۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۷:۳۶
کد خبرنگار: 1015
کد خبر: 84798704
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرماندارگناوه: پایش سلامت کارکنان اداره‌های این شهرستان در دستور کار قرار گیرد

گناوه - ایرنا - فرماندار گناوه گفت: پایش سلامت کارکنان اداره‎‌های این شهرستان در دستور کار قرار گیرد و در این راستا هر اداره‌ای یک رابط بهداشتی به شبکه بهداشت و درمان شهرستان معرفی کند.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان گناوه روز چهارشنبه به نقل از محمدتقی صفری  در سومین مجمع سلامت این شهرستان افزود: اعضای مجمع سلامت شهرستان بامطالعه و بومی گزینی و دسته‌بندی گروه هدف با توجه به شغل و شرایط زندگی در زمینه بیماری‌های غیر واگیر که به‌عنوان مشکل شهرستان مطرح‌شده است، برنامه عملیاتی یک‌ساله برای رفع آنها تدوین کنند.

وی گفت: برنامه‌ریزی برای رفع مشکل بیماری‌های غیر واگیر در شهرستان با الگوهای بومی امکان‌پذیر است.

صفری  اظهار کرد: همه معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است و ازآنجایی‌که پیشگیری اشکال مختلفی دارد، ما باید با تجزیه‌و تحلیل بهترین و آسان‌ترین راه مناسب را درپیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر پیدا کنیم.
وی گفت: ازآنجایی‌که جامعه باید به سمت فرهنگ‌سازی و اعتمادسازی برود هر برنامه‌ای مصوب شود اول خودمان مجری آن باشیم.
فرماندار گناوه افزود: بیماری‌های غیر واگیر در گروه‌های مختلف جامعه شناسایی و دسته‌بندی شود تا بتوان برای آن برنامه اجرایی تدوین کرد.
وی بر  آگاهی بخشی در زمینه بیماری‌های غیر واگیر به مردم تاکید کرد و گفت: آموزش‌ها باید از مهدکودک‌ها و در سنین پایین شروع شود تا رفتار صحیح از همان سنین نهادینه شود و فرزندان خود الگویی برای والدین شوند.
 سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اجرای اهداف مجمع، تأمین‌کننده مهم برای سلامت جامعه است.

 دکتر حیدر عزیزنژاد افزود:  خارج از حوزه بهداشت و درمان ، عوامل زیادی می‌تواند تهدیدکننده و تشویق‌کننده سلامت باشد.
وی اظهارکرد: حدود ۴۰ درصد از سلامت جامعه را سبک زندگی افراد تعیین می‌کند که شامل فعالیت بدنی، کنترل استرس و سلامت روان و تغذیه مناسب  می‌شود و حدود ۴۰ درصد دیگر نیز به مسائلی چون کنترل ترافیک، ایمنی راه‌ها، اشتغال، رشد اقتصادی و تولید، تضمین امنیت جامعه مرتبط است.
عزیزنژاد ادامه داد: بهداشت و درمان حداکثر ۲۰ درصد در سلامت جامعه تأثیر دارد و ما نیاز داریم افراد و عوامل زیادی فعالیت کنند تا کیفیت سلامت ارتقا یابد.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر افزود: مردم نشان داده‌اند اگر ما زیرساخت‌ها را آماده کنیم آنها پیشران هستند، به همین دلیل آگاهی بخشی درزمینهٔ بیماری‌های غیر واگیر اولویت است.
وی بیان کرد: بیماری های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ در ایران است و نیمی از افراد بالای ۵۰ سال فشارخون دارند درحالی‌که تعداد زیادی از این افراد حتی از آن اطلاع ندارند که  نشان‌ می دهد ریسک فاکتورهای ایجادکننده این بیماری‌ها کنترل نشده است.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رزم در بهداشت و نگه‌داشتن سلامت مردم بسیار سخت‌تر از رزم در میدان جنگ است و اگر ما موفق شویم جامعه را به سمت سلامت‌محور بودن سوق دهیم ،رسالت حوزه بهداشت را به‌جا آورده‌ایم.
دکتر عیسی صفوی عنوان داشت: ۷۲ عامل تهدیدکننده سلامت غیر از ویروس و قارچ و باکتری وجود دارد که هشت مورد آن اولویت سازمان بهداشت جهانی است.
وی افزود: بیماری‌های غیر واگیر، آلودگی هوا، تورم، اشتغال، آب و فاضلاب و پسماند از عوامل تهدیدکننده سلامت هستند.
صفوی اظهار داشت: از هشت مورد اولویت سازمان بهداشت جهانی، هفت آیتم در استان بوشهر وجود دارد که  امیدواریم فرماندار شهرستان گناوه با سه بازوی کمکی خود (اندیشگاه سلامت، پیام‌گزاران سلامت و رئیس خانه مشارکت‌های مردمی) در راستای از بین بردن عوامل خطرساز مؤثر بر سلامت جامعه برنامه‌ریزی کند و هر سه ماه یک‌بار به دبیرخانه امنیت غذایی دانشگاه اعلام شود.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: وضعیت کارمندان شهرستان گناوه درزمینه ۴ بیمار غیر واگیر که به‌عنوان اولویت شهرستان در نظر گرفته‌شده است رصد شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه  گفت: تا چندین سال پیش بیماری‌های واگیر به‌عنوان بزرگ‌ترین معضل بهداشتی کشورهای جهان بشمار می‌رفت، به‌طوری‌که تمام توان بهداشتی کشورها صرف کنترل و پیشگیری از همه‌گیری این بیماری‌ها می‌شد، اما در حال حاضر مشکل عمده بهداشتی ،بیماری‌های غیر واگیر است..
دکتر عصمت حیدری افزود:  بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، فشارخون بالا، سکته‌های مغزی، بیماری‌های تنفسی مزمن، بیماری‌های مفصلی استخوانی مزمن و سرطان‌ها از  از مهم‌ترین  بیماری‌های این گروه است.
وی بیان داشت: اکنون بیماری‌های غیر واگیر علل اصلی مرگ و ناتوانی در جهان، کشور، استان بوشهر و شهرستان گناوه است.
حیدری گفت:  افزایش ریسک فاکتورها به دلیل تغییر سبک زندگی از جمله مصرف دخانیات، عدم فعالیت بدنی مناسب، مصرف ناکافی میوه و سبزی‌ها و شیر و لبنیات، سوانح و حوادث،  موجب افزایش این بیماری‌ها شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: یکی از علل ایجاد تغییر در سبک زندگی، تعیین‌کننده‌های اجتماعی اقتصادی سلامت و تأثیر آن‌ها بر نحوه عملکرد و رفتار مردم است.
وی بیان کرد: تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت مانند میزان درآمد، سطح تحصیلات، شغل، تغذیه و  طبقه اجتماعی بسیار بیشتر از عواملی مانند عوامل بیولوژیک ،سبب ابتلا به بیماری‌ها می‌شوند و در سلامت انسان نقش به سزایی دارند که اگر نادیده گرفته شوند رسیدن به اهداف سلامتی و برقراری عدالت در سلامت را محال می‌کند.

                                                                                

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha