به گزارش ایرنا، علی شهبازی روز دوشنبه در همایش خانواده و پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان و جوانان به مناسبت هفته مبارزه با موادمخدر به میزبانی دانشگاه پیام نور گنبد، اظهارداشت: نوجوانان و جوانانی که در محیط خانواده به دلیل رفتار نامناسب والدین درگیر سرکوب هیجانهای عاطفی و در نهایت شکلگیری هیجانهای ناکارآمد میشوند از جمله افرادی هستند که به سمت رفتارهای پرخطر گرایش پیدا میکنند.
این کارشناس مرکز اورژانس اجتماعی ادامه داد: تحقیقات نشان داده والدین ۹۵ درصد زندانیان و افرادی که در مراکز ترک اعتیاد نگهداری میشوند آنان را به آغوش نگرفتند و احساس کمبود محبت دارند.
وی گفت: ماهیت فرزندپروری و رفتار والدین با فرزندان نسبت به گذشته خیلی فرق کرده و پدران و مادران باید یک سری از الگوهای رفتاری خود با فرزندان را متناسب با شرایط امروز جامعه تغییر دهند.
شهبازی نبود احساس ارزشمندی را از دیگر عوامل گرایش به اعتیاد برشمرد و افزود: والدین باید در محیط خانواده و در رفتار خود نسبت به فرزندان برای آنان ارزش قائل شوند و احساس ارزشمندی و اعتماد به نفس را در آنان تقویت کنند.
این کارشناس اظهارداشت: اعتیاد مساله جهانی است که کل جامعه بشری را دچار رنج کرده است و روز به روز هم مصرف مواد مخدر با اشکال جدید بیشتر میشود و انواع مخدر افراد را به لحاظ فیزیکی و روانی درگیر میکند.
وی با اشاره به افزایش گرایش نوجوانان و جوانان به سمت انزواطلبی، گفت: برای کمک به افزایش نشاط اجتماعی در جامعه راه اندازی کانونهای علمی و آموزشی و پایگاههای بسیج لازم است.
به گزارش ایرنا، یکم تا هفتم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با موادمخدر نامگذاری شد.
نظر شما