستان میتواند سرآمد همه کشور در توسعه کمی و کیفی روستا محور باشد.
وی همچنین بر تسهیلگری صدور مجوزها در توسعه روستاها تاکید کرد.
گلستان حدود هزار و ۵۰ روستا دارد که مزیتهای ۲۲ روستا توسعه یافته شناسایی شده است.
نظر شما