شهردار تهران اسامی مدیران شهری که سفرهای خارجی رفتند را اعلام کند

تهران- ایرنا- اعضای شورای اسلامی شهر تهران تذکراتی را به مدیریت شهری ارائه کردند و یک عضو شورای شهر خواستار انتشار لیستی از اسامی مدیران شهرداری شد که به سفرهای خارجی رفتند.

به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سه شنبه در جریان هفتاد و چهارمین جلسه شورا، به مدیریت شهری تذکراتی دادند.

مهدی اقراریان عضو شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه با اشاره به روز هفتم تیر و شهادت شهید بهشتی گفت: ایشان فرمودند اگر به بی تفاوتی کشیده شویم یعنی مرگ انقلاب .

وی تاکید کرد : امیدوارم جوانان نسبت به مسایل روز کشور و اتفاقات اطراف خود بی تفاوت نباشند و با روحیه مطالبه گری در مسیر انقلاب اسلامی دغدغه‌های خود را بیان کنند .

وی با بیان اینکه سی‌امین تذکر خود را ارایه می دهد، به سفرهای خارجی مدیران شهرداری اشاره کرد و خطاب به شهردار تهران تذکر داد. 

وی گفت: با عنایت به اینکه بنابر تصویب شورا، نماینده شورا در کمیته سفرها از ۱۲ خرداد امسال مشخص شد،  اما قبل از این تاریخ سفرهایی در شهرداری انجام شد، لازم است لیستی از اسامی افرادی که سفر رفتند، علت سفر، اسامی همراهان و دستاورد سفر را به شورای شهر اعلام کنند.

منابع حاصل از عوارض تامین پارکینگ برای احداث پارکینگ محله‌ای صرف شود 

زهرا شمس احسان، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه  گفت: شهردار تهران برنامه روشن و مشخصی جهت احداث پارکینگ‌های محله‌ای تدوین و عملیاتی کند. 

وی اظهار داشت: طی سال‌های اخیر کسری پارکینگ در شهر تهران به معضلی غیرقابل انکار تبدیل شده که به صورت روز افزون و در فقدان تعریف چشم انداز روشن از نحوه مدیریت و برنامه‌ریزی برای حل آن، موجب نارضایتی شهروندان و بروز مسائل اجتماعی و فرهنگی شده است. 

شمس احسان ادامه داد: این کسری پارکینگ نه فقط در مقاصد سفر از جمله مراکز تجاری، اداری و فرهنگی بلکه در مبدا و بافت‌های مسکونی نیز به وضوح قابل رصد و مشاهده است؛ این در شرایطی است که طبق مفاد طرح جامع بند (بند۳-۶-۶)، ۱۲-۸ و ۸- ۱۶ طرح تفصیلی و مصوبات متعدد شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری مسئولیت مستقیم در حوزه پارکینگ عمومی و محله‌ای را به عهده دارد. 

شمس‌احسان گفت: علی‌رغم آنکه تامین قطعی و احداث پارکینگ مورد نیاز برای تمامی واحدهای تولیدی و کلیه ساخت و سازهای شهری دربند ۱-۶-۶ طرح جامع، بند ۱-۱۲ ضوابط و مقررات طرح تفصیلی یکپارچه شهر تهران و مصوبه ۵۰۲ کمیسیون ماده پنج در مورد تاکید قرار گرفته اما در سنوات گذشته متاسفانه به انحاء مختلف از جمله اخذ تعهد از مالکین جهت تامین پارکینگ در شعاع ۲۵۰ متری کسر پارکینگ‌های زیادی بر پایتخت تحمیل شده است. 

عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: همچنین در بافت‌های فرسوده شهری به منظور پیش‌بینی مشوق‌هایی جهت ترغیب مالکان و سرمایه گذاران به نوسازی بافت، تامین پارکینگ با ضرایب نیم (۰/۵) و هفتاد و پنج صدم (۰/۷۵) به ازای هر واحد مسکونی ملاک عمل بوده که در اصلاحیه ضوابط مربوط به بافت فرسوده (بند ۱۵ ضوابط و مقررات طرح تفصیلی) که توسط سازمان نوسازی شهر تهران اخیراً تهیه و در حال بررسی جهت تصویب و ابلاغ نهایی در کمیسیون ماده ۵ شهر تهران است نیز این مشوق‌ها به طرق مختلف و بسته به مساحت قطعه پیش‌بینی شده که در صورت عدم چاره اندیشی و اتخاذ تدابیر عملیاتی لازم، منجر به تشدید مشکل کمبود پارکینگ در معابر کم عرض و پر تراکم بافت فرسوده خواهد شد. 

وی خاطرنشان کرد: شورای اسلامی شهر تهران در ادوار پیشین در قالب مصوبات متعددی از جمله "اصلاحیه مصوبه ایجاد وحدت رویه در نحوه اقدام مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در خصوص اخذ عوارض تامین پارکینگ‌های تعهدی، "عوارض افزایش ارزش قانونی، ناشی از طرح‌های توسعه شهری و ساخت پارکینگ محله‌ای، "بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی و نیز در شرایط بحرانی ناشی از گسترش ویروس کرونا" با هدف ساماندهی موضوع تامین پارکینگ ها در شهر تهران، دریافت عوارض کسر پارکینگ را صرفاً برای پارسل‌های واقع در شرایط خاص مندرج در مصوبه (۷ مورد) مجاز اعلام کرده و در عین حال در مصوبات صراحتاً قید شده که کلیه عوارض وصولی از این محل باید صرف ساخت پارکینگ های محله‌ای گردد. 

وی ادامه داد: این موضوع به صراحت در تبصره‌های بودجه نیز به عنوان تکلیف شهرداری تهران لحاظ شده به‌گونه‌ای که شورای ششم در بند الف ذیل جزء ۲ از تبصره اول بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران، بر تخصیص ۱۰۰ درصدی منابع حاصل از عوارض تامین پارکینگ به موضوع احداث پارکینگ مرحله‌ای تاکید کرده است؛ با این وجود و علیرغم پیش‌بینی منابع بالغ‌بر ۳۱۰۰ میلیارد تومان از محل عوارض تامین پارکینگ در بودجه مصوب سال های ۹۸، ۹۹، ۱۴۰۰ و۱۴۰۱، اقدامات مشخص و مشهودی برای حل این مشکل صورت نگرفته و گزارشی نیز از برنامه‌ها و اقدامات شهرداری تهران در این زمینه ارائه نشده است. 

شمس‌احسان گفت: از شهردار تهران تقاضا دارم پیش از آنکه تهران با چالش زیست‌پذیری مضاعف مواجه شود، به استناد تکلیف مندرج در طرح های توسعه شهری و مصوبات شورا، برنامه روشن و مشخصی را جهت احداث پارکینگ‌های محله‌ای در شعاع ۲۵۰ متری املاک فاقد پارکینگ با اولویت بافت های فرسوده و زمینه سازی جهت انتقال سند تفکیکی آنها به مالکین واحدهای فاقد پارکینگ تدوین و عملیاتی کند. 

عملکرد قرارگاه اجتماعی رضایت بخش نیست

سوده نجفی در هفتاد و چهارمین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در نطق پیش از دستور خود گفت: همانگونه که مستحضر هستید؛ بر اساس مصوبه اجلاس بین‌المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق موادمخدر در سازمان ملل هر ساله ۲۶ ژوئن که در سال ۱۴۰۱ برابر با ۵ تیر ماه بوده به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری گردیده است . این نامگذاری به منظور تقویت اقدام و همکاری در دستیابی به هدف جهانی عاری از سوء مصرف مواد مخدر است تا ضمن گرامیداشت یاد شهدای مبارزه با مواد مخدر به اختصار برخی از مشکلات و آسیب‎های ناشی از این بلای خانمان سوز که بسیاری از جوانان و نوجوانان این کشور و شهر را درگیر خود کرده است،.

وی با بیان این‌که استعمال مواد مخدر، یکی از چالش‎های اجتناب ناپذیر در سطح بین المللی است که به عنوان یک آسیب  بر شاخص‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بهداشتی هر جامعه‎ای تاثیر گذار و یک تهدید جدی برای جوامع بشری محسوب می گردد. ادامه داد: بر اساس اعلام سازمان ملل شعار «پرداختن به چالش‌های موادمخدر در حوزه سلامت و بحران‌های بشری» برای سال ۲۰۲۲میلادی انتخاب شده است که بار دیگر نشان دهنده آسیب‎های ناشی از مواد مخدر بر سلامت فردی و جمعی می باشد. روز جهانی مبارزه با مواد مخدر فرصت و تلنگری برای جامعه بین المللی است تا نسبت به عرضه، مصرف و آسیب‎های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی مصرف مواد مخدر نگاهی کاربردی و علمی داشته باشد. 

نجفی با تاکیدبر اینکه در واقع افراد به دلیل مشکلات زیستی و روانی، اجتماعی و فرهنگی گرفتار مواد مخدر می شوند و بعد از فرآیند معیوب ، عوارض شدید تر را باز تولید می کنند و نیروی مولد و سازنده جامعه را به یک نقطه هزینه بر مبدل می سازند عنوان کرد:امروز کمتر کشوری در جهان می توان نام برد که مواد مخدر در آن عرضه و مصرف نمی‎شود. جمهوری اسلامی ایران نیز که از ابتدا در معرض ابعاد مختلف توطئه  از سوی دشمنان بوده است از این امر مستثنی نمی‎باشد.

عضو شورای شهر بیان کرد: ایران به دلیل مجاورت و همسایگی با کشور افغانستان که بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان می باشد، بیش از سایر کشورها در معرض خطرات ورود مواد مخدر به کشور بوده که همین موضوع سبب سهولت دسترسی و خرید مواد مخدر توسط افراد جامعه شده است. هرچند با تغییر و تحولات سیاسی در افغانستان و تشکیل دولت جدید در این کشور که هرگونه کشت و تولید مواد مخدر را در سراسر افغانستان ممنوع کرده است، اما کماکان بر اساس آمارهای موجود می توان ادعا کرد که بخش عمده ای از ورود مواد مخدر به ایران از این طریق می باشد.

نجفی با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای ارائه شده در سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۸۰۰ نفر مصرف‌کننده مستمر و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مصرف‌کننده غیرمستمر وجود دارد یعنی ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مصرف‌کننده مستمر و غیرمستمر مواد مخدر در کشور داریم.خاطرنشان کرد: نخستین الگوی مصرف مواد مخدر در کشور مربوط به استعمال تریاک است که حدود ۷۵ درصد از مصرف مواد مخدر در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: دومین الگوی مصرف مواد مخدر مربوطه به مواد مخدری همچون "ماری‌جوانا"، "حشیش"، "بنگ"، "گراس"، "علف" است.

نجفی گفت: سومین الگوی  مربوط به هروئین و چهارم الگوی مصرف مواد مخدر مربوط به شیشه است که در حقیقت تریاک الگوی نخست مصرف بوده اما در بین جوانان و نوجوانان، گرایش به ماری جوانا، منجر به بروز دغدغه جدی شده است.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با تاکیدبر اینکه نرخ سن ورود به مصرف مواد مخدر ۱۵ سال و میانگین متوسط کشور ۲۲ سال می باشد که نشان دهنده شیوع مصرف مواد مخدر به ویژه "ماری‌جوانا" در بین جوانان و نوجوانان است. ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که ریشه کن کردن اعتیاد به طور کامل امکان پذیر نیست اما با همکاری و هماهنگی و ایجاد بسترهای لازم و با تلاش و تدبیر و ارتقاء سطح آگاهی افراد جامعه باید زمینه پیشگیری از گرایش افراد خصوصا جوانان و نوجوانان را فراهم کرد.

وی عنوان کرد: فارغ ازتبعات مصرف مواد مخدر بر جسم، عوارض روحی_اجتماعی و فرهنگی مانند فروپاشی نظام خانواده، تعارضات و جرائم اجتماعی، پرخاشگری و خشونت های خیابانی، بی خانمانی و تغییر ساختارهای اجتماعی نیز از تبعات وابستگی سوء مصرف مواد مخدر می باشد که این تغییرات اجتماعی نظام ارزش‎ی ورفتاری جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.

نجفی با بیان اینکه با وجود چنین شرایطی دستگاه های نظارتی، امنیتی و انتظامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر اقداماتی برای جلوگیری از ورود و عرضه مواد مخدر به کشور انجام داده اند اما مبارزه با ورود مواد مخدر به کشور و پیشگیری از ابتلا به اعتیاد نیازمند بسترهای مناسب فرهنگی و اجتماعی می‎باشد. افزود: در بررسی های صورت گرفته درباره علل گرایش به اعتیاد، فقر الگوی غنی‌سازی اوقات فراغت برای نوجوانان و جوانان، مشکلات روانی و ساختار های ناکارآمد برای مبارزه با این پدیده شوم ۳ عامل اصلی در کنار دیگر عوامل فرعی شناسایی شده است که نشان دهنده نقش برنامه های فرهنگی و اجتماعی و اوقات فراغت برای نوجوانان و جوانان در جلوگیری ابتلا به مواد مخدر است.

این عضو شورای شهر گفت: شهر تهران با توجه جمعیتی که دارد طبیعتا نسبت به سایر شهرهای کشور بیشتر درگیر اعتیاد است که اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده اما کافی نیست و باید پیش از آنکه نسبت به جمع آوری معتادین اقدام کنند  علل گرایش جوانان و نوجوانان به اعتیاد را شناسایی و رفع نمایند.

عضو هئیت رئیسه شورای شهر با اشاره بر اینکه برنامه های فرهنگی و اجتماعی یکی از عواملی است که با توجه به وجود سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و همچنین معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری انتظار می رود که این دو نهاد فرهنگی و اجتماعی متعلق به شهرداری تهران نسبت به افزایش نشاط اجتماعی و برگزاری برنامه‎های فرهنگی در سطح شهر تهران به ویژه در مناطقی که درصد استفاده از مواد مخدر در آن نسبت به سایر مناطق بیشتر می باشد، اقدام کنند بیان کرد: تشکیل قرارگاه اجتماعی با حضور سایر نهادهای مربوطه در حوزه اجتماعی برای بررسی و مسائل و مشکلات اجتماعی شهر تهران با محوریت شهرداری اقدامی مناسب می باشد اما عملکرد این قرارگاه که بیشتر معطوف به جمع آوری معتادان شده است رضایت بخش نیست. 

وی افزود: قرارگاه اجتماعی در وهله اول با برگزاری برنامه های فرهنگی و اجتماعی در سطح شهر نسبت به ابتلا به اعتیاد پیشگیری کند. در مرحله دوم باید نسبت به جمع آوری معتادان در سطح شهر اقدام نمایند و برنامه های ایجابی نیز برای آن داشته باشد. جمع آوری معتادان و نگهداری آنها در مراکز برای بهبود علاج مشکل اعتیاد در شهر تهران نیست و این روش بدون آنکه خروجی مطلوبی در بعد درمان اعتیاد داشته باشد بیشتر هزینه زا است.

نجفی عنوان کرد: موضوع اعتیاد در بلند مدت آسیب‎های دیگری بر روی فرد مبتلا، خانواده و جامعه آن می‎گذارد و باعث طرد شدن از خانواده، تکدی‎گری، فقر، کارتن خوابی و انواع بیماری‎ها می شود. که هر کدام نیز آسیب‎های دیگری را به همراه دارد لذا می طلبد قرارگاه اجتماعی، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری و سایر دستگاه های فرهنگی نسبت به موضوع اعتیاد ورود کنند تا با برنامه و راهکارهای ایجابی با موضوع اعتیاد برخورد شود.

رئیس کمیته سلامت خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله در شورای اسلامی شهر تهران و مدیریت شهری با همکاری سایر نهادهای مسئول نسبت به موضوع اعتیاد که منشاء بسیاری از مشکلات و آسیب‎های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و بهداشتی است در حد توان گام برداریم و در این راه، روش درست اصولی و علمی رهایی از اعتیاد را قربانی ارائه اعداد و ارقام نکرده و وضعیت سلامت شهر تهران را ارتقاء دهیم.

تذکر به عقب ماندگی پروژه های توسعه محلات

حجت الاسلام سید محمد آقامیری دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه با تیم‌هایی که پروژه های محلی مناطق را بررسی می‌کند متوجه مشکلی در اجرای این پروژه‌ها شده ایم، گفت: اکنون سه ماهه سال گذشته و بسیاری از پروژه‌ها که در بودجه سالیانه شهرداری، بودجه اختصاصی نیز دریافت کرده اند در نقطه صفر قرار دارند.

وی گفت: در پایان امسال کارهای مطالعاتی برخی از پروژه ها به اتمام می رسد و کلنگ زنی شروع میشود.

وی خواستار تسریع در اجرای پروژه های محله ای مناطق شد.

شهرداری بابت کوتاه کردن فرایند صدور پروانه شتاب کند

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران نیز با ارایه تذکری، گفت: تذکرم در مورد قول‌هایی است که ما به مردم می‌دهیم؛ آنها را تکرار می‌کنیم و اصرار هم می‌کنیم و بعد به راحتی از کنارشان می‌گذریم است.

وی گفت:  از ابتدای این دوره یکی از خواسته‌های ما به عنوان شورا و همچنین تدابیر شهردار تهران کاهش زمان صدور پروانه شهرسازی است. 

امانی ادامه داد: شورا هم در مهر ماه سال گذشته در این زمینه مصوبه‌ای داشت و قرار شد ظرف دو ماه شهرداری لایحه نحوه و فرایند کاهش زمان صدور پروانه های شهرسازی را به شورا ارائه دهد. 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اکنون در تیر ماه سال ۱۴۰۱ هستیم و ۱۰ ماه از این مصوبه گذشته است، گفت: تا دو هفته پیش هم شهردار تهران و معاون شهرسازی‌شان روی این موضوع که می‌خواهند زمان صدور پروانه را به دو ماه کاهش دهند اصرار داشتند و به صراحت گفتند از اول تیر ماه عملیاتی می‌شود. 

به گفته وی، حتی معاون شهرسازی ایشان در یک همایش ملی گفتند من این کار را می‌کنم و اگر این کار را نکردم استعفا می دهم. 

امانی با بیان اینکه این حرف‌ها مردم را به حق متوقع می کند، تاکید کرد: وقتی مسئولی این قول را می‌دهد؛  زمانی که عمل نمی کند مصداق هشدارهایی می‌شود که مرتبا مقام معظم رهبری می‌دهند که به مردم وعده ندهید که عمل نمی‌کنید، اول عمل کنید بعد تبلیغ آن را بکنید. 

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha