سرهنگ جهانبخش طهماسبی روز یکشنبه به مناسبت پنجم تیرماه (۲۶ ژوئن) روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در گفت وگو با ایرنا افزود: امروز مافیای مواد مخدر برای تبلیغ کار خود و ایجاد جذابیت و حس کنجکاوی بسیار جذاب عمل میکند به نحوی که هر روز مواد افیونی با عنوانها، اسمها و لقبهای مختلف ارائه میشود.
وی بیان کرد: در عرصه مقابله و تقاضای مواد مخدر باید به صورت جهادی و همزمان مقابله کرد و هرگونه برخورد جزیره ای در این زمینه کارساز و موثر نخواهد بود.
طهماسبی اضافه کرد: آنچه باید در راستای کاهش تقاضای مواد مخدر انجام شود آگاه سازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به عموم و استفاده از راههای پیشگیری هم مداخله در بحران و هم ارائه راههای درمان است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر خانوادههایی هستند که فرزندان آنها به صورت تفننی مواد مخدر مصرف میکنند اما والدین آگاهی لازم در باره تمهیداتی که باید در زمینه روحی، روانی و رفتاری نسبت به فرزندان خود داشته باشند تا به یک فرد معتاد حرفهای تبدیل نشود؛ ندارند.
به گفته طهماسبی درمان اعتیاد کار سختی است و شاید در بهترین شرایط تنها ۲ درصد امکان درمان وجود دارد بنابراین آگاه سازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی از طریق ابزار هنر و رسانه، سازمانها و دستگاههای اجرایی برای پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر ضروری است.
وی تاکید کرد: وقتی بدانیم فرد مصرف کننده از لحاظ روحی، روانی و رفتاری در ابتدای مصرف چه ویژگیهایی دارد زودتر به اعتیاد فرد آگاهی پیدا کرده و اقدام به مداخله در بحران و درمان را آغاز میکند.
معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان بوشهر گفت: بنابراین آگاهی بخشی، شناسایی افراد در معرض خطر و مداخله در بحران که شامل درمان و بازتوانی است از جمله ضرورتهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد چون هر فرد معتاد می تواند هفت نفر را در طول زندگی اعتیاد خود معتاد کند.
وی با تاکید براینکه آموزش یک تیغه دو لبه است ادامه داد: در حوزه آموزش باید یک اقدام تخصصی انجام شود و به گونه ای نباشد که حس کنجکاوی فرد برانگیخته شود.
نظر شما