محسن یار محمدیان روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بهطور طبیعی استانهای مرزی و شرقی کشور کشفیات بیشتری دارند اما پنج درصد کشفیات هم در این حوزه سهم بزرگی است اما بهواسطه وجود ایست و بازرسیهای قوی در شرق و جنوب این استان، بسیاری از مواد مخدری که با مقصد استانهای دیگر از اصفهان رد میشود در حوزه این استان کشف و ضبط میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان اظهار داشت: این استان به لحاظ قرار گرفتن در محور شمالی، جنوبی و شرقی و غربی مرکز کشور از شرایط خاصی برخوردار است و بهطور طبیعی درگیریهای زیادی در مورد قاچاق مواد مخدر در حاشیه کویر و در محور جنوب به شمال استان وجود دارد.
وی اضافه کرد:سهم استان اصفهان در حوزه گرایش به اعتیاد و فراوانی اعتیاد کمتر از میانگین کشوری است و با توجه به اینکه گرایش به اعتیاد و فراوانی اعتیاد در دنیا بالای پنج درصد و در کشور هم حدود پنج درصد است اما در استان اصفهان میزان شیوع ۲.۴ درصد و کمتر از نصف میانگین کشوری است.
یار محمدیان بابیان اینکه حوزه مواد مخدر بهعنوان یک حوزه فرابخشی است و یک بخش بهتنهایی نمیتواند در این زمینه کار کند، افزود: ۱۸ دستگاه در این شورا حضور دارند و همه آنها باید بهخوبی به وظایف خود عمل کنند و درصورتیکه حتی یک دستگاه نسبت به وظایف خود کوتاهی کند عملکرد بقیه با مشکل مواجه خواهد شد.
وی گفت: سازمانهای مردم نهاد هم بهعنوان حلقه واسطه بین دولت و مردم هستند و کمیته مشارکتهای مردمی و سمنها بهعنوان زیرمجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هستند که این کمیته بهعنوان مهمترین کمیتهای که در زمان حاضر فعال است و دعوتی از حدود ۱۰۰ سمن استان بهعملآمده تا تقسیمکاری در این زمینه با آنها انجام شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان اظهار داشت: موازی کاریهایی در برخی سازمانهای مردم نهاد وجود دارد که اینگونه کارها در مواقعی مشکلاتی را به وجود میآورد و به دنبال این هستیم که همه را حول یک محور هماهنگ کنیم تا بتوانیم شهر و استان را ازنظر آسیبها و بهویژه آسیبهای حوزه مواد مخدر بهبود ببخشیم.
وی ادامه داد: سند اجتماعی شدن حوزه مواد مخدر از چند سال گذشته ابلاغشده و باید مردم را در این زمینه مشارکت دهیم و مردم درصحنه وارد شوند و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بهطورجدی به این حوزه ورود پیداکرده است.
یار محمدیان با اشاره به چالشهای داخلی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: کوتاهیهایی در حوزه پیشگیری بهعنوان مهمترین حوزه در این راه انجامشده است البته کارهای بسیاری هم انجامشده و نباید دستگاهی را در این زمینه متهم به کوتاهی کنیم اما بهتر از اینها در حوزه خانواده و مخاطباند کانونهای مختلف جامعه، دانشگاه و مدارس باید بهتر از این کار شود.
به گفته وی، مسائل مالی دستگاهها هم مشکلی در این زمینه است و کمبود بودجه و امکانات آنها را در عمل به وظایفشان درزمینهٔ مبارزه با مواد مخدر با مشکل مواجه کرده است.
۲۶ ژوئن برابر با پنجم تیرماه توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به نام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.
نظر شما