کمک به رونق اقتصادی، مطالبه مهم شیروانی ها از رییس جمهور

بجنورد-ایرنا- رفع موانع تولید، تکمیل سالن ورزشی سه هزار نفره، ارتقای بیمارستان امام خمینی(ره)، ایجاد بازراچه مرزی در مرز با ترکمنستان و حل مشکلات آب و فاضلاب از جمله درخواست ها و مطالبات مردم شیروان از آیت الله رییسی در نخستین سفر دولت سیزدهم به خراسان شمالی است.

به گزارش ایرنا شیروان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی است و در سایه خدمات نظام جمهوری اسلامی خدمات زیادی برای مردم این شهرستان انجام شده است اما هنوز کاستی های زیادی وجود دارد که انتظار مردم در این زمینه به توجه ویژه رییس جمهور است.

گلایه ها از الحاق مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان به دانشگاه بجنورد

چند وقتی است که صحبت از الحاق مجتمع آموزش عالی شیروان به دانشگاه بجنورد است که این امر گلایه مندی شیروانی ها را در پی داشته است.

این مجتمع دانشگاهی در سال ۱۳۹۱ از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشکده به مجتمع آموزش عالی ارتقاء یافت و سال ۱۳۹۶ تشکیلات تفصیلی آن شامل یک دانشکده و سه گروه آموزشی از سوی وزارت علوم مورد تأیید قرار گرفت.

این مجتمع دارای ۲۶۰ هکتار مساحت و بیش از ۱۱ هزار متر مربع زیربنا، از زیرساخت های فراوانی برخوردار است که باعث شتاب بخشی به توسعه آن و ارتقاء این مجتمع عظیم می شود.

مردم شیروان از مسئولان ارشد خواستار رسیدگی به موضوع الحاق مجتمع آموزش عالی به دانشگاه بجنورد هستند زیراکه به گفته آنان شیروان به عنوان دومین شهر خراسان شمالی نیاز به این مجتمع دارد.

الحاق مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان به دانشگاه بجنورد جفایی آشکار در حق مردم این شهرستان است،مردم شیروان این الحاق را جفایی آشکار در حق شهرستان می دانند و معتقدند عده ای با نگاه انکاری نسبت به ظرفیت این مجتمع آموزش عالی، قابلیت اساتید و ظرفیت های این مجتمع عظیم دانشگاهی را نادیده انگاشته اند چرا که این مجتمع با چهار دهه فعالیت علمی-آموزشی امروز به عنوان یکی از قطب های علمی شمال شرق کشور به شمار می آید.

تصمیم اخیر شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی، مبنی بر الحاق مجتمع عالی کشاورزی شیروان به دانشگاه بجنورد که به زعم تصمیم گیران، در راستای تحقق و اجرای ماده ۳ سیاست و ضوابط حاکم بر طرح آمایش آموزش عالی اتخاذ شده است، با بروز اعتراضات مردمی و امضای طومار در سطح شیروان همراه بوده است.

مردم و برخی مسئولان، نخبگان و دلدادگان توسعه شهرستان بر این باورند این رویه و تصمیم ناصواب، بدون کسب نظر کارشناسان، نخبگان شهرستان و بدون هر گونه پیوست علمی، صرفا بر اساس برخی داده های ناصحیح اتخاذ شده چرا که دانشگاه بجنورد فاقد رشته کشاورزی و منابع طبیعی است و این اقدام ناپخته، در تضاد آشکار با سیاست های آن وزارتخانه مبنی بر هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت های علمی مرکز استان است و اصرار بر این الحاق نه تنها با سیاست های آمایش آموزش عالی منافات دارد؛ بلکه منجر به تمرکزگرایی، عدم توازن منطقه ای، نقض عدالت آموزشی و باعث بی توجهی به قابلیت های شهرستان می شود.

در سال ۸۳ پس از تقسیم خراسان به سه استان، از سوی ریاست وقت دانشگاه فردوسی و استاندار خراسان شمالی، پیشنهاد شد این مجتمع به عنوان تنها دانشگاه استان با عنایت به ظرفیت ها و وجود زیرساخت های توسعه ای و فاصلۀ ۵۰ کیلومتری با مرکز استان به عنوان دانشگاه خراسان شمالی ارتقا یابد که مـتأسفانه این پیشنهاد مقبول واقع نشد.

با توجه به ظرفیت های کشاورزی استان انتظار این بود این دانشگاه، توسعه و ارتقاء یابد و بتواند نسبت به جذب دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی اقدام نماید ولی در کمال حیرت و ناباوری، این مرکز بعد از چهار دهه فعالیت، باید در تصمیمی شبهه برانگیز، به دانشگاهی ملحق شود که فاقد هرگونه ظرفیت علمی و زیرساختی مرتبط با رشته کشاورزی است.

انتظار می رود با پیگیری و همت و همراهی مسئولان استانی و شهرستانی، موضوع الحاق مجتمع آموزش عالی شیروان به دانشگاه بجنورد منتفی شود و علاوه بر مستقل ماندن این دانشگاه، زمینۀ ارتقاء و توسعه بیشتر آن فراهم گردد تا بتواند به عنوان یک قطب علمی پژوهشی کشور نقش آفرین باشد.

سالن ورزشی سه هزار نفره شیروان در غبار فراموشی

اجرای سالن ورزشی سه هزار نفره این شهرستان براساس مصوبه هیات دولت دهم از سال ۸۹ در زمینی به گستره چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع آغاز شد که تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و چندین سال است به دلیل نبود اعتبارات ساخت آن متوقف شده است.

ساخت سالن ورزشی سه هزار نفره شیروان به یکی از آرزوهای دیرینه مردم تبدیل شده و با وجودی که این موضوع چندین بار رسانه ای شده ولی مسوولان هیچ اقدام خاصی برای آن انجام نمی دهند.

ساخت چنین فضایی نیاز مبرم دومین شهرستان استان است چرا که با توجه به افزایش آسیب های اجتماعی و نقش و اهمیت ورزش در کاهش آن، مسوولان باید ساخت سالن های ورزشی را در اولویت کاری خود قرار دهند.
نبود سالن ورزشی مناسب و استاندارد در شان دومین شهر استان، که ورزشکاران آن از قدیم موفق به کسب مقام های برتر استانی و کشوری شده و در ورزش استان حرف اول را می زنند، نیست.

با توجه به نگاه ویژه و تاکید رهبری و مسوولان نظام نسبت به حوزه ورزش می طلبد مسوولان استان و شهرستان به ورزش جوانان و نقش آن توجه بیشتری بکنند و نگذارند که این طرح ورزشی با گذشت چندین سال از آغاز اجرا، ناتمام بماند.

استاندارد سرانه فضای ورزشی برای هر نفر یک متر مربع است که این سرانه در شیروان نیم متر برای هر نفر است و در صورت ساخت سالن های ورزشی نیمه تمام، این سرانه به میزان استاندارد خواهد رسید.

ضرورت توسعه و ارتقای بیمارستان امام خمینی(ره)

با افتتاح بیمارستان تخصصی آیت الله هاشمی رفسنجانی شیروان و انتقال بسیاری از بخش ها به این مکان، چند سالی است که خبر از تعطیلی تنها بیمارستان قدیمی شهر و تبدیل آن به درمانگاه است.

از جمله مزیت های اصلی بیمارستان امام خمینی(ره) قرار گرفتن در شهر و سهولت و دسترسی آسان مراجعان در هر زمان از شبانه روز است و از سویی وجود ۲ بیمارستان نیازمبرم مردم دومین شهر خراسان شمالی است زیرا که به بیماران ۲ شهر شیروان و فاروج خدمات خوبی ارائه می دهد، همچنین از شلوغی و بارترافیکی بیمارستان می کاهد.

اکنون این بیمارستان دارای بخش های اطفال، نوزادان، زایشگاه، زنان، دیالیز و ان آی سی یو است که می طلبد مسئولان نگاه ویژه تری جهت خرید تجهیزات و اکانات و ارتقاء و توسعه آن برای خدمات رسانی مطلوب به بیماران و شهروندان باشند.

رییس بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان گفت: نوسازی این بیمارستان در حال انجام است و به جایگاه خوبی خواهد رسید و برای رفع کمبود پزشک عمومی، ۲ پزشک نوبت شب اضافه شده است.

امین خردمند از خرید دستگاه سی تی اسکن برای این بیمارستان خبر داد و اظهار کرد: پانسیون همکاران پزشک در حال انجام است و به زودی بخش های دیگر فعال خواهد شد.

مستقل شدن دانشکده پرستاری شیروان

 سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: با توجه به در پیش بودن سفر رییس جمهوری به استان، پیگیر استقلال دانشکده پرستاری شیروان و ردیف بودجه مستقل برای آن هستیم.

اینک این دانشکده ۱۶۶ دانشجو، ۳۵ استاد و پنج عضو هیات علمی دارد که انتظار می رود این طرح حمایت شود تا مکان مناسب و در خورشانی برای دانشجویان ساخته شود.

اگر این دانشکده از لحاظ مالی اعتباری مستقل شود مجوز جذب نیرو انسانی داده می شود و بعدها می توان رشته های بسیاری برای آن گرفت.

این مکان ابتدا به عنوان مجتمع آموزش عالی سلامت اقدام به جذب دانشجویان رششته فوریت های پزشکی و پرستاری کرد و کمتر از یکسال به دانشکده پرستاری تبدیل شد که انتظار می رود حمایت شود تا اعتبار مناسبی برای آن جذب شود و ماکن مناسب و در خوری برای دانجویان احداث شود.

تردد بیماران به شهرهای مجاور به دلیل عدم دستگاه ام آر آی

با وجود فراهم کردن زیرساخت های لازم این شهرستان همچنان از داشتن دستگاه آم آر آی محروم است و این خود باعث شده بسیاری از بیماران برای انجام درمان به شهرهای همجوار مراجعه کنند که علاوه بر تردد و سختی های آن هزینه های گزافی را بر دوش آنان گذاشته است.

با توجه به قرار گرفتن این شهرستان در مسیر جاده آسیایی و تردد سالانه بسیاری از زائران از این مسیر، خرید این دستگاه از نیازها و اولویت های اساسی بیمارستان تخصصی آیت الله هاشمی رفسنجانی است در اینصورت بیماران علاوه بر کاهش مخارج درمان در شهرهای مجاور شاهد سهولت تردد و درمان در شهر خود هستند.

تسریع در انتقال آب شرب سرانی

طرح انتقال آب شرب سرانی نیاز به اعتبارات بالایی دارد که چندین سال است توسط نمایندگان و مسئولان استانی و شهرستانی مطرح شده ولی به دلیل نبود اعتبارات اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

در اجرای پروژه آب سرانی باید سرعت بیشتری بخشیده شود و وزارت نیرو نیز مکاتبات لازم برای اختصاص بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل تهاتر را نیز انجام داده است.

با توجه به سفر دکتر رئیسی به خراسان شمالی طی روزهای آینده موضوع انتقال آب سرانی یکی از مباحثی است که باید در این سفر مصوب و دنبال شود.

۱۵۰ کیلومتر از راه های روستایی شیروان نیاز به آسفالت دارد

اکنون راه ۵۵ روستای این شهرستان خراسان شمالی به طول ۱۵۰ کیلومتر خاکی است و نیاز به آسفالت دارد که بهسازی راه های روستایی و آسفالت آن از جمله مطابات مهم مردم روستاهای شهرستان است.

دومین شهرستان خراسان شمالی ۱۶۵ روستا و آبادی دارد و مردم روستاها زمستان ها با مشکلات بسیاری در تردد مواجه هستند زیرا که تاکنون فقط ۵۰۰ کیلومتر از راه های روستایی شهرستان آسفالت شده است.

شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی ۶۵۰ کیلومتر راه روستایی دارد که ۷۰ درصد آن در مناطق کوهستانی واقع است.

رفع موانع تولید و شروع به کار کارخانجات تعطیل شده

با توجه به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری و اشتغال، تولید و کارآفرینی واحدهای تولیدی فعال و نیمه با دریافت تسهیلات جانی دوباره خواهند گرفت و گره کور و مشکلات چندساله که گریبان بسیاری از واحدهای تولیدی شده برچیده خواهد شد.

اینک ۱۲ واحد تولیدی این شهرستان غیرفعال و نیمه راکد هستند که از این تعداد ۹ واحد تولیدی غیرفعال و مابقی نیمه راکد است که با وارد مدار شدن چرخه تولید از بیکاری و مهاجرت بسیاری از جوانان به شهرهای بزرگ جلوگیری می شود.

شهرستان شیروان دارای ۲۵ واحد تولیدی غیرفلزی، سه واحد تولیدی فلزی و ۱۸ واحد معدنی است که با توجه به شرایط فعلی کنونی اینک ۳۰۰ نفر در ناحیه صنعتی امیرآباد و شهرک صنعتی مشغول به کار هستند. 

تسریع در تکمیل پروژه فاضلاب شهری

از ابتدای آغاز اجرای طرح توسعه شبکه فاضلاب از سال ۹۱ تا ۱۴۰۰، بیش از ۵۳ کیلومتر در این شهرستان خراسان شمالی اجرا شد که این روند ادامه دارد.

هزینه اجرای هر متر از این طرح، ۲۵ میلیون ریال است که تاکنون نبود اعتبارات از جمله دلیل مهم کندی اجرای طرح عنوان شده است، نیاز است با تخصیص و تامین به موقع اعتبارات میزان برخورداری از خدمات جمع آوری و دفع فاضلاب در دومین شهر خراسان شمالی  با شتابی بیش از پیش ادامه یابد.

از مزایای اصلی اجرای طرح اگو برگشت آب به چرخه مصرف است که در کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

مردم شیروان خواستار ایجاد بازارچه مرزی با کشور ترکمنستان

در آستانه نخستین سفر دولت سیزدهم به خراسان شمالی یکی از مطابات جدی مردم شیروان از رییس جمهور، ایجاد بازارچه مرزی با کشور ترکمنستان است.

این شهرستان ظرفیت های خوبی در بخش های کشاورزی و گردشگری دارد که با جمع بندی درخواست ها و اعلام آن ها می توان گام به گام به سمت ایجاد کانالی برای ارتقا و افزایش مبادلات بین این استان و ترکمنستان ایجاد کرد.

اکنون این استان با داشتن ۳۰۵ کیلومتر نوار مرزی با ترکمنستان، متأسفانه بازارچه مرزی ندارد و جوانان بسیاری به دلیل نبود اشتغال و عدم استفاده از تسهیلات بانکی، مجبور شده‌اند برای یک کار بسیار ساده به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند. 

با توجه به روستاهای مرزی شهرستان شیروان و ظرفیت ها و پتانسیل های آن فاقد بازارچه مرزی هستیم و این موضوع موجب از دست رفتن فرصت‌های اقتصادی فراوانی شده است که نیاز است فرصت کارآفرینی برای جوانان مهیا شود زیرا که اشتغالزایی و رونق اقتصادی خوبی را به همراه خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha