سید جلال بطحائی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عامل ایجاد کننده این بیماری را باکتری عنوان کرد و افزود: باکتری از طریق نوشیدن آب آلوده و تغذیه غیر بهداشتی وارد بدن انسان می شود.
وی با بیان اینکه کودکان، افراد مُسن و دارای بیماری زمینه ای بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند اضافه کرد: هر چند در اغلب مواقع بیماری وبا بدون علائم است اما مهمترین شاخصه آن «اسهال» است.
رییس گروه کنترل بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: با توجه به اینکه انتقال وبا از راه دهان صورت می گیرد بنابراین شستشوی مرتب دست ها، استفاده از آب آشامیدنی و مواد غذایی سالم، مراجعه و خرید مواد غذایی از مراکز معتبر به ویژه حین مسافرت های برون استانی، خرید یخ از محل قابل اطمینان و شستشو آن پیش از استفاده مورد تاکید است.
بطحائی ادامه داد: احتمال بروز بیماری وبا در روستاهایی که با مشکل کمبود آب آشامیدنی سالم مواجه هستند بیشتر است و افراد در صورت ابتلا می توانند برای فرایند درمان به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریوکلرا ایجاد می شود این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است.
از علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیمار مبتلا به وبا می توان به اسهال آبکی حجیم و سریع السیر و جهنده، با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، اسهال بدون تب و بدون دل درد و پیچ شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، عطش و تشنگی فراوان و کم شدن یا قطع ادرار اشاره کرد.
در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت های بدن (سدیم، کلر، پتاسیم و …) ۲۵ تا ۵۰ درصد از موارد مبتلا به بیماری وبا منجر به مرگ می شوند. اولین شکایت بیمار، احساس پری و غرغر شکم است سپس اسهال آبکی شبیه آب برنج و اکثراً بدون بو ایجاد می شود.
برای پیشگیری از ابتلا به وبا باید از آب آشامیدنی سالم استفاده شود. در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، تانکرها، آب چشمه ها و غیره استفاده می شود حتما قبل از مصرف، آب جوشانده و یا کلرزنی شود.
از سبزی و میوه شسته شده و ضدعفونی شده استفاده، قبل از تهیه غذا و توزیع غذا، قبل از خوردن غذا، قبل از دادن شیر یا غذا به کودک حتما دستها با آب و صابون شسته، باید دستها را به طور مکرر با آب و صابون به طور کامل شسته شود.
از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی، ساندویچ و شیرموز خودداری شود، از دست فروشها خرید نکنید، مواد غذایی از دسترس مگس و آلودگی های دیگر محافظت شود و از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.
نظر شما