به گزارش ایرنا، در جریان این دیدار که با حضور کارشناس امور عشایر شهرستان ابرکوه همراه بود، دانشجویان رشته انسان شناسی دانشگاه یزد با شیوه زیست، معیشت، تولیدات عشایری و ساختارهای اجتماعی و فرهنگی زندگی ایلات و عشایر آشنا شدند.
جواد شمس رییس اداره امور عشایر استان یزد در گفت و گو با ایرنا گفت: جامعه عشایری از بخش های مولد اقتصادی در استان است و با توجه به آمار اندک این جمعیت در مقایسه با جامعه شهری و روستایی، نقش پررنگی در تولید فراورده های پروتئینی و دامی دارند، به همین منظور برای شناخت هرچه بیشتر ظرفیت های جامعه عشایری و تعامل این بخش با مراکز علمی و دانشگاهی تلاش می شود.
۴هزار و ۸۴۶ نفر جمعیت عشایری استان یزد در قالب یکهزار و ۴۲۳ خانوار عشایری در برخی مناطق شهرستان های ابرکوه، خاتم و مروست زندگی می کنند که عمدتا از ایلات بختیاری، قشقایی و عرب خمسه هستند.
عشایر استان یزد با ۲۵۰ هزار رأس دام سبک ، سالانه حدود هزار و ۴۰۰ تن انواع فرآورده های دامی و لبنی شامل ۵۰۰ تن شیر ، ۴۰۰ تن گوشت قرمز، ۷۰ تن پشم و بیش از ۴۰۰ تن دیگر فرآورده لبنی و دامی معادل ۲۵ درصد تولیدات استان یزد و ۳۰۰ متر مربع فرش و گلیم و سایر بافتنی ها معادل ۲۰ درصد صنایع دستی استان را تولید می کنند.
عشایر شهرستان ابرکوه عمدتا از تیره های ایل بختیاری هستند و شغل عمده آنان دامداری است، مناطق ییلاقی بخش عمده خانوارهای عشایر این شهرستان در منطقه سورمق استان فارس و قشلاق آنان در منطقه فراغه شهرستان ابرکوه واقع شده و امسال به دلیل کمبود بارش های بهاری، تامین علوفه دام عشایر از مراتع با محدودیت همراه شده است.
نظر شما